Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar ervaringen

Zoekt u mesotherapie haar ervaringen? Mesotherapie is een behandeling die wordt gebruikt om zowel mannelijke als vrouwelijke haaruitval te behandelen. Door middel van het injecteren van geselecteerde eiwitten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen in de hoofdhuid van mensen met alopecia. De behandeling is zonder twijfel een techniek om het haarverlies te verminderen en de haargroei te stimuleren. Mesotherapie haar ervaringen behandelen onder andere de manier waarop het DHT-hormoon onderdrukt wordt en hoe een behandeltraject eruitziet.

Diverse mesotherapie haar ervaringen

Mesotherapie bestaat uit het geven van injecties waarbij de bestanddelen in het mesoderm van uw hoofdhuid worden geïnjecteerd. De behandelend specialist stelt de bestanddelen af op uw persoonlijke behoefte en de oorzaak van het haarverlies. De injecties worden gegeven met behulp van een speciaal ontwikkelde mesogun. De aan het apparaat bevestigde naalden zijn fijn en kort, wat ze geschikt maakt om in korte tijd een groot aantal injecties af te geven. De behandeling versterkt de opname van voedingssupplementen door de haarzakjes, wat een verbeterde haargroei tot gevolg heeft. Uw haren zien er sterker en gezonder uit. Omdat mesotherapie een behandelmethode is die volledig op maat gegeven kan worden, wordt het beschouwd als een interessante behandeling bij diverse oorzaken van haaruitval. Mesotherapie wordt niet uitsluitend bij haaruitval toegepast. De mogelijkheden zijn breed en divers. Verschillende huid- en haarproblemen worden met mesotherapie behandeld:

 • Haaruitval.
 • Huidverjonging.
 • Versteviging van de huid.
 • Het verminderen van donkere kringen onder de ogen.
 • Het verminderen van acne en acnelittekens.
 • Het verminderen van cellulitis.
 • Het verstrakken van de huid.
 • Verlichten van pigment- en/of ouderdomsvlekken.
Bitmap

Diverse mesotherapie ervaringen

Mesotherapie heeft uiteenlopende resultaten. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat haaruitval inderdaad voorkomen kan worden. Hoewel mannen en vrouwen die de behandeling bij haarverlies hebben laten toepassen over het algemeen positieve mesotherapie haar ervaringen hebben, is dat niet in alle gevallen hetzelfde. Resultaten zijn bovendien niet direct zichtbaar, pas na een aantal sessies wordt verbetering zichtbaar. Mesotherapie is een specifieke behandelmethode die de groeifactoren, hormonen, eiwitten en vitamines in de hoofdhuid reguleert en de aanmaak van collageen en elastine bevordert. De hormonale balans wordt op deze manier hersteld. Hoe vaak u de behandeling moet herhalen om het resultaat te behouden, verschilt per persoon. Uit bepaalde onderzoeken is gebleken dat mesotherapie een volkomen veilige behandeltechniek, terwijl anderen het tegendeel beweren. Feit is dat als de behandeling door een ervaren specialist wordt toegepast de voordelen groter zijn dan de kans op bijwerkingen. Zo is er geen anesthesie vereist, is de kans op allergische reacties zeer beperkt, is de behandeling nagenoeg pijnloos en is er geen downtime. Mesotherapie bij haaruitval bestaat uit 6 tot 10 behandelingen. De eerste behandelsessies volgen elkaar snel op. Naarmate u verbetering waarneemt, worden de tussenpozen langer. Indien u erg gevoelig bent, of opziet tegen de injecties die in de hoofdhuid worden gegeven kunt u uw huid voor de sessie met een verdovende crème insmeren. Het gevoel wordt daardoor beperkt en u zit meer ontspannen in de behandelstoel. Online leest u uiteenlopende reviews en mesotherapie tegen haaruitval ervaringen. In de praktijk is gebleken dat bij het gebruik van de juiste bestanddelen het haarverlies fors verminderd kan worden en de haargroei verbeterd. Ondanks de positieve reviews kan het interessant zijn om ook negatieve ervaringen te lezen. Op onze website vindt u ook interessante informatie over haartransplantatie ervaringen. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

Mesotherapie bij haaruitval, ervaringen

Het gebruik van mesotherapie bij haaruitval heeft sinds 2015 een drastische toename in de populariteit en bekendheid gekend. De cosmetische behandeling lijkt een snelle en relatief eenvoudige manier om weer van een volle, gezonde haardos te genieten. De wetenschap achter de techniek is dat haarverlies kan worden veroorzaakt door een onbalans van hormonen rondom de haarzakjes. Deze onbalans veroorzaakt haaruitval omdat de haarzakjes niet van voldoende voedingsstoffen worden voorzien. In combinatie met een verminderde bloedcirculatie neemt het haarverlies alleen maar toe. Voor haarherstel bevat een mesotherapie-oplossing een combinatie van vitamines, nucleïnezuren en co-enzymen die specifiek afgestemd zijn op uw unieke behoefte. Het behandeltraject kan van persoon tot persoon verschillen. Hoewel een behandelsessie over het algemeen 10 tot 30 minuten duurt, kan dit variëren naarmate het gebied dat wordt behandeld in omvang toeneemt. De meeste mensen die haaruitval met mesotherapie laten behandelen zien na tien sessies een verbetering. Afhankelijk van de ontwikkeling van de resultaten, beslist u in samenspraak met specialist hoe het vervolg eruit ziet en of het verstandig is om regelmatige nabehandelingen te ondergaan. Een initieel mesotherapie traject kan in totaal tot 6 maanden duren, voordat het volledige effect van de behandeling bereikt is.

Binnen- en buitenlandse mesotherapie haar ervaringen

Dat mesotherapie niet alleen in Nederland bij haaruitval wordt toegepast, ziet u bij het zoeken van ervaringen en reviews. De niet-chirurgische behandeltechniek is populair en wordt op binnen- en buitenlandse fora omschreven en gewaardeerd. De ervaringen geven u niet alleen inzicht in de resultaten die behaald worden, maar u leest ook hoe een behandeltraject er in realiteit uitziet en hoe de injecties worden ervaren. Interessant om te lezen zijn de ervaringen met mesotherapie tegen haaruitval die anderen hebben met klinieken en behandelaars die mesotherapie behandelingen aanbieden en toepassen. Heeft iemand foto’s of ander beeldmateriaal bij een review geplaatst? Bekijk deze zeker, u ziet dan hoe de huid eruit ziet na een behandelsessie. Mesotherapie foto’s laten ook zien hoe het haarverlies afneemt en hoe de haargroei wordt gestimuleerd en verbeterd. Overigens is een mening of ervaring persoonlijk. De manier waarop iemand een behandeling ervaart kan verschillen van uw ervaring of mening.

Eigen mesotherapie haar ervaringen

Wanneer u behandeltechnieken bij haaruitval met elkaar vergelijkt, kunt u ook informatie over mesotherapie aanvragen. Ga zelf kennismaken bij een kliniek en laat u adviseren over het behandeltraject. In vergelijking met andere, meer ingrijpende behandelingen, is mesotherapie relatief betaalbaar. Als u een behandeling in kuurvorm ondergaat, betaalt u in de regel minder dan wanneer u voor losse behandelingen kiest. De prijzen verschillen per kliniek en hangen onder meer af van de bestanddelen die geïnjecteerd worden. Online prijsvergelijken is mogelijk, al krijgt u een beter en meer exact beeld van de prijzen wanneer u naar een consult bij een kliniek gaat. Een specialist beoordeelt uw hoofdhuid en vraagt naar de oorzaak van het haarverlies. Op basis van deze gegevens krijgt u een op maat gemaakt behandelplan.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Mesotherapie ervaringen

Bent u benieuwd naar mesotherapie ervaringen bij haarverlies? Als u last heeft van haaruitval en zoekt naar mogelijke oplossingen, is de kans groot dat u mesotherapie bij haaruitval tegenkomt. Een minimaal invasieve behandeling die in andere situaties en bij de behandeling van bepaalde aandoeningen succesvol is. Maar helpt mesotherapie bij haaruitval en hoe zijn de mesotherapie ervaringen? De techniek is uitstekend voor mensen die last hebben van beginnend haarverlies. Het is een niet-chirurgische, pijnloze behandeling die bestaat uit het injecteren van vitamines, mineralen, enzymen en plantenextracten om de haargroei te stimuleren.

Onbewezen mesotherapie ervaringen

Mesotherapie is een behandeltechniek waarbij geselecteerde bestanddelen rechtstreeks in de hoofdhuid geïnjecteerd worden. De techniek werkt in op de epidermis, het bindweefsel van de huid, uw bloedsomloop, het immuunsystemen en de lichamelijke neurosensoren. Mesotherapie helpt bij het verbeteren van bepaalde vormen van haarverlies, zoals telogeen effluvium, erfelijke haaruitval, alopecia areata en stress gerelateerde haaruitval. Ondanks de vaak positieve resultaten is er weinig wetenschappelijk onderzoek verricht om de effectiviteit van de behandeling te bevestigen.

Gebrek aan onderzoek

Het doel van mesotherapie is het herstellen en verhogen van de doorbloeding en circulatie in de hoofdhuid, door de directe levering van voedingsstoffen. Actieve bestanddelen en ingrediënten die hierbij gebruikt worden zijn vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten, plantenextracten en peptiden. De gebruikte ingrediënten zijn wetenschappelijk goedgekeurde bestanddelen. Een effectieve injectievloeistof kan uit meer dan 50 werkzame bestanddelen bestaan. Er is een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek om vast te stellen welke cocktail en toepassingsschema het meest effectief zijn bij het behandelen van haaruitval. De hoeveelheden vitamines, enzymen, geneesmiddelen en andere extracten die een behandelaar gebruikt, zijn afhankelijk van de ervaring van de arts.

Werking mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie is niet-chirurgisch en de behandeltijd per sessie ligt tussen 15 en 45 minuten. Met micro-injecties behandelt een specialist de hoofdhuid. Dit stimuleert de doorbloeding waardoor de haarzakjes betere voedingsstoffen ontvangen en de aanmaak van nieuw haar een stimulans krijgt. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies is de techniek gebaseerd op haaruitval als gevolg van hormoonproblemen, zoals gevoeligheid voor DHT. Zowel mannen als vrouwen met diverse vormen van haaruitval hebben baat bij de behandeltechniek.

Algemene ervaringen mesotherapie bij haaruitval

De redenen om voor mesotherapie te kiezen variëren. Sommige mensen hebben niet eerder van de behandeltechniek gehoord, tot ze effectief op zoek gingen naar een oplossing voor haarverlies. Terwijl anderen familieleden, kennissen of vrienden hebben die ze op mesotherapie attent hebben gemaakt. Als u zich verdiept in de behandeltechniek dan ziet u dat de behandelduur verschilt per persoon, maar dat de behandeling uit meerdere sessies bestaat. Behandelkuren bestaande uit 6 tot 8 of meer sessies geven de beste resultaten. Goed om vooraf te weten is dat resultaat pas vanaf de 4e of 5e sessie verwacht mag worden. Als uw lichaam op de micro-injecties reageert neemt de duur en frequentie van de sessies stapsgewijs af. Een gemiddelde kuur neemt een periode van vier tot zes maanden in beslag.

Negatieve ervaringen en nadelen

Net zoals bij andere oplossingen is niet alles aan mesotherapie positief. Online delen mensen ook negatieve recensies en geven ze een toelichting op de nadelen van de behandeltechniek. Aangezien wetenschappelijk onderzoek ontbreekt, is het niet aangetoond dat mesotherapie bij erfelijke haaruitval werkt. Sommige mensen ervaren na een behandelkuur een afname van het haarverlies en een tijdelijke verbetering van de haargroei. In geen geval zijn de bereikte effecten blijvend. De behandeling heeft regelmatige herhalingen nodig. Er zijn ook meldingen van bijwerkingen, zoals hoofdpijn, irritatie op de injectieplaatsen, blauwe plekken, zwellingen, infecties en jeuk. De kans op bijwerkingen is van invloed op het resultaat. Specialisten raden de behandeling af bij de onderstaande situaties:

 • Bij gekende allergieën voor een van de gebruikte bestanddelen.
 • Bij diabetes, lever-, nier- en hartproblemen.
 • Bij actieve ontstekingen of infecties in het behandelgebied.
 •  Zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven.

Betaalbaar alternatief

In vergelijking met andere haarverlies behandelingen is mesotherapie betaalbaar. Het is dan ook een ingreep die niet chirurgisch is en waarvoor u niet in een haarkliniek wordt opgenomen. Losse behandelsessies kosten tussen € 100 en € 250, terwijl behandelkuren met 6 tot 8 en meer sessies tussen € 600 en € 900 kosten. De prijs die u betaalt, is sterk afhankelijk van de haarkliniek en/of specialist die de behandeling toepast. Vergelijken van de behandelmogelijkheden is financieel interessant. Wanneer u deze tarieven tegenover de kostprijs van een haartransplantatie zet, dan is mesotherapie in eerste instantie goedkoper. Vergeet niet dat u nabehandelingen nodig heeft om de effecten te waarborgen. Telt u deze kosten door de jaren heen op dan neemt het verschil in prijs al snel af. Met dat verschil dat een haartransplantatie meestal eenmalig is en de injecties jaarlijks meerdere herhalingen nodig heeft.

Geschikte behandeling of niet?

Als u echt een behandeltechniek zoekt om erfelijke haaruitval te behandelen, is mesotherapie misschien niet de meest voor de hand liggende oplossing. Niet dat de optie het overwegen niet waard is, het is alleen geen behandeling met blijvende resultaten. Het gebeurt wel dat mesotherapie in de vorm van een PRP-behandeling na de haartransplantatie wordt toegepast om de kans op succes te vergroten. Ook hiervan zijn online ervaringen te vinden. De behandeling met bloedplaatjesrijk plasma gebeurt met uw eigen bloed en is nauwelijks pijnlijk. Het verschilt per haarkliniek en per situatie of deze combinatie geschikt is.

Meer weten over mesotherapie bij haaruitval ervaringen

De toepassingsmogelijkheden van mesotherapie gaan verder dan uitsluitend haarverlies. Micro-injecties zijn ook interessant bij de behandeling van huidproblemen. Huidtherapeuten en behandelend haarklinieken geven persoonlijk advies over behandelkuren, ervaringen en resultaten. Een behandeling is persoonlijk en afgestemd op de aandoening die u wilt laten behandelen. Door te werken met goedgekeurde bestanddelen is de kans op bijwerkingen klein. Het voordeel van de techniek is dat een behandelsessie tussen uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten plaats kan vinden. Er is geen hersteltijd. Het enige waar u op let is dat u op de dag van de sessie de behandelde hoofdhuid droog houdt. Meer informatie over mesotherapie bij haaruitval krijgt u bij specialisten die de techniek aanbieden. Wanneer u wilt weten of mesotherapie voor of na een haartransplantatie veilig is, neem dan gerust contact op met GlobalHair via 06 3338 8757.

Mesotherapie ervaringen – FAQ

Klinieken plaatsen op de website regelmatig reviews en uitgebreide ervaringsverhalen van mensen die mesotherapie hebben ondergaan. Online fora waar haarproblemen, haarchirurgie en behandelmogelijkheden worden besproken, geven ook mesotherapie ervaringen weer.

Positieve en negatieve ervaringen worden gedeeld om anderen op de hoogte te brengen over behandelmogelijkheden. Haaruitval treft jaarlijks honderdduizenden mannen en vrouwen. Het is fijn om behandelervaringen te lezen bij het zoeken van een geschikte oplossing.

Niet elke review die online wordt geplaatst, bevat handige informatie. Goede reviews bevatten onder andere de naam van de kliniek en de behandelend specialist. Het verloop van de behandeling wordt omschreven waarbij het aantal behandelsessies vermeld wordt. Eventueel zijn foto’s bijgeplaatst ter verduidelijking. De ervaring heeft een informatief karakter.

Ja. Fora behandelen zowel binnen- als buitenlandse ervaringen met mesotherapie. Lees hoe anderen het heen en weer reizen hebben ervaren en hoe dit een stempel heeft gedrukt op de beleving.

In principe betalen klinieken niet voor het geven van een goede of negatieve review. Mensen delen ervaringen om elkaar te wijzen op de mogelijkheden van een bepaalde behandeltechniek.

Klinieken en behandelaars waarderen het geven van reviews. Deze ervaringen worden op de website geplaatst en/of tijdens een consult getoond. Voor het plaatsen van een review of reactie op een forum is registratie meestal een vereiste. De regels hiervoor worden toegelicht in de informatie sectie van een forum.

Reviews geven vaak aan hoe iemand zich heeft voorbereidt op de behandeling. Bezoek een aantal klinieken en maak kennis met verschillende specialisten. Het lezen van ervaringsverhalen kan de aandacht vestigen op specifieke dingen die wel of juist niet voor een mesotherapie sessie gedaan kunnen worden. Ook voor de periode na de sessie worden praktische tips gegeven.

Negatieve ervaringen wijzen u op zaken en factoren die van invloed zijn op het succes van de behandeling. Lees wat anderen wellicht verkeerd gedaan hebben en voorkom dat u dezelfde fouten maakt.

Resultaten van mesotherapie variëren. Zowel tijdelijk als blijvend haarverlies kan met behulp van mesotherapie behandeld worden. De beste resultaten worden bereikt door specialisten die kennis hebben van de samenstelling van werkzame ingrediënten.

Mesotherapie wordt niet als een zware of pijnlijke behandeling gezien. De frequentie waarin de sessies elkaar opvolgen kan bij aanvang als intensief ervaren worden. Een sessie duurt 10 tot 30 minuten. Na afloop kunnen de meeste werkzaamheden hervat worden.

Mesotherapie kan haaruitval stabiliseren en de haargroei versterken. De doorbloeding wordt verbeterd, waardoor de haarzakjes van de nodige voedingsstoffen voorzien worden. Het duurt 4 tot 6 sessies voordat verbetering zichtbaar wordt. Met jaarlijkse vervolgbehandelingen blijft het bereikte effect bewaard.

Mesotherapie bij haaruitval is onvoldoende wetenschappelijk onderzocht. Mensen die de techniek laten toepassen zijn tevreden over de resultaten. De haarzakjes worden gestimuleerd door een verbeterde bloedcirculatie. Resultaten verschillen per persoon.

Specialisten adviseren om mesotherapie als kuur toe te laten passen. Na 4 tot 6 sessies ziet u verbetering. Een gemiddelde kuur bestaat uit 8 sessies. De resultaten houden naar verwachting 12 tot 18 maanden aan. Om de effecten te behouden, zijn nabehandelingen nodig.

Als u reviews leest, is pijn een van de zaken die weinig genoemd wordt. De huid wordt in een snel tempo aangeraakt, waardoor u nauwelijks ongemak ervaart.

U krijgt het advies om de eerste 8 uur na een sessie uw hoofdhuid en haar niet te wassen. Neem de eerste 48 uur geen het bad en/of een douche met heet water en ga niet sporten. Na twee dagen doet u weer alles zoals eerder.

Een PRP-behandeling wordt gedaan met uw eigen bloedplaatjes. Sommige dermatologen zien PRP als effectiever. Laat uzelf informeren over beide technieken, zodat u de voor- en nadelen kent. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken.

Mesotherapie vloeistoffen bestaan uit vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten, plantenextracten, werkzame bestanddelen en geneesmiddelen. De samenstelling is persoonlijk en bestaat soms uit meer dan 50 ingrediënten.

Mesotherapie is geschikt voor gezonde volwassenen. De behandeling biedt een oplossing voor verschillende oorzaken van haaruitval. Voor de behandeling vindt een consult plaats, waarin onder meer aandacht wordt besteed aan uw bekendheid met allergieën voor bepaalde bestanddelen.

Er zijn geen opvallende bijwerkingen gemeld voor mesotherapie. Het is een veilige en effectieve behandeling voor alopecia androgenetica. Een enkele keer is de behandelde huid wat geïrriteerd en licht gezwollen. Dit is tijdelijk.

De samenstelling van de werkzame bestanddelen verschilt van persoon tot persoon. Tijdens of na het consult bepaalt de specialist de samenstelling. Biotine kan onderdeel zijn van de behandeling. In combinatie met de andere ingrediënten is biotine effectief bij het behandelen van haarverlies.

Afhankelijk van de oorzaak van haarverlies, kan minoxidil eventueel toegevoegd worden. Dit bespreekt u met de behandelaar voor de behandeling.

Nee, alhoewel de resultaten langdurig zijn geven specialisten het advies om de behandeling jaarlijks te laten herhalen.

Als u bloedverdunners, aspirine of pijnstillers gebruikt, krijgt u het advies om de dosering aan te passen of het gebruik tijdelijk te stoppen. Deze middelen verhogen het risico op bloedingen en blauwe plekjes tijdens mesotherapie.

Prijzen verschillen per behandelaar. Het aantal behandelingen, maar ook de samenstelling van de ingrediënten zijn van invloed op de prijs die u betaald. In kuurvorm is mesotherapie voordeliger.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.