Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haar tattoo

De haar tattoo, ook bekend als micro haar pigmentatie, is een innovatieve ontwikkeling voor mannen en vrouwen die te maken hebben met haarverlies. In plaats van lijdzaam toe te zien hoe als gevolg van erfelijke kaalheid uw haardos dunner en dunner wordt, kiezen steeds meer mensen voor deze praktische oplossing. Hoewel het idee van tatoeëren op uw hoofdhuid misschien vreemd lijkt, is micro haarpigmentatie een betaalbare behandeling. Uw haarlijn wordt hersteld, kalende plekken gecamoufleerd en uw haardos lijkt optisch voller. Ver gevorderde kaalheid? Met behulp van een haar tattoo krijgt uw hoofd een verzorgde, geschoren look. Lees ook alles over haar op hoofd tatoeëren dames en tricopigmentatie dames.

Wel of geen echte haar tattoo?

Micro haar pigmentatie, MHP, is een niet-chirurgische ingreep waarbij een micronaald wordt gebruikt om pigment in de bovenste huidlaag te injecteren. De behandeling wordt regelmatig haar tattoo genoemd, omdat het nog het meeste weg heeft van een tatoeage. Verder dan dat gaat de vergelijking niet. Zowel de apparatuur, het pigment als de resultaten verschillen van elkaar. Tatoeages worden aangebracht in de diepere huidlagen, waarbij permanente inkt wordt gebruikt. Micro pigmentatie wordt doorgaans met semipermanent pigment aangebracht in uw bovenste huidlaag. Hierdoor ontstaat een effect van natuurlijke haarstoppels. De kleur van het pigment wordt afgestemd op uw eigen haarkleur. Een haartattoo is dan ook geen echte tatoeage. De pigmenten die door MHP specialisten gebruikt worden zijn hypoallergeen. Het risico dat het aangebrachte pigment op termijn blauw of groen verkleurd, zoals bij een tatoeage kan gebeuren, is vrijwel nihil. Juist door te werken met semi-permanente pigmenten is een MHP behandeling uiterst flexibel. Het aangebrachte pigment vervaagt met het verstrijken van de tijd. Zo kan uw haarlijn aangepast worden aan uw uiterlijk. Nabehandelingen zijn altijd mogelijk. Op deze manier blijven de bereikte resultaten mooi en natuurlijk. Het eindresultaat van een MHP behandeling kan uiteenlopende doeleinden dienen. Hierbij denkt u onder meer aan het camoufleren van littekens, het verbergen van kale plekken of het opvullen van dun geworden haar

Veilige behandeling bij haaruitval

Het laten aanbrengen van een haar tattoo is een niet-invasieve ingreep. Van snijden, hechten en/of verdoven van de huid is geen sprake. Het inbrengen van de gekleurde pigmenten wordt over het algemeen niet als extreem pijnlijk ervaren. Mannen en vrouwen die een angst hebben voor naalden of zij die opzien tegen de MHP behandeling kunnen, in overleg met een MHP specialist, de hoofdhuid voorafgaand aan de ingreep insmeren met verdovende crème. U voelt dan vrijwel niets van de behandeling. Achteraf kan mogelijk napijn optreden. Dit uit zich in een lichte hoofdpijn, die met een standaard pijnstiller eenvoudig en goed te bestrijden is. In de uren na de ingreep neemt de pijn af. Ook kan uw hoofdhuid licht gezwollen en rood verkleurd zijn. Deze verschijnselen zijn tijdelijk. In de dagen na de MHP behandeling verbetert dit, totdat zowel de verkleuringen als de zwellingen volledig zijn verdwenen. Van een lange herstelperiode is dan ook geen sprake. U kunt de volgende dag uw normale werkzaamheden hervatten. Sporten, zwemmen en het bezoeken van een sauna doet u in overleg met de MHP specialist. Veelal wordt geadviseerd om hier een aantal dagen mee te wachten.

Haar tattoo dames en heren

Micro haar pigmentatie bij een vrouw is een behandeling die bij een brede groep mensen toegepast kan worden. Waar haaruitval niet altijd voor een bepaalde oplossing in aanmerking komt, zijn er bij micro haar pigmentatie slechts een aantal redenen om een behandeling niet door te laten gaan. Kale plekken als gevolg van Alopecia areata, littekens of ver gevorderde haaruitval door Alopecia androgenetica kunnen met MHP behandeld worden. Weet u niet zeker of u voor de ingreep in aanmerking komt? Ervaren MHP specialisten kunnen u hier over adviseren. Situaties waarin een geplande behandeling uitgesteld of afgeraden kan worden: • Een actieve huidaandoening die niet of onvoldoende onder controle is. • Verse littekens, die nog geen jaar oud zijn. • Auto-immuunaandoeningen, diabetes en chronische huidziektes. Voordat u naar een MHP specialist gaat, kunt u eerst overleggen met uw huisarts of behandelend specialist. Vaak kunnen deze u al een gericht advies geven over de mogelijkheden van micro haar pigmentatie. Micro haar pigmentatie is een behandeling die goedkoper is dan een haartransplantatie. Het zijn twee totaal verschillende oplossingen bij haaruitval. Als u een effectieve behandeling zoekt voor haaruitval doet u er goed aan om de haar tattoo en een FUE haartransplantatie met elkaar te vergelijken.

Wij vertellen u graag alles en meer over de FUE haartransplantatie. Zowel de voor- als nadelen, de ingreep, het herstel en de resultaten worden tijdens een consult met u doorgenomen. Maak een afspraak door te bellen met +316 44 36 36 22. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de haar tattoo.

Veelgestelde vragen

Een haar tattoo is een andere benaming voor micro haar pigmentatie, tricopigmentatie of een stoppeltattoo. Met behulp van gekleurd pigment, dat in de bovenste hoofdhuidlaag wordt geïnjecteerd, wordt het idee van natuurlijke haarstoppels gecreëerd.

Mannen en vrouwen die te maken hebben met haaruitval kunnen micro haar pigmentatie overwegen. De behandeling is ook geschikt bij volledige kaalheid en bij haaruitval met een andere oorzaak dan Alopecia androgenetica.

Nee, al lijken beide methodes wel op elkaar er zijn significante verschillen. Zo is de apparatuur voor micro haar pigmentatie speciaal ontworpen en wordt er gewerkt met hypoallergene, duurzame pigmenten die in de bovenste hoofdhuidlaag worden geïnjecteerd. Waar het bij een tatoeage kan gebeuren dat na verloop van jaren de inkt groen of blauw verkleurd, hoeft u zich daarbij een haar tattoo geen zorgen over te maken. Het pigment vervaagt en wordt op natuurlijke wijze afgebroken, waarna u de behandeling kunt laten herhalen.

Ja, micro haar pigmentatie is geschikt voor het opvullen van kalende plekken, het optisch verdichten van een uitgedunde haardos en het creëren van een verzorgde geschoren look. De kleur van het pigment wordt afgestemd op uw natuurlijke haarkleur. De resultaten die bereikt worden zijn natuurgetrouw.

Het semipermanente pigment dat wordt gebruikt zal met het verstrijken van de tijd vervagen. MHP specialisten adviseren om regelmatig een touch-up of nabehandeling toe te laten passen.

Nee, MHP wordt niet onder narcose uitgevoerd. De hoofdhuid wordt voor de behandeling ingesmeerd met een verdovende crème. Het aanbrengen van het pigment is nagenoeg pijnloos. Achteraf kunt u enige tijd een lichte hoofdpijn ervaren. Ook kan de huid wat gezwollen zijn. Beide verschijnselen nemen snel af en zijn van korte duur.

De behandelduur hangt af van de omvang van de haar tattoo en het aantal hoofdzones dat u laat behandelen. Gemiddeld bent u per behandelsessie 2 tot 6 uur bezig.

Een volledige MHP behandeling bestaat uit 2 tot 3 sessies. Tussen iedere sessie zit 6 tot 8 weken. De meeste mensen hebben na de 2e sessie een goed resultaat bereikt. Een 3e sessie kan als touch-up worden toegepast. Een enkele keer heeft iemand aanvullende behandelingen nodig.

MHP en een haartransplantatie zijn twee verschillende behandeltechnieken die met elkaar vergeleken kunnen worden. Bij een haartransplantatie wordt nieuwe haargroei mogelijk op plaatsen waar het haar is uitgevallen als gevolg van erfelijk haarverlies. Er wordt gebruik gemaakt van uw eigen haar als donormateriaal. Een haar tattoo creëert geen nieuwe haargroei.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4