Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
10.000+ operaties

Voel u goed met een volle bos haar

  image

  Minimaal invasieve techniek

  De FUE-methode is een minimaal invasieve techniek die individuele haarzakjes verplaatst zonder grote insnijdingen of littekens, waardoor het herstel sneller en comfortabeler is.

  image

  Natuurlijke resultaten

  Een FUE haartransplantatie zorgt voor natuurlijke resultaten, doordat de getransplanteerde haren in dezelfde groeirichting en dichtheid worden geplaatst als het oorspronkelijke haar.

  image

  Kortere hersteltijd

  FUE-haartransplantaties bieden een kortere hersteltijd, dankzij de minimaal invasieve techniek en het vermijden van grote littekens.

  DNA test haaruitval risico

  Haaruitval treft veel mensen. Mannen, maar ook vrouwen verliezen hun haar om verschillende redenen. De meest voorkomende oorzaak van mannelijk en vrouwelijk haarverlies is alopecia androgenetica. Haaruitval kan een negatieve invloed op uw levensstijl hebben. Afname van zelfvertrouwen, negatieve effecten op sociale contacten, problemen in het professionele leven. Haaruitval is vervelend en iets waar u emotioneel aan kan lijden. Oorzaken van haarverlies zijn zowel genetische als niet-genetische factoren zoals medicijngebruik of een voedingstekort. Bij het zoeken van een behandeling is het nodig om de oorzaak te kennen. Alleen zo kan verder haarverlies effectief verminderd worden. Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om haaruitval te laten onderzoeken.

  Erfelijke kaalheid

  Erfelijke kaalheid komt binnen de ene familie vaker voor dan bij de andere. Het woord erfelijk zegt het al. Deze vorm van haaruitval komt meestal van genetische eigenschappen. Zowel de genen van vaders- als moederszijde spelen een rol bij de gevoeligheid voor alopecia androgenetica. Verschillen tussen beide seksen zijn zichtbaar in de leeftijd waarop het eerste haarverlies zichtbaar wordt, en het patroon dat het haarverlies heeft. Mannen zijn soms al in de puberteit gevoelig voor haaruitval, terwijl dit bij vrouwen pas rond de menopauze ontstaat. Haaruitval bij de haargrens, de inhammen en de kruin is typisch voor mannen, terwijl bij vrouwen het haar verspreid uitvalt en de hoofdhuid zichtbaar wordt. Artsen stellen de diagnose door te kijken naar het patroon van het haarverlies en uw familiegeschiedenis met haaruitval. Bloedonderzoek en andere test worden gedaan om andere oorzaken uit te sluiten.

  Haartransplantatie in beeld gebracht

  In het consult is onder meer gekeken naar de gezondheid van Sam en de mate waarin het haarverlies heeft plaatsgevonden. Na dit vooronderzoek is een behandeladvies gepresenteerd. Een behandelplan laat zien hoeveel haarzakjes voor de haarimplantatie in aanmerking komen en de techniek die een specialist toepast. Haartransplantaties zijn unieke cosmetische behandelingen. Voordat u de ingreep in onze klinieken in Istanbul of Barendrecht ondergaat, weet u precies wat u mag verwachten. Sam Blans heeft voor een operatie in Istanbul gekozen. In de moderne kliniek werken ervaren haarchirurgen die bekend zijn om de natuurlijke resultaten die ze bereiken. Onze artsen weten wat ze doen en nemen iedere stap van het behandelproces met u door, uw veiligheid en welzijn gaan boven alles.

  Oorzaak haarverlies testen

  Ondanks dat veel mensen te maken hebben met genetisch haarverlies, zijn DNA testen vrij nieuw. Vooral de thuis testkits zijn populair. Als u, bijvoorbeeld bij het Haaronderzoekscentrum, een DNA haaruitval test bestelt, ontvangt u deze met een duidelijke gebruikersinstructie. Hoewel de testen supereenvoudig lijken, zijn ze niet altijd honderd procent nauwkeurig. De testkits zijn gevoelig voor de manier waarop u het testmateriaal afneemt en verstuurt. Het is vooraf belangrijk om te weten dat de test een positief resultaat kan geven. Dat betekent dat uw genen gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval, maar het is niet zeker dat u ook met haarverlies te maken krijgt. Na het afnemen van het testmateriaal, verpakt u het op de aangegeven manier en stuurt u de test terug. Binnen een paar weken krijgt u de testresultaten thuisgestuurd.

  Is haarverlies altijd genetisch?

  Als u een positief test resultaat ontvangt, onthoud dan dat erfelijkheid alleen maar een van de vele oorzaken is die haaruitval tot gevolg hebben. De meeste gevallen van haaruitval zijn erfelijk, maar ook andere factoren spelen een rol. Deze oorzaken worden niet met een DNA test bepaald. Het is en blijft belangrijk om bij overmatig haarverlies contact te zoeken met uw huisarts. Deze kan onderzoeken of er mogelijk sprake is van ernstige gezondheidsproblemen. Niet-erfelijke factoren die tot haaruitval leiden zijn onder andere:

  • Medicatie en behandelingen met chemotherapie.
  • Schildklierproblemen en auto-immuunziekten, waaronder Lupus, kunnen haarverlies veroorzaken.
  • Lichamelijke en emotionele stress zijn verantwoordelijk voor telogeen effluvium, een forse toename van het haarverlies.
  • Tekort aan voedingsstoffen, zoals een ijzergebrek.

  Deze factoren zijn niet erfelijk en leiden over het algemeen tot tijdelijk haarverlies. Om de haargroei te herstellen, moet de veroorzakende factor opgelost en/of behandeld worden.

  Erfelijk haarverlies verminderen

  Helaas is het gen dat haarverlies veroorzaakt niet zomaar te verwijderen. Ziet u een toename van het dagelijkse haarverlies, of ontstaat er een patroon dan zijn er stappen die u kunt ondernemen om het haarverlies te verminderen. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door de overgevoeligheid voor het androgene DHT-hormoon. Het hormoon brengt het natuurlijke haargroeiproces in een stroomversnelling waardoor de haarzakjes krimpen en uiteindelijk vernietigd worden. Het haarzakje dat verloren gaat, wordt niet vervangen en nieuwe haargroei is niet langer mogelijk. Gelukkig zijn er medicijnen en behandelingen die de invloed van het DHT afremmen en het haarverlies stabiliseren. Finasteride en Minoxidil zijn hiervan voorbeelden.

  Gevolgen van genetisch haarverlies afremmen

  Het DNA materiaal dat het kaalheidsgen bevat is niet te verwijderen. Wel kunt u bepaalde stappen ondernemen om een gezonde haargroei te stimuleren:

  • Gezonde levensstijl. De manier waarop u eet, beweegt en leeft, is van invloed op de haargroei. Factoren zoals een gezond dieet, minder stress en een verantwoorde haarverzorging beïnvloeden de gezondheid van uw huid en haar.
  • Haargroeimiddelen. Medicatie zoals Dutasteride, Finasteride en Minoxidil remmen de invloed van het DHT-hormoon, waardoor het haarverlies verminderd en de haargroei gestimuleerd wordt.
  • Haartransplantatie. Blijvend nieuwe haargroei is mogelijk door een haartransplantatie. Bij deze chirurgische ingreep verplaatst een arts gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar de kale plekken. Resultaten zijn permanent.
  • Roodlichttherapie. Lasertherapie is populair en kan helpen bij het verminderen van haarverlies en het verdichten van uw haardos.

  Informatie genetisch haarverlies

  Het is duidelijk dat haaruitval erfelijk kan zijn. Ontdekken dat u genetisch gevoelig bent voor haarverlies, kan als een shock ervaren worden. Het is belangrijk om uzelf voor ogen te houden dat zeker niet iedereen met een positieve testuitslag zich zorgen moet maken om toekomstig haaruitval. Met de testresultaten kunt u belangrijke stappen zetten in het zoeken en vinden van een behandelmethode om haarverlies te verminderen. Wilt u meer weten over mogelijke behandelingen tegen erfelijke haaruitval? De consulenten van GlobalHair in Leiden vertellen u alles over een FUE haartransplantatie. U krijgt antwoorden op al uw vragen en komt meer te weten over de resultaten van eerdere behandelingen. Maak een afspraak voor een gratis consult, dat kan door het invullen van het contactformulier. Maar u kunt ook een e-mail sturen naar contact@globalhair.nl. Telefonisch en via WhatsApp is de haarkliniek bereikbaar op 06 3338 8757.

  Tevreden klanten

  Ervaringen van
  Onze klanten

  Bekijk overige reviews op Kiyoh

  Behandelingen Nederland

  Haartransplantatie
  All inclusive prijzen!

  FUE
  Haartransplantatie

  5.250,-

  Saffier Haartransplantatie

  5.550,-

  V6 Hairboost

  250,-/ Behandeling
  • Direct resultaten, perfect als preventief middel
  • Ontwikkelt door eigen research team
  • Zeer goede resultaten
  • Locatie in Barendrecht en Leiden
  • Elders kost het € 750,-
  • Pakketvoordeel: € 190,- per behandeling

  *Alleen van toepassing op behandelingen in Turkije.

  Behandelingen

  GlobalHair biedt de volgende behandelingen aan

  WhatsApp