facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Heerlen

Het komt geregeld voor dat mensen op zoek zijn naar een oplossing voor langere en vollere wimpers. Wimperharen zijn te kort, te dun of ontbreken al dan niet volledig van nature. Wimperharen kunnen ook door invloeden van buitenaf verloren zijn gegaan. Wimpers zijn niet alleen belangrijk als bescherming van uw ogen, maar ook uw uitstraling wordt medebepaald door de wimperharen. Met een FUE haartransplantatie in Heerlen kunnen wimperharen hersteld worden.

Beschermfunctie wimperharen

Wimperharen bevinden zich op zowel het onderste als bovenste ooglid, waarbij de wimperharen op het bovenste ooglid dikker en langer zijn. Ieder ooglid telt gemiddeld zo’n 20 wimperharen en deze haren hebben diverse functies: • Wimpers houden stof uit uw ogen. Merken de haren dat er sprake is van stof of andere ‘objecten’ die de ogen bedreigen, dan sluit het oog automatisch. • Wimpers beschermen uw ogen tegen licht. • Wimpers bepalen uw oogopslag en zijn onderdeel van uw uitstraling en gezichtsuitdrukking. Net als overige hoofdharen vernieuwen de wimpers zich regelmatig, maar het komt helaas ook voor dat de wimpers om uiteenlopende redenen beschadigd zijn of ontbreken. Het ontbreken van wimpers kan ook van nature bij mannen en vrouwen voorkomen. De meest voorkomende oorzaken voor het uitvallen of ontbreken van wimperharen: • Medische behandelingen als chemotherapie en bestraling. • Ongevallen en brandwonden. • Medicaties. • Bepaalde ziektes. • Eigenhandig uittrekken als gevolg van trichotillomanie. Met behulp van een wimper haartransplantatie in Heerlen kunnen de wimpers hersteld worden. Aangezien niet iedereen voor de ingreep in aanmerking komt, vindt eerst een uitgebreid intakegesprek bij een ervaren haartransplantatie specialist plaats. Tijdens zo’n gesprek wordt gekeken naar de achtergrond van het ontbreken of uitvallen van de wimpers en de beschikbaarheid van donormateriaal. Sommige oorzaken van haaruitval kunnen helaas niet met behulp van een haartransplantatie in Heerlen opgelost worden.

Bitmap

Werkwijze wimper haartransplantatie in Heerlen

De werkwijze van een wimpertransplantatie verloopt op dezelfde wijze als een standaard FUE haartransplantatie in Heerlen. De ingreep is minder uitgebreid, maar uiterst nauwkeurig. Wat houdt dat precies in? Uit het donorgebied, uw haarkrans, wordt een aantal haarzakjes geoogst. Dit gebeurt met een holle naald en met toepassing van een plaatselijke verdoving. Na het oogsten en controleren op kwaliteit worden de haarzakjes in de oogleden geïmplanteerd. Uw oogleden worden hiervoor verdoofd, zodat u geen ongemakken ervaart tijdens de behandeling. Nauwkeurigheid en precisie zijn bij een wimpertransplantatie van grote invloed op het resultaat. Kies daarom altijd voor een ervaren haarchirurg die u de ingreep toevertrouwt. Het duurt vervolgens een aantal dagen voordat de haren zijn vastgegroeid. Eens de haren gaan groeien, zult u ze regelmatig bij moeten knippen. Normale hoofdharen worden immers langer dan de natuurlijke wimperhaartjes. Na verloop van tijd wordt gezien dat de getransplanteerde haren de kenmerken van gewone wimperharen aannemen. Andere wetenswaardigheden met betrekking tot een wimpertransplantatie: • Tijdens het consult zal een specialist vertellen dat het bij een wimpertransplantatie geregeld voorkomt dat een nabehandeling nodig is om het resultaat te vervolledigen. De oogleden zijn klein en vaak blijkt het niet mogelijk om tijdens de eerste ingreep voldoende wimperhaartjes te transplanteren. • Is de oorzaak voor het uitvallen of ontbreken van de wimpers chemotherapie, brandwonden, een ongeval of bestraling? Dan is dat een minder goede uitgangsbasis voor een haartransplantatie. Dit omdat de doorbloeding als gevolg van de oorzaak minder optimaal is. Het resultaat kan daardoor in eerste instantie wat tegenvallen. Met een aanvullende ingreep kan voor optimalisatie gekozen worden. • Een enkele keer komt het ondanks een nauwkeurig toegepaste ingreep voor dat de wimperharen een andere groeirichting hebben. • Nadat de oogleden en het haargroeiproces hersteld is, kunt u de wimpers verzorgen op de gebruikelijke wijze.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Kosten haartransplantatie

De wimpertransplantatie is een kostbare ingreep. Het is een arbeidsintensieve behandeling waarbij een ervaren haarchirurg streeft naar een natuurlijk resultaat. In Nederland lopen de kosten voor een haartransplantatie sterk uiteen. Vaak loont het de moeite om de tarieven te vergelijken met die van GlobalHair, een van de goedkoopste aanbieders van de FUE haartransplantatie in Istanbul. Neem de tijd om kennis te maken met GlobalHair. U hoeft hiervoor niet speciaal naar Istanbul te reizen. GlobalHair beschikt over een vestiging in Leiden waar u van harte welkom bent voor een intakegesprek. Ook de nazorg en controles vinden plaats in Leiden. De haarkliniek in Istanbul is comfortabel ingericht en heeft de beschikking over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Een grote groep mannen en vrouwen is u reeds met uitstekende resultaten voorgegaan. Oriënteert u zich op een wimpertransplantatie? Wilt u meer weten over de mogelijkheden die GlobalHair u te bieden heeft? Kom dan langs voor een consult. Maak een afspraak door te bellen met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Heerlen FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Heerlen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wimperharen gaan om uiteenlopende manieren verloren. Ongevallen, aangeboren afwijkingen, medische behandelingen, bestralingstherapie, overmatig epileren of erfelijke afwijkingen zorgen ervoor dat de wimperharen onvoldoende aanwezig zijn of zelfs helemaal ontbreken. U kunt dan in aanmerking komen voor een wimpertransplantatie. Een haarchirurg bekijkt uw situatie en besteed daarbij eveneens aandacht aan beschikbaar en bruikbaar donormateriaal. Omdat er gewerkt wordt met donormateriaal dat meestal afkomstig is uit uw haarkrans zijn zowel krullend als kroeshaar minder geschikt. Krullende wimpers geven uw gezicht een onnatuurlijke uitstraling.

De wimpertransplantatie wordt toegepast met de FUE haartransplantatie methode, en bestaat uit het gedeelte waarbij grafts worden geoogst en een gedeelte waarin de haarzakjes in uw wimpergebied worden geplaatst. De ingreep is minder complex dan een standaard FUE haartransplantatie, maar wordt met uiterste precisie toegepast. De geoogste haarzakjes worden in dezelfde groeirichting geplaatst als natuurlijke wimperharen. Uiteraard is een ingreep zo dichtbij uw ogen een delicaat iets, kies daarom voor een specialist met ervaring op het gebied van wimpertransplantaties.

De haren die getransplanteerd worden, zijn afkomstig uit de haarkrans. Deze haren hebben andere kenmerken dan natuurlijke wimperharen. U zult de haren, eens ze gaan groeien, regelmatig moeten bijknippen en met een wimpertang krullen. Het komt geregeld voor dat de getransplanteerde haren op een bepaald moment de kenmerken van originele wimperharen aannemen.

De behandelde huid is licht gezwollen en kan wat rode of blauwe verkleuringen vertonen. Na een aantal dagen worden korstjes gevormd die vanzelf van de huid afvallen. Het duurt gemiddeld 7 tot 10 dagen voordat uw huid volledig is hersteld van de ingreep.

Geef de getransplanteerde haarzakjes voldoende tijd om vast te groeien in de wimpergebieden. Belast uw hoofd niet en zorg ervoor dat u stoten en botsen vermijdt. Intensief sporten en zware lichamelijke werkzaamheden worden afgeraden. De behandelend haarchirurg zal met u bespreken wanneer u uw normale activiteiten kunt hervatten.

Nee, de getransplanteerde haren zullen eerst uitvallen alvorens ze opnieuw groeien. De ontwikkeling van het resultaat verloopt op dezelfde wijze als een gewone haartransplantatie. Na drie tot vier maanden worden de eerste resultaten zichtbaar.

De kosten voor wimpertransplantaties variëren. Het is een kostbare ingreep die voor een natuurlijk resultaat de hand van een ervaren haarchirurg vraagt. Niet iedere haarkliniek biedt de wimpertransplantatie aan. Tarieven maken onderscheidt tussen het opvullen van wimpers tot een volledige wimpertransplantatie. Daarnaast zit er veelal ook een verschil tussen de behandeling van een ooglid en/of beide oogleden. Ook hier geldt dat vergelijken tot een behoorlijke kostenbesparing kan leiden.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.