Haartransplantatie Den Bosch

Een beproefde methode om haaruitval en kale plekken op te lossen is de haartransplantatie. De methode die regelmatig door bekende mensen onder de aandacht wordt gebracht, biedt permanente resultaten. Door de verbeteringen en modernisering van bestaande technieken wordt een haartransplantatie in Den Bosch al lang niet meer alleen door kalende mannen overwogen. Een toenemend aantal vrouwen toont interesse in een haarimplantatie. De keuze uit gespecialiseerde haarklinieken is groot en is er altijd een haarspecialist waar u intuïtief een goed gevoel over heeft.

Probleem oplossende haartransplantatie

Dat een haartransplantatie in Den Bosch kaalheid oplost, lijkt voor de hand te liggen. Toch komt niet iedere oorzaak in aanmerking voor de ingreep. Blijvende kaalheid als gevolg van Alopecia androgenetica kan uitstekend behandeld worden, als u er tijdig bij bent. Haaruitval treft mannen en vrouwen van alle leeftijden. De manier waarop het haarverlies zich voltrekt kan variëren van een terugtrekkende haarlijn, tot een kalende kruin en van dieper wordende inhammen tot een uitgedunde haardos. Niet iedereen stoort zich in dezelfde mate aan het haarverlies, maar het feit blijft dat niemand helemaal onberoerd blijft bij het zien van plukken haar in het doucheputje of ’s ochtends op een hoofdkussen. Bewust of onbewust gaat u op zoek naar een oplossing om het haarverlies te stoppen. Dat dit een ingewikkelde zoektocht is blijkt al snel. Met een markt die is overspoeld door middeltjes die allemaal beweren haaruitval te verbeteren en kaalheid op te lossen, ziet u al snel de bomen door het bos niet meer. Het merendeel van deze middelen kost een hoop geld en biedt geen enkele verbetering laat staan resultaat. Een effectieve oplossing begint voor de meesten met een bezoek aan de huisarts om de daadwerkelijke oorzaak van het haarverlies vast te laten stellen. Eventueel kan een huisarts u doorverwijzen naar een dermatoloog. Echter is het in de meeste gevallen op basis van uw verhaal, achtergrond en gezondheidssituatie eenvoudig om een diagnose te stellen. Blijkt erfelijke kaalheid de oorzaak dan zal uw huisarts een aantal opties voorstellen: • Het gebruik van een bewezen haargroeimiddel, medicijn, zoals Dutasteride, Finasteride, Minoxidil, de Diane pil of ketoconazol shampoo. • Lasertherapie of mesotherapie. • Micro haar pigmentatie. • Haartransplantatie. • Het dragen van een pruik of haarwerk. Een haartransplantatie is een drastische, ingrijpende behandeling maar vooralsnog wel de enige met blijvende resultaten en nieuwe haargroei als gevolg. Uiteraard worden de overige behandelmethodes door uw huisarts toegelicht en kan in samenspraak plan van aanpak gemaakt worden.

Bewezen FUE haartransplantatie in Den Bosch

Nieuwe haargroei op kalende plekken? Uw uitgedunde haardos weer meer volume geven met echt haar? Als u dat wilt dan is een haartransplantatie eigenlijk de enige duurzame oplossing. Het is een behandeling die wereldwijd met succes wordt toegepast en waar mannen en vrouwen voor in aanmerking komen. Om voor de ingreep in aanmerking te komen mag het haarverlies niet te ver gevorderd zijn en moet er voldoende kwalitatief geschikt donormateriaal aanwezig zijn. De haartransplantatie in Den Bosch wordt uitgevoerd met uw eigen haar, donormateriaal van een ander komt hiervoor niet in aanmerking. Hoe ziet een FUE haartransplantatie eruit? Voor de ingreep werkt een ervaren haarchirurg nauw samen met een team van ervaren haartransplantatie assistenten. Met behulp van een zogenaamde FUE micro motor worden de haarzakjes een voor een uit uw donorgebied geoogst. Deze grafts worden vervolgens in de transplantatiegebieden geplaatst. Deze werkwijze geeft een kalende kruin weer nieuwe haargroei, die bovendien blijvend van aard is. Dit is mogelijk omdat de haarzakjes afkomstig uit uw haarkrans, het donorgebied aan de achterzijde van uw hoofd, eigen kenmerken hebben die niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon dat Alopecia androgenetica veroorzaakt. Om het plaatsen van de haarzakjes mogelijk te maken, worden minuscuul kleine gaatjes gemaakt in de transplantatiegebieden. Ervaren specialisten plaatsen de haarzakjes in exact dezelfde groeirichting als de naastgelegen haren, hierdoor wordt een natuurgetrouw resultaat verkregen. Het duurt vervolgens een aantal dagen voordat de grafts zijn vastgegroeid. Overigens wordt zowel het oogsten als plaatsen van de haarzakjes met een plaatselijke verdoving toegepast. Het is al met al een intensieve ingreep die gemiddeld zo’n 6 tot 9 uur kan duren.

Micro Haar Pigmentatie vs. haartransplantatie in Den Bosch

Het is begrijpelijk dat u bij beginnende haaruitval niet direct een haartransplantatie overweegt of dat u bij kaalheid toch een oplossing zoekt. Micro haar pigmentatie kan dan overwogen worden. De behandelingen zijn echter niet met elkaar te vergelijken. Bij een haartransplantatie wordt immers uw eigen haar gebruikt en wordt nieuwe, natuurlijke haargroei mogelijk. Dat is bij micro haar pigmentatie absoluut niet het geval. Het beste is deze behandeling nog te vergelijken met een vorm van tatoeëren. De behandeling wordt toegepast om kalende plekken te verbergen, een dunne haardos optisch voller te laten lijken, littekens te camoufleren en/of een kaal hoofd een stoere ‘shaven-look’ te geven. Dit gebeurt door het aanbrengen van gekleurd pigment in de bovenste huidlaag. Het pigment lijkt op natuurlijke haarstoppels. Geregeld komt het voor dat voor een combinatie van micro haar pigmentatie en een haartransplantatie in Den Bosch wordt gekozen. Specialisten bespreken deze mogelijkheden graag met u tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek. Kiest u alleen voor micro haar pigmentatie? Dan is dit een goedkoper alternatief voor een haarimplantatie.

Vrijblijvend intakegesprek

Past de ingreep bij u? Kiest u voor een combinatie van behandelmogelijkheden? En welke zijn dat dan? Het behandelen van haarverlies en kaalheid is divers en u dient zelf de meest geschikte weg te vinden. Dat is geen eenvoudige opgave en iets waar u wel wat professioneel advies bij kunt gebruiken. Haarklinieken en haartransplantatie specialisten adviseren om uzelf bij meerdere aanbieders voor te laten lichten. Ga af op uw eigen intuïtie en ervaar op welke manier een ingreep wordt toegelicht. De ingreep biedt uitstekende resultaten, maar u heeft een ervaren haarchirurg nodig om deze resultaten te bereiken. Ook bij GlobalHair in Leiden kunt u terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Dit kan zowel een fotoconsult zijn als een persoonlijke ontmoeting. GlobalHair is onder andere actief in Maastricht, Weert, Breda en Eindhoven. Meer weten? Stuur een e-mail naar contact@globalhair.nl, vul het contactformulier in of bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis