facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie ampullen

Bent u benieuwd naar de inhoud van mesotherapie ampullen? Er wordt onderscheid gemaakt tussen mesotherapie haar ampullen en mesotherapie huid ampullen. Mesotherapie is een buitengewoon efficiënte methode om voedingsstoffen in de huid te injecteren. De huidige generatie apparatuur die bij de behandeling wordt gebruikt is verfijnd en voorzien van kleine, korte naaldjes. Mesotherapie voedt en verjongt de huid en heeft een positief effect op de haargroei. De samenstelling van mesotherapie ampullen verschilt per behandeling en wordt volledig op de situatie afgestemd.

Mesotherapie van dichtbij bekeken

Mesotherapie heeft een lange geschiedenis. De techniek werd voor het eerst ingezet om pijnklachten te behandelen. Vanaf het midden van de vorige eeuw wordt mesotherapie gebruikt voor cosmetische doeleinden, waaronder het behandelen van huidproblemen en haarverlies. De niet-chirurgische behandeling is een van populairste cosmetische behandelingen van dit moment. De techniek kan worden gebruik om een ouder wordende huid, zonbeschadiging, pigmentvlekken, littekens, cellulitis en textuurveranderingen te behandelen, alsook om haaruitval te verminderen. Daarnaast kan mesotherapie nog altijd voorgesteld worden als behandeling bij pijn- en sportgerelateerde blessures. Met betrekking tot de behandeling van huidaandoeningen: mesotherapie is een niet-invasieve behandeling, waarbij meerdere middelen worden gebruikt om actieve oplossingen in de huid te injecteren. De mesotherapie ampullen bevatten een hoge concentratie van hoogwaardige actieve stoffen, gericht op specifieke huidproblemen en algehele huidverjonging- en herstel. Om haaruitval te verminderen, wordt gekeken naar de oorzaak van haarverlies en daar worden de mesotherapie ampullen op afgestemd. Mesotherapie kan in kuurvorm worden geadviseerd. Het is een behandeling met minimale bijwerkingen en een progressieve techniek waarbij na meerdere behandelsessies goede resultaten worden verkregen. Het is een geweldige behandeltechniek voor mensen die het haarverlies willen laten stabiliseren en de haargroei willen verbeteren en dat zonder downtime.

Bitmap

Mesotherapie mesogun

In de praktijk wordt mesotherapie voornamelijk uitgevoerd met een mesogun die oppervlakkige injecties in de huid geeft. De actieve ingrediënten worden met fijne naalden in de huid geïnjecteerd, waar ze direct invloed uitoefenen op de haarzakjes. De naalden dringen door tot dieptes die tussen 0,25 mm en 2 mm liggen. De behandeling is nagenoeg pijnloos, dit komt omdat de naald alweer is ingetrokken voordat u een pijnreactie ervaart. Een behandelsessie verloopt vlot en duurt 10 tot 30 minuten, afhankelijk van het behandelgebied. Mesotherapie kan een goed uitgangspunt zijn voor het tegengaan en verminderen van haaruitval. In sommige gevallen kan de techniek gecombineerd worden met andere behandelmethodes. Een specialist kan dit nader uitleggen en toespitsen op uw behoeften.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Samenstelling mesotherapie ampullen

De samenstelling van de ampullen bestaat uit een combinatie van actieve bestanddelen. De stoffen bieden een effectieve oplossing bij de behandeling van specifieke problemen. De verscheidenheid aan actieve oplossingen in de formule, stimuleert het natuurlijke cellulaire herstel, terwijl de doorbloeding verbetert en het haar sterker wordt. Specialisten kunnen verschillende ampullen gebruiken, zodat de behandeling kan worden afgestemd op uw behoeften. Een aantal veel gebruikte bestanddelen zijn:

  • Retinol. Retinol helpt fibroblasten te stimuleren en remt de afbraak van collageen. Retinol is een in vet oplosbare vitamine die ingrijpt bij de vorming en instandhouding van epitheelcellen. Bovendien voorkomt retinol beschadigingen als gevolg van blootstelling aan vrije radicalen.
  • Een sterke combinatie van actieve stoffen die de productie van melanine afremt, waardoor de teint helderder en egaler wordt. Werkzame stoffen zijn tranexaminezuur, nicotianine, N-Acetyl glucosamine en vitamine C.
  • Organisch silicium, linolzuur en zink helpen de stevigheid van de huid te herstellen en de tekenen van veroudering te minimaliseren. De productie van natuurlijk collageen en elastine wordt gestimuleerd.
  • Vitamines, mineralen, antioxidanten, aminozuren, enzymen, plantenextracten en andere werkzame bestanddelen die gecombineerd haaruitval verminderen, de haargroei bevorderen en het haar versterken.

Regelmatig worden combinaties van meer dan 50 actieve bestanddelen gebruikt om een huidaandoening of haarverlies te behandelen. De ingrediënten worden op maat samengesteld. Een ervaren specialist zal dit tijdens een uitgebreid consult met u doornemen. Daarbij wordt stilgestaan bij uw gezondheid, de reden van haarverlies, de mate waarin het haar is uitgevallen, allergieën en medicijngebruik. Op basis van de antwoorden en onderzoeksresultaten worden de ingrediënten geselecteerd. Dat maakt van mesotherapie een unieke behandelmethode.

Ervaar de resultaten van mesotherapie

Mesotherapie is een geweldige manier om tekenen van huidveroudering tegen te gaan en uw gezicht een frisse, jeugdige uitstraling te geven. Als behandelmethode bij haarverlies is mesotherapie een techniek die zonder downtime toegepast wordt. In de meeste gevallen kunt u na afloop van een behandelsessie uw werkzaamheden hervatten. Zoals bij diverse andere cosmetische behandelingen het geval is, wordt mesotherapie in kuurvorm aanbevolen. In kuurvorm worden de beste resultaten bereikt. Een gemiddelde behandeling bestaat uit 6 tot 10 afzonderlijke sessies met in het begin een tussenpoos van een week. De frequentie hangt af van de snelheid waarin verbeteringen en resultaten zichtbaar worden. Het is mogelijk om mesotherapie te combineren met andere behandelingen zoals lasertherapie, haargroeimiddelen en een haartransplantatie.

Pijnloze behandeltechniek

De ingrediënten worden met speciale apparatuur in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen ervaren mesotherapie als pijnloos. Het gevoel kan ongemakkelijk zijn, maar is van zeer korte duur. De apparatuur is zo ontwikkeld dat binnen een korte tijdspanne een groot aantal injecties wordt afgegeven. Bijwerkingen zijn zelden en complicaties doen zich slechts in uitzonderlijke gevallen voor. Specialisten adviseren gevoelige mensen een verdovende crème te gebruiken. Wanneer u deze crème op de huid aanbrengt, wordt het pijngevoel onderdrukt en ervaart u nauwelijks iets van de injecties. Dankzij het uitgebreide consult doen allergische reacties zich zelden voor. De behandelde huid kan enige tijd geïrriteerd aanvoelen. Dit neemt vanzelf af. Bescherm de huid tegen uv-straling en wees de eerste dagen terughoudend met het bezoeken van een zwembad en/of sauna.

Mesotherapie informatie

Wanneer u zoekt naar een behandeling bij haaruitval kan mesotherapie geschikt zijn. De behandeltechniek wordt bij mannen en vrouwen toegepast. Resultaten lopen uiteen en om de bereikte effecten te behouden worden jaarlijkse nabehandelingen aanbevolen. Behandeling wordt gedaan in binnen- en buitenland. Wilt u weten of mesotherapie in combinatie of na een haartransplantatie toegepast kan worden? De consulenten van GlobalHair vertellen u hier graag meer over. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult en krijg antwoorden op de vragen die u heeft ten aanzien van een behandeling bij haaruitval. U kunt ons telefonisch of via WhatsApp bereiken op +31 (6) 3338 8757. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Mesotherapie ampullen – FAQ

Met behulp van een mesogun worden micro injecties in de hoofdhuid gezet. Hierbij wordt bloedplaatjesrijk plasma of een combinatie van werkzame bestanddelen in de hoofdhuid geïnjecteerd. De bestaande haarzakjes krijgen de juiste voedingsstoffen, waardoor de haargroei gestimuleerd wordt.

Er is geen standaard combinatie, de ingrediënten voldoen aan de behoefte die u heeft. Actieve ingrediënten werken samen om de haargroei te stimuleren, de bloedcirculatie te verbeteren, overtollig DHT te neutraliseren, ontstekingen te verminderen en de productie van collageen te stimuleren. Iedereen heeft een eigen, unieke behoefte daarom bestaat er geen standaard ampul.

Sommige mensen zien binnen een paar weken positieve resultaten. Dit varieert afhankelijk van de ernst van het haarverlies en hoe uw lichaam op de behandeling reageert. U kunt verbetering verwachten na 4 tot 6 behandelsessies. Het duurt 4 tot 6 maanden voordat het volledige effect is bereikt.

Nee, iedere behandeling is uniek. Verschillende vormen en oorzaken van haarverlies komen voor de techniek in aanmerking. Resultaten verschillen, datzelfde geldt voor de ingrediënten die een specialist gebruikt.

Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, het aantal behandelsessies en de kliniek of salon waar de behandeling plaatsvindt, verschillen de behandeltarieven. Vergelijken is om meerdere redenen interessant en een manier om niet te veel te betalen.

Door de werkzame bestanddelen voor de sessie in de ampul te combineren is de kans klein dat een ampul langer dan noodzakelijk blijft liggen.

Afhankelijk van het probleem of de aandoening die u laat behandelen, stelt een specialist de ingrediënten samen. In sommige gevallen bestaat de combinatie uit meer dan 50 verschillende bestanddelen. U kunt dit vragen aan de specialist die de behandeling toepast.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die onder andere zorgt voor de vochtbalans van uw huid. Hyaluronzuur zet de onderliggende weefsels aan tot het produceren van de belangrijke, natuurlijke stoffen elastine en collageen. Het is tegelijkertijd een van de meest gebruikte bestanddelen bij mesotherapie.

Mesotherapie is een typische lunchtijdprocedure, die maximaal een half uur duurt. Na de sessie kunt u weer naar uw werk. De behandeling laat, anders dan kleine zwellingen en rode plekjes, nauwelijks zichtbare sporen achter.

De meeste mensen spreken achteraf niet over pijn. Het gevoel kan als een warme massage tot licht irritant ervaren worden. Gevoelige mensen kunnen voor het gebruik van een verdovende crème kiezen, die u 60 tot 30 minuten voor de behandelsessie op de hoofdhuid aanbrengt. Dit vermindert het eventuele pijngevoel. Mesotherapie is een veilige procedure en kent geen bijwerkingen op lange termijn. Zwellingen, bloeduitstortingen en tijdelijke jeuk zijn de meest voorkomende bijwerkingen. Koelen beperkt de zwellingen. Een enkele keer blijkt iemand overgevoelig voor een van de ingrediënten waardoor een allergische reactie optreedt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.