facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Dordrecht

Een baardje van een paar dagen oud, maar ook het ringbaardje en de volle baard zijn tegenwoordig trendy. Mannen van alle leeftijden kiezen er voor om een baardje te laten staan. Met een paar dagen zouden de eerste resultaten zichtbaar moeten zijn, maar wat als de verwachte haargroei uitblijft? Een haartransplantatie in Dordrecht kan ook toegepast worden om baard- en/of snorharen te behandelen.

Haartransplantatie in Dordrecht voor een volle baard en snor

Mannen die geen of onvoldoende baardhaargroei hebben, kunnen zich hier aan storen. Zeker als u een verzorgde baard nastreeft, zijn open plekken en plukjes haar onwenselijk. Het ontbreken of uitvallen van gezichtsbeharing kan meerdere oorzaken hebben: • Systemische ziektes die haaruitval tot gevolg hebben. • Doorgemaakte operaties in het baardgebied. • Medische behandelingen zoals bestraling, waardoor het haar is verdwenen. • Brandwonden of littekens. Met een FUE haartransplantatie in Dordrecht kan de baardgroei herstelt en verbeterd worden. Het is een populaire ingreep met blijvende resultaten. De ingreep wordt uitgevoerd met geavanceerde apparatuur, zodat er achteraf sprake is van minimale huidbeschadigingen die herstellen zonder littekenvorming. De baardhaartransplantatie heeft een aantal interessante voordelen: • De haartransplantatie wordt uitgevoerd met lichaamseigen donormateriaal, hierdoor is de kans op afstoting vrijwel nihil. • Door de plaatselijke verdovingen verloopt de ingreep nagenoeg pijnloos. • Vlotte genezing, zonder littekens. • Het donorgebied blijft intact. • Na afloop van de ingreep kunt u de haarkliniek verlaten en met de ontvangen tips uw huid en lichaam laten herstellen. • Blijvende resultaten. De getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang nieuwe haren produceren.

Bitmap

Geschiktheid haartransplantatie in Dordrecht

Uw geschiktheid voor een baardhaartransplantatie wordt beoordeeld door een haartransplantatie specialist. Het kan een geschikte oplossing zijn als uw gezichtsbeharing deels of volledig ontbreekt door een medische behandeling, ongevallen, littekens en/of natuurlijke haaruitval. Een van de voorwaarden voor een baardhaartransplantatie in Dordrecht is dat u beschikt over voldoende donormateriaal. Dit zijn haarzakjes die in de meeste gevallen uit uw haarkrans of nek worden geoogst. Afhankelijk van de mogelijkheden bekijkt een arts gelijktijdig hoeveel donorharen u kunt laten transplanteren voor een natuurlijk resultaat. Uiteraard spelen uw wensen en verwachting hierin ook een rol. Gaat uw voorkeur uit naar een mooie snor of een ringbaardje, dan is dat een ander uitgangspunt dan wanneer u over de volledige baardstreek, baardgroei als resultaat wilt zien. Om teleurstellingen te voorkomen is het uitleggen van hetgeen u verwacht, ook voor een behandelend specialist van belang. Is het moeilijk om uw wensen uit te leggen? Neem dan eventueel een foto of afbeelding mee van de gewenste baardgroei.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Behandeling baardhaartransplantatie

Specialisten maken van verschillende methodes gebruik om een haartransplantatie in Dordrecht uit te voeren. Het meest toegepast is de moderne FUE techniek, waarbij de haarzakjes een voor een uit het donorgebied worden geoogst. In uw haarkrans zijn genoeg haren aanwezig die naar de baard- en snorstreek getransplanteerd kunnen worden. Uitzonderlijk wordt ook gekozen voor het gebruik van borsthaar. Van belang is wel dat het donorhaar van goede kwaliteit is. De haarzakjes die met de FUE techniek worden geoogst, worden daarna in het baardgebied geplaatst. Dit gebeurt in dezelfde groeirichting als de overige baardharen. Eventueel kan de haartransplantatie in Dordrecht ook met behulp van de FUT techniek worden toegepast. Dit wordt gezien als een wat verouderde methode, waarbij een reepje huid uit het donorgebied wordt weggesneden. De FUT techniek laat altijd een litteken achter, het is dan ook een haartransplantatie methode die behoorlijk ingrijpend is. Bij beide technieken wordt het donorgebied voor de ingreep kort geschoren, zodat het voor een behandelend specialist makkelijker werken is. Kort scheren verkleint ook de kans op beschadigingen aan de haarzakjes. Het donorgebied wordt verdoofd en het oogsten begint. Ieder haarzakje wordt gecontroleerd alvorens het te plaatsen in de baardstreek. Om de haarzakjes te kunnen plaatsen worden kleine ‘kanaaltjes’ geboord, waar de grafts met uiterste nauwkeurigheid in de juiste groeirichting in worden geplaatst. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat behandeld wordt, duurt een haartransplantatie zo’n 4 tot 9 uur.

Veilige behandeling met een vlot herstel

Een baardhaartransplantatie is een ingreep die veilig is en waar een zeer kleine kans op bijwerkingen of complicaties aan is verbonden. Het is een chirurgische ingreep, waarbij algemene operaties risico’s kunnen optreden. U kunt hierbij denken aan allergische reacties op de verdovingen en/of de ontsmettingsmiddelen, slechte wondgenezing, infectiegevaar en littekenvorming. Door de tips op te volgen, die een haartransplantatie specialist u geeft, verkleint u het risico. Dat houdt in dat u na afloop van de ingreep de behandelde huid rust geeft. Niet krabben of wrijven als de huid gaat jeuken, en de korstjes de tijd geven om vanzelf van de huid te vallen. Is uw huid achteraf rood en licht gezwollen? Dan is dat geen reden om u zorgen te maken, deze verschijnselen zijn tijdelijk en verdwijnen vanzelf in de uren en dagen na de haartransplantatie. Het kan gebeuren dat de getransplanteerde haren in de weken na de ingreep uitvallen. Dit is een normaal verschijnsel, het haargroeiproces herstelt zich. Na een paar maanden wordt de nieuwe haargroei zichtbaar. U kunt de baardharen scheren, knippen en verzorgen naar wens.

Meer informatie haartransplantatie

U kunt in Dordrecht en omgeving bij verschillende haartransplantatie specialisten en haarklinieken terecht voor onder meer een baardhaartransplantatie. De prijzen van de ingreep lopen uiteen, waardoor het zeker nuttig is om aanbieders te vergelijken. Ga hierbij grondig te werk en kijk verder dan de tarieven. Hoe zit het bijvoorbeeld met de kwaliteit van een haarkliniek en de ervaring van de medewerkers? Een haartransplantatie is en blijft een ingrijpende behandeling die u het beste door vakbekwame, ervaren specialisten toe laat passen. Vraag daarom naar aantoonbare ervaring en resultaten. U kunt dit beoordelen door bijvoorbeeld haartransplantatie voor en na foto’s te bekijken. Eventueel kunnen reviews en ervaringen van anderen u ook op weg helpen. Ga altijd eerst zelf kennismaken, voordat u een beslissing neemt. U weet immers zelf het beste wat u verwacht van een haartransplantatie specialist en de omgeving waar u de ingreep uiteindelijk ondergaat. Stapt u met vertrouwen op de dag van de haartransplantatie de kliniek binnen? Dan is dat al de helft van het resultaat dat nagestreefd wordt.

Haartransplantatie in Dordrecht FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Dordrecht. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

De baardhaartransplantatie wordt meestal uitgevoerd met behulp van de FUE methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans. Een enkele keer kan ook gewerkt worden met borstharen. Zowel het donorgebied als de baard- en snorstreek worden verdoofd, zodat u geen pijn voelt tijdens de ingreep.

In vergelijking met een uitgebreide haartransplantatie worden tijdens een baardtransplantatie aanmerkelijk minder haarzakjes verplaatst. Dat neemt niet weg dat het een ingrijpende, intensieve behandeling is die voor een natuurlijk resultaat de hand van een ervaren haarchirurg nodig heeft. De haren worden in dezelfde natuurlijke groeirichting als de aanwezige baardharen geplaatst.

De gemiddelde behandelduur ligt tussen de 4 en 9 uur.

In Dordrecht, alsook in de directe omgeving, bevinden zich meerdere haartransplantatie klinieken. Het loont de moeite om het aanbod te vergelijken. U kunt ook wat verder weg tarieven en mogelijkheden opvragen. Niet alleen een lage kostprijs is van belang bij uw keuze, besteed ook voldoende aandacht aan de ervaring van een haartransplantatie specialist.

Net zoals bij een gewone haartransplantatie heeft u geduld nodig en duurt het een paar maanden voordat nieuwe haargroei tot uiting komt. Eens de haren gaan groeien, kunt u ze knippen, trimmen of behandelen naar wens. Het kan 9 tot 12 maanden duren voordat het resultaat definitief is.

Nee, als u de instructies van de haarchirurg opvolgt dan verloopt het herstel vlot en hoeft u zich geen zorgen te maken over bijwerkingen. Het spreekt voor zich dat zowel het donorgebied als uw baard- en snorstreek tijd nodig hebben om te genezen. Na de ingreep zijn er zwellingen en verkleuringen zichtbaar. Dit is tijdelijk en neemt vanzelf af. Als gevolg van het genezen van de huid ontstaan korstjes, die na een aantal dagen kunnen gaan jeuken. Hoe moeilijk het advies ook luidt, laat de korstjes en de huid met rust en krab ze niet los. De meeste mannen die een baardtransplantatie laten toepassen herstellen binnen 7 tot 10 dagen van de ingreep.

Ja, met een baardhaartransplantatie wordt een blijvend resultaat bereikt.

Dit is afhankelijk van de baardgroei voor de haartransplantatie. Sommige mannen bereiken met een ingreep het gewenste resultaat, terwijl anderen een vollere baard nastreven. In dat geval kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tijdens een intakegesprek kan een haarchirurg vrij nauwkeurig aangeven wat u van de ingreep kunt verwachten.

Nee, dit is helaas alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. De exacte voorwaarden kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.