Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie baard

Zoekt u informatie over mesotherapie baard of mesotherapie haar baard? Baarden zijn een symbool van mannelijkheid en het is de afgelopen jaren trendy geworden om er een te laten groeien. De moderne man voelt zich praktisch verplicht om in deze trend mee te gaan. De ‘houthakkers’-look domineert de mannelijke trends al een aantal jaren en de verwachting is dat deze trend nog wel even aanhoudt. Veel mannen willen een volle baard laten groeien. Niet iedereen heeft echter van nature volle baardgroei. Hoe kun je een baard krijgen zonder dunne plekken en zonder ingrijpende operatie? Mesotherapie baard is een van de beschikbare oplossingen.

Perfecte baard, maar met kale plekken

In het streven naar de perfecte baard, hebben veel mannen een teleurstelling in de vorm van kale plekken of uitblijvende haargroei te verwerken. De kale plekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Erfelijkheid is de grootste boosdoener voor dun baardhaar. Van nature krijgt iedereen een andere hoeveelheid haar toegewezen. Daarnaast hebben jonge mannen, tussen 25 en 30 jaar oud, nog niet de hormonale piek bereikt. Schaarse baardhaargroei kan ook een gevolg zijn van stofwisselingsproblemen, maar ook tekorten aan vitamines, mineralen en aminozuren kunnen de baardgroei veranderen. Externe factoren zoals stress, slaapgebrek, roken en medicijngebruik laten eveneens hun sporen na op de baardgroei.

Bitmap

Groei van baardhaar versterken

Een van de meest duurzame en krachtige oplossingen voor moeizame baardgroei is een baardtransplantatie. Een baardhaartransplantatie kan uitkomst bieden bij mannen bij wie de haargroei niet voldoende is ontwikkeld of bij wie kale plekken heeft waardoor de baard er onnatuurlijk uitziet. Een baardtransplantatie wordt poliklinisch, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De ingreep duurt, afhankelijk van de omvang, 3 tot 6 uur en wordt toegepast met lichaamseigen donormateriaal dat voornamelijk uit de haarkrans afkomstig is. De baardtransplantatie is een operatieve ingreep die duur is. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten sporadisch en het gebeurt regelmatig dat iemand een alternatieve behandeling kiest, omdat daarmee kosten beperkt blijven. Naast het gebruik van een haargroeimiddel kunt u ook een mesotherapie behandeling overwegen. Mesotherapie baard is een techniek die minimaal intensief is en die een zeer vlot herstel kent. Downtime is er niet.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Voor- en nadeel mesotherapie baard

Mesotherapie wordt door een ervaren specialist of huidtherapeut toegepast met een innovatieve mesogun. Aan dit apparaat zijn korte, fijne naalden bevestigd die oppervlakkig de huid binnendringen. De injectievloeistof, die wordt ingespoten bestaat uit een combinatie van vitamines, mineralen, plantenextracten, antioxidanten en aminozuren. De behandelsessie verloopt snel en duurt 10 tot 30 minuten. In een hoog tempo worden de injecties in de baardstreek gegeven. Door de snelheid voelt u nauwelijks iets van het injecteren. Na afloop van de sessie kunt u uw normale werkzaamheden hervatten. Het is nauwelijks zichtbaar dat u een behandeling heeft laten toepassen. Als gevolg van mesotherapie kunnen lichte zwellingen en kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is tijdelijk. Napijn doet zich nauwelijks voor. Het effect is niet direct zichtbaar. Mesotherapie wordt meestal in kuurvorm geadviseerd en toegepast. Afhankelijk van het behandelgebied en de bestaande haargroei zijn 6 tot 10 behandelsessies nodig voor een natuurlijk resultaat.

Betaalbaar alternatief haartransplantatie

In vergelijking met een chirurgische ingreep zoals de baardtransplantatie is mesotherapie een betaalbare behandeltechniek. Losse behandelsessies worden vanaf € 150 aangeboden en een behandeltraject in kuurvorm wordt vanaf € 700 uitgevoerd. De verschillen per kliniek zijn behoorlijk groot en goed vergelijken kan een financieel voordeel opleveren. Vergelijkt u meerdere behandelaars met elkaar? Besteed aandacht aan diverse punten:

  • Hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen?
  • Waar bestaan de werkzame bestanddelen uit?
  • Welke ervaring heeft een behandelaar?
  • Hoe is de reputatie van een kliniek of salon?
  • Hoe is de bereikbaarheid van een behandelaar?
  • Kan de behandeling eventueel in termijnen betaald worden?

Terugkerende behandelkosten

In tegenstelling tot een haartransplantatie, zijn de resultaten van een mesotherapie behandeling niet permanent. Om het bereikte effect en een volle baardgroei te behouden, zijn regelmatige nabehandelingen nodig. De frequentie waarin deze vervolgbehandelingen geadviseerd worden, verschilt per persoon. Veel hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen en de stimulerende werking van de actieve ingrediënten. Gemiddeld worden jaarlijks 2 nabehandelingen voorgesteld. In dat opzicht kunnen de kosten, over de jaren heen bij elkaar opgeteld, behoorlijk oplopen. Dit is een punt dat u ter overweging mee kunt nemen bij het kiezen van een geschikte behandeling voor een optimale baardgroei.

Werking mesotherapie baard

De werking van mesotherapie hangt af van de combinatie van ingrediënten die in de baardstreek worden geïnjecteerd. Deze stoffen worden op uw behoefte af- en samengesteld. Geen mesotherapie behandeling is hetzelfde. Door de stoffen direct op de gewenste plaatsen te injecteren worden de haarzakjes in het betreffende gebied gevoed en ontstaat een betere doorbloeding. De haargroei wordt gestimuleerd en de werking van het DHT-hormoon wordt geminimaliseerd. Na 4 tot 6 behandelsessies wordt verbetering zichtbaar en kan de haargroei zich verder ontwikkelen. Tijdens het consult wordt het verloop van de behandeling toegelicht. Het is gebruikelijk om de eerste sessies wekelijks toe te passen. Wanneer verbetering zichtbaar wordt, wordt de tijd tussen de behandelsessies langer. Een volledige mesotherapie kuur duurt 4 tot 6 maanden. Naar de werkzaamheid van mesotherapie bij haaruitval is onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan om de effecten te kunnen bevestigen. Veel mensen die de behandeling ondergaan geven aan tevreden te zijn met de bereikte resultaten.

Mesotherapie combineren met baardtransplantatie?

Lukt het ondanks uw inzet en goede verzorging niet om een volle baard te krijgen? Mesotherapie kan een oplossing betekenen. Eventueel kan mesotherapie met een haartransplantatie gecombineerd worden. Eerst wordt de baardtransplantatie gedaan en na een aantal weken tot maanden kan gestart worden met het mesotherapie traject. De consulenten van GlobalHair in Leiden leggen de behandelcombinatie toe tijdens een consult. U kunt voorbeelden zien van eerder toegepaste combinaties en u heeft alle gelegenheid om vragen te stellen over beide technieken. Niet iedereen komt voor de combinatie van beide technieken in aanmerking. Neem beschikbare documentatie over de oorzaak van het haarverlies mee. Uw gezondheid wordt besproken en er worden vragen gesteld over eventuele huid- en haaraandoeningen en het gebruik van medicatie. Op basis van het consult wordt een behandelplan samengesteld en krijgt u antwoord op de vraag over uw geschiktheid. Een afspraak kan telefonisch of via WhatsApp gemaakt worden op 06 3338 8757.

Mesotherapie baard – FAQ

Mesotherapie is een snelle, pijnloze methode. Het kan uitkomst bieden bij mannelijke haaruitval en verschillende andere oorzaken van haaruitval. Ook in de baardstreek kan mesotherapie toegepast worden. De haargroei wordt gestimuleerd en de invloed van het DHT hormoon afgeremd.

Mesotherapie bij haaruitval of voor het verbeteren van de baardgroei, kan in kuurvorm gedaan worden. Een kuur bestaat uit 8 behandelsessies. Na 4 tot 6 sessies wordt verbetering merkbaar. Een enkele keer zijn extra behandelingen nodig.

Bijwerkingen van een mesotherapie behandelsessie kunnen zijn roodheid, een prikkelend en/of branderig gevoel dat tot 2 uur na de sessie kan aanhouden. Zwellingen en blauwe plekjes nemen af binnen een aantal uren tot dagen na de sessie. Een enkele keer is het mogelijk om knobbeltjes of verhardingen te voelen op de injectieplaatsen.

De behandeling is non-invasief en als u voor een ervaren specialist kiest veilig. De korte naaldjes beschadigen de huid nauwelijks en door te werken met bestanddelen die op uw specifieke behoefte zijn afgestemd, zijn bijwerkingen zeldzaam.

Een volle baard is iets wat niet iedere man van nature heeft. De haargroei kan om verschillende redenen verstoord zijn, maar het kan ook zijn dat u door erfelijke bepalingen niet de baard heeft die u wenst. Mesotherapie kan de haargroei versterken en uw baard voller maken.

Voor het begin van een mesotherapie behandeling neemt de specialist uw gezondheid met u door. Daarbij wordt aandacht besteed aan eventuele aandoeningen, auto-immuunziektes, medicijn gebruik en operaties die u in het verleden heeft doorgemaakt. Bij gebleken geschiktheid ontvangt u een behandelvoorstel op maat.

Nee, in het begin van de kuur zijn de sessies wekelijks. Als de haargroei verbetert en resultaten zichtbaar worden, neemt de tussentijd toe. Een compleet behandeltraject duurt 4 tot 6 maanden.

De werkzame bestanddelen die gebruikt worden, bestaan uit vitamines, plantenextracten, mineralen, antioxidanten en aminozuren. De hoeveelheden worden op uw unieke behoefte afgestemd. Door middel van het rechtstreeks injecteren in de probleemgebieden, worden de haarzakjes gevoed en gestimuleerd sterke haren te produceren.

De resultaten van mesotherapie zijn langdurig, maar niet permanent. Jaarlijkse nabehandelingen worden geadviseerd om de baardgroei zo vol mogelijk te houden. Nabehandelingen duren niet lang. De noodzaak en frequentie ervan licht een specialist toe tijdens het consult.

Ja, de lichaamseigen haarzakjes worden gestimuleerd. Het resultaat is een sterke, volle haargroei. Uw baard ziet er vol en gezond uit.

Combinatie behandelingen zijn mogelijk na overleg met een specialist. Om de haargroei positief te beïnvloeden kan mesotherapie als aanvulling op een baardhaartransplantatie worden gedaan. De behandeling begint een paar maanden na de haartransplantatie. Het aantal sessies verschilt. Details over de combinatiemogelijkheden vraagt u bij de haarkliniek of haartransplantatie specialist.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.