Biedt mesotherapie wenkbrauwen of mesotherapie haar wenkbrauwen het gewenste resultaat? Mesotherapie is een niet-chirurgische, cosmetische behandeltechniek die wordt gebruikt bij huidaandoeningen en haarverlies. Tijdens een behandelsessie worden vitamines, plantenextracten, mineralen, antioxidanten en andere werkzame ingrediënten onderhuids in de wenkbrauwen geïnjecteerd. Mesotherapie wenkbrauwen biedt natuurlijke resultaten en een verbetering van het zelfvertrouwen.

Mesotherapie wenkbrauwen.
Mesotherapie wenkbrauwen.

Haartransplantatie of mesotherapie wenkbrauwen?

Niet iedereen is tevreden met het uiterlijk van de wenkbrauwen. Toch zijn de wenkbrauwen onlosmakelijk verbonden met uw uitstraling en gezichtsuitdrukking. De wenkbrauwen kunnen door een medische behandeling zijn uitgevallen, maar ook overmatig epileren en Alopecia areata zijn van invloed op de vorm en het uiterlijk van uw wenkbrauwen. Mesotherapie is een behandeling die zonder incisies of hechtingen wordt toegepast. Het is een minimaal invasieve techniek die geen littekens nalaat. Wanneer mesotherapie wordt gebruikt bij haaruitval of het verbeteren van de wenkbrauwen zijn een aantal behandelsessies nodig om een mooi resultaat te bereiken. In tegenstelling tot een wenkbrauwtransplantatie zijn de resultaten van mesotherapie niet permanent. U heeft jaarlijks een aantal vervolgbehandelingen nodig om het effect te behouden. Op de website van de Haarstichting staat ook veel interesante informatie over mesotherapie wenkbrauw behandelingen.

Behandeling mesotherapie

Mesotherapie is een behandeling die geen downtime kent. Na een behandelsessie kunnen vrijwel alle werkzaamheden en activiteiten hervat worden. Het enige waar u op let is dat u de eerste dagen niet in natte ruimtes zoals een zwembad of sauna komt. Om het risico op bijwerkingen te minimaliseren wordt uw gezondheid uitgebreid besproken. Een specialist informeert naar de oorzaak van het haarverlies en eventueel andere behandelingen die u reeds heeft ondergaan. Op basis van de antwoorden wordt een behandelplan samengesteld en bepaald een specialist de bestanddelen die aan de injectievloeistof worden toegevoegd. Een mesotherapie injectie kan meer dan 50 ingrediënten bevatten. De combinatie wordt volledig op maat samengesteld. Dat maakt mesotherapie een unieke techniek. De eerste behandelsessies volgen elkaar wekelijks op, naarmate de behandeling vordert neemt de tussenliggende periode toe. Een volledig traject duurt 4 tot 6 maanden.

Oorzaken haaruitval wenkbrauwen

Zoals gezegd zijn er meerdere oorzaken waarom mensen niet tevreden zijn met de vorm van de wenkbrauwen. Haaruitval als gevolg van een medische behandeling komt vaak voor, maar ook overmatig epileren kan reden zijn voor het ontbreken van de wenkbrauwen. Mesotherapie micro-injecties worden direct in het wenkbrauw gebied gegeven. De ingrediënten hebben een stimulerend effect op de plaatselijke doorbloeding en zetten de haarzakjes aan tot het produceren van sterke, gezonde haren. Resultaten zijn niet direct zichtbaar en mesotherapie heeft niet bij iedereen het gewenste resultaat. Wacht niet met het ondernemen van actie tot de wenkbrauwen volledig zijn verdwenen. Mesotherapie biedt de beste resultaten bij haaruitval in een vroeg stadium. Het is de combinatie van de werkzame bestanddelen die bijdragen aan het eindresultaat. Meer informatie over de oorzaken van haaruitval en de behandelmogelijkheden vindt u onder andere op de website van de Nederlandse Haarstichting.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor mesotherapie kunnen per sessie of in kuurvorm aangeboden worden. Afhankelijk van de kliniek waar de behandeling plaatsvindt worden losse behandelingen vanaf € 150 aangeboden. Behandelsessies die in kuurvorm worden berekend, zijn per losse sessie vaak iets voordeliger dan op zichzelf staande behandelingen. Bij het samenstellen van de tarieven zijn diverse factoren van invloed. Zo wordt gekeken naar de oorzaak van het haarverlies en de ingrediënten die kunnen bijdragen aan mooie wenkbrauwen. Bent u allergisch voor een of meerdere bestanddelen, dan kan de specialist een alternatieve behandeling voorstellen. De kosten van een mesotherapie behandeling worden niet uit de basisverzekering vergoed. Een aantal, vaak dure, aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsbedragen voor cosmetische behandelingen. Meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Mesotherapie binnen- of buitenland

Mesotherapie bij huidproblemen en/of haaruitval kan zowel in Nederland als in het buitenland worden toegepast. Bij het kiezen van een behandelaar is het belangrijk om aandacht aan bepaalde facetten te besteden:

  • Naamsbekendheid, reputatie en locatie van de kliniek of salon.
  • Ervaring en kennis van de specialisten.
  • Resultaten behaald in het verleden.
  • Reviews en ervaringsverhalen van eerder toegepaste behandelingen.
  • Aantal sessies dat in het behandeltarief is inbegrepen.
  • Samenstelling van de ingrediënten.

Omdat een mesotherapie behandeltraject uit 6 tot 10 behandelsessies kan bestaan, is behandeling in het buitenland niet altijd even praktisch. In overleg met de kliniek kunt u overleggen wat de beste manier is om de behandeling toch in het buitenland te kunnen ondergaan. Moet u wekelijks heen en weer reizen? Verblijft u wellicht enige tijd ter plaatse? Wat zijn de bijkomende reis- en verblijfkosten? Zet alle voor- en nadelen tegenover elkaar. Het geeft inzicht in de mogelijkheden en maakt het nemen van een beslissing eenvoudiger.

Resultaten mesotherapie

Mesotherapie heeft, net als andere behandelingen bij haaruitval, niet direct resultaat. Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de techniek bij haaruitval is tot nu toe niet of onvoldoende verricht. De resultaten variëren en de een heeft al sneller en beter resultaat dan de ander. Over het algemeen zijn de mannen en vrouwen die mesotherapie bij haaruitval laten toepassen, tevreden met de resultaten die bereikt worden. Haaruitval neemt af en door een verbeterde bloedcirculatie wordt de haargroei gestimuleerd. Een volledig behandeltraject duurt 4 tot 6 maanden. Al tijdens een intakegesprek zal een specialist u wijzen op de vervolgbehandelingen die noodzakelijk zijn om het bereikte resultaat te behouden.

Mooi gevormde wenkbrauwen

Stoort u zich aan de vorm van uw wenkbrauwen? Heeft u als gevolg van Alopecia areata een gedeelte van de wenkbrauw verloren? Heeft overmatig epileren de wenkbrauwen beschadigd? Mesotherapie kan ook voor u een geschikte behandeling zijn. De niet-chirurgische behandeltechniek kent geen downtime en u kunt na iedere behandelsessie uw normale werkzaamheden hervatten. De hersteltijd is zeer beperkt en het risico op bijwerkingen of complicaties beperkt. Eventueel kan mesotherapie ook na een haartransplantatie toegepast worden. De combinatie van vitamines, mineralen, enzymen, plantenextracten en antioxidanten versterkt de getransplanteerde haarzakjes, waardoor de haargroei sterker en gezonder is. Wilt u meer weten over mesotherapie of de combinatiemogelijkheden met een haartransplantatie? Maak een afspraak voor een gratis consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u de resultaten zien die met beide technieken worden bereikt en beantwoorden al uw vragen. GlobalHair is telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op 06 3338 8757.