facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie wenkbrauwen

Biedt mesotherapie wenkbrauwen of mesotherapie haar wenkbrauwen het gewenste resultaat? Mesotherapie is een niet-chirurgische, cosmetische behandeltechniek die wordt gebruikt bij huidaandoeningen en haarverlies. Tijdens een behandelsessie worden vitamines, plantenextracten, mineralen, antioxidanten en andere werkzame ingrediënten onderhuids in de wenkbrauwen geïnjecteerd. Mesotherapie wenkbrauwen biedt natuurlijke resultaten en een verbetering van het zelfvertrouwen.

Haartransplantatie of mesotherapie wenkbrauwen?

Niet iedereen is tevreden met het uiterlijk van de wenkbrauwen. Toch zijn de wenkbrauwen onlosmakelijk verbonden met uw uitstraling en gezichtsuitdrukking. De wenkbrauwen kunnen door een medische behandeling zijn uitgevallen, maar ook overmatig epileren en Alopecia areata zijn van invloed op de vorm en het uiterlijk van uw wenkbrauwen. Mesotherapie is een behandeling die zonder incisies of hechtingen wordt toegepast. Het is een minimaal invasieve techniek die geen littekens nalaat. Wanneer mesotherapie wordt gebruikt bij haaruitval of het verbeteren van de wenkbrauwen zijn een aantal behandelsessies nodig om een mooi resultaat te bereiken. In tegenstelling tot een wenkbrauwtransplantatie zijn de resultaten van mesotherapie niet permanent. U heeft jaarlijks een aantal vervolgbehandelingen nodig om het effect te behouden. Op de website van de Haarstichting staat ook veel interesante informatie over mesotherapie wenkbrauw behandelingen.

Bitmap

Oorzaken haaruitval wenkbrauwen

Zoals gezegd zijn er meerdere oorzaken waarom mensen niet tevreden zijn met de vorm van de wenkbrauwen. Haaruitval als gevolg van een medische behandeling komt vaak voor, maar ook overmatig epileren kan reden zijn voor het ontbreken van de wenkbrauwen. Mesotherapie micro-injecties worden direct in het wenkbrauw gebied gegeven. De ingrediënten hebben een stimulerend effect op de plaatselijke doorbloeding en zetten de haarzakjes aan tot het produceren van sterke, gezonde haren. Resultaten zijn niet direct zichtbaar en mesotherapie heeft niet bij iedereen het gewenste resultaat. Wacht niet met het ondernemen van actie tot de wenkbrauwen volledig zijn verdwenen. Mesotherapie biedt de beste resultaten bij haaruitval in een vroeg stadium. Het is de combinatie van de werkzame bestanddelen die bijdragen aan het eindresultaat. Meer informatie over de oorzaken van haaruitval en de behandelmogelijkheden vindt u onder andere op de website van de Nederlandse Haarstichting.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Persoonlijke mesotherapie voorzorg en nazorg

Alhoewel de doelstelling om voor een bepaalde techniek te kiezen voor veel mensen gelijk is, namelijk het effectief behandelen van huidveroudering of het verminderen van haaruitval, zijn er verschillende manieren om een behandeling voor te bereiden. Zo kan het gebeuren dat u interesse heeft in een aantal oplossingen bij haarverlies. U vraagt informatie over de betreffende behandelingen en vergelijkt deze met elkaar. Vergelijken kan op basis van techniek, kostprijs, resultaat, duur van de behandeling en de beste kliniek of salon. Wat voor u een ideale oplossing is, hoeft dat niet per definitie voor iemand anders te zijn. Waar u enthousiast bent over mesotherapie bij haaruitval, kan iemand anders een voorkeur hebben voor een permanente oplossing in de vorm van een haartransplantatie. Hetzelfde geldt voor de manier waarop iemand de hoofdhuid en de haargroei verzorgt na een behandeling. Om van een optimaal resultaat te genieten, volgt u de tips en adviezen van de behandelaar zo goed mogelijk op. De instructies zijn vrij beperkt en de hersteltijd verloopt vlot. Bijwerkingen of complicaties doen zich zelden voor. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor mesotherapie kunnen per sessie of in kuurvorm aangeboden worden. Afhankelijk van de kliniek waar de behandeling plaatsvindt worden losse behandelingen vanaf € 150 aangeboden. Behandelsessies die in kuurvorm worden berekend, zijn per losse sessie vaak iets voordeliger dan op zichzelf staande behandelingen. Bij het samenstellen van de tarieven zijn diverse factoren van invloed. Zo wordt gekeken naar de oorzaak van het haarverlies en de ingrediënten die kunnen bijdragen aan mooie wenkbrauwen. Bent u allergisch voor een of meerdere bestanddelen, dan kan de specialist een alternatieve behandeling voorstellen. De kosten van een mesotherapie behandeling worden niet uit de basisverzekering vergoed. Een aantal, vaak dure, aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsbedragen voor cosmetische behandelingen. Meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Mesotherapie binnen- of buitenland

Mesotherapie bij huidproblemen en/of haaruitval kan zowel in Nederland als in het buitenland worden toegepast. Bij het kiezen van een behandelaar is het belangrijk om aandacht aan bepaalde facetten te besteden:

  • Naamsbekendheid, reputatie en locatie van de kliniek of salon.
  • Ervaring en kennis van de specialisten.
  • Resultaten behaald in het verleden.
  • Reviews en ervaringsverhalen van eerder toegepaste behandelingen.
  • Aantal sessies dat in het behandeltarief is inbegrepen.
  • Samenstelling van de ingrediënten.

Omdat een mesotherapie behandeltraject uit 6 tot 10 behandelsessies kan bestaan, is behandeling in het buitenland niet altijd even praktisch. In overleg met de kliniek kunt u overleggen wat de beste manier is om de behandeling toch in het buitenland te kunnen ondergaan. Moet u wekelijks heen en weer reizen? Verblijft u wellicht enige tijd ter plaatse? Wat zijn de bijkomende reis- en verblijfkosten? Zet alle voor- en nadelen tegenover elkaar. Het geeft inzicht in de mogelijkheden en maakt het nemen van een beslissing eenvoudiger.

Resultaten mesotherapie

Mesotherapie heeft, net als andere behandelingen bij haaruitval, niet direct resultaat. Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de techniek bij haaruitval is tot nu toe niet of onvoldoende verricht. De resultaten variëren en de een heeft al sneller en beter resultaat dan de ander. Over het algemeen zijn de mannen en vrouwen die mesotherapie bij haaruitval laten toepassen, tevreden met de resultaten die bereikt worden. Haaruitval neemt af en door een verbeterde bloedcirculatie wordt de haargroei gestimuleerd. Een volledig behandeltraject duurt 4 tot 6 maanden. Al tijdens een intakegesprek zal een specialist u wijzen op de vervolgbehandelingen die noodzakelijk zijn om het bereikte resultaat te behouden.

Mooi gevormde wenkbrauwen

Stoort u zich aan de vorm van uw wenkbrauwen? Heeft u als gevolg van Alopecia areata een gedeelte van de wenkbrauw verloren? Heeft overmatig epileren de wenkbrauwen beschadigd? Mesotherapie kan ook voor u een geschikte behandeling zijn. De niet-chirurgische behandeltechniek kent geen downtime en u kunt na iedere behandelsessie uw normale werkzaamheden hervatten. De hersteltijd is zeer beperkt en het risico op bijwerkingen of complicaties beperkt. Eventueel kan mesotherapie ook na een haartransplantatie toegepast worden. De combinatie van vitamines, mineralen, enzymen, plantenextracten en antioxidanten versterkt de getransplanteerde haarzakjes, waardoor de haargroei sterker en gezonder is. Wilt u meer weten over mesotherapie of de combinatiemogelijkheden met een haartransplantatie? Maak een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u de resultaten zien die met beide technieken worden bereikt en beantwoorden al uw vragen. GlobalHair is telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op 06 3338 8757.

Mesotherapie wenkbrauwen – FAQ

Wenkbrauwen kunnen door verschillende oorzaken uitvallen of dunner worden. Met behulp van speciaal geselecteerde bestanddelen, kunnen de haarzakjes gestimuleerd worden en de doorbloeding verbeterd worden. Mesotherapie is daarbij een veilige behandeltechniek.

Diverse vormen van haaruitval kunnen dunne wenkbrauwen veroorzaken. Dit kan te wijten zijn aan een infectie, huidaandoeningen, hormonale veranderingen of een overactief immuunsysteem. Voedingstekorten, een fysiek trauma of emotionele stress kunnen ook haarverlies veroorzaken.

Dunner wordend haar is onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Dikkere, volle wenkbrauwen kunnen ervoor zorgen dat u er jeugdiger uitziet. Voor een natuurlijk resultaat kan gekeken worden naar foto’s van jaren geleden.

Nee, net zoals mesotherapie bij haaruitval zijn meer sessies nodig voor resultaat. Verbeteringen worden na enkele sessies zichtbaar. Om het bereikte effect te behouden, worden jaarlijkse nabehandelingen geadviseerd.

De huid rondom de ogen is dun en gevoelig. Mesotherapie is een niet pijnlijke behandeling. De injecties worden in korte tijd gegeven, zodat u nauwelijks tijd heeft om het gevoel te realiseren. Het is altijd mogelijk om de huid een half uur voor de behandelsessie in te smeren met een verdovende crème.

Mesotherapie is minimaal invasief. Kort na de behandelsessie kunnen enige tijd lichte zwellingen zichtbaar zijn. Een enkele keer worden blauwe plekjes zichtbaar. De huid geneest vlot. U kunt direct na een sessie de dagelijkse werkzaamheden hervatten. Wel is het goed om de eerste dag niet te sporten, zwemmen en/of de sauna te bezoeken.

De kosten verschillen per kliniek en de manier waarop de mesotherapie wordt gedaan. Losse behandelingen worden gedaan vanaf € 150, terwijl de vanaf prijs voor een kuur van 8 behandelingen op zo’n € 700 ligt.

Als uw wenkbrauwen als gevolg van brandwonden of een ongeluk verloren zijn gegaan, kan een verzekeraar een vergoeding toezeggen. De meeste mesotherapie behandelingen zijn puur cosmetisch en hebben geen medische noodzaak. Dat betekent dat u de kosten zelf betaald. Aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsbedragen. Bedragen en voorwaarden verschillen.

Nee, alhoewel lichte zwellingen zich kort voor kunnen doen, zouden deze snel moeten afnemen. Aanhoudende zwellingen kunnen een gevolg van een allergische reactie zijn. Ervaren specialisten nemen voor de behandeling uw gezondheid en medische achtergrond met u door. Bent u bekend met allergieën? Maak dit kenbaar.

De effecten van mesotherapie zijn wetenschappelijk onvoldoende onderzocht. Mensen die de behandeling hebben laten toepassen zijn overwegend tevreden met de resultaten. Het succes van de behandeling hangt af van de combinatie van werkzame bestanddelen.

Volwassenen kunnen mesotherapie als behandeling overwegen. Uw geschiktheid hangt af van uw algemene gezondheid, medicatie gebruik en allergieën. De leeftijd is niet van invloed op de behandeling.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.