Het aantal haartransplantaties in Hilversum bij vrouwen is de voorbije jaren gestaag gestegen. Haaruitval veroorzaakt door Alopecia androgenetica komt weliswaar vaker voor bij mannen, maar treft vrouwen net zo goed. Een FUE haartransplantatie in Hilversum kan een goede oplossing zijn, maar dat is niet voor iedere vrouw met haarverlies het geval. Haartransplantatie specialisten en ervaren haarchirurgen kunnen uw situatie met u bespreken en bepalen of een haartransplantatie bij u het gewenste resultaat tot gevolg heeft.

Haartransplantatie Hilversum.
Haartransplantatie Hilversum.

Oorzaken haarverlies bij vrouwen

Over het algemeen komt blijvend haarverlies bij vrouwen niet zo vaak voor dan bij mannen. Toch kunnen ook vrouwen te maken krijgen met het mannelijke DHT hormoon dat het haargroeiproces verstoort. De manier waarop de haaruitval zich uit is echter anders. Waar mannen diepere inhammen en een kalende kruin zien, hebben vrouwen meer te maken met diffuse of verspreide haaruitval. Uw volledige haardos wordt als gevolg van het DHT hormoon dunner. Daarnaast kunnen ook andere oorzaken aan het haarverlies ten grondslag liggen. Denk hierbij onder meer aan hormonale schommelingen als gevolg van een zwangerschap of het doormaken van de overgang. Langdurige stressvolle periodes zijn eveneens van invloed op uw haargroei. Om zeker te weten wat de oorzaak is van uw haarverlies, is het belangrijk om dit door een arts vast te laten stellen. Blijvend haarverlies kan behandeld worden met een haartransplantatie in Hilversum, voorwaarde is wel dat u over voldoende kwalitatief donormateriaal beschikt.

Haaruitval tegengaan met een haartransplantatie in Hilversum

Haaruitval kan tegengegaan worden met een haarsparende FUE haartransplantatie in Hilversum. De ingreep is populair bij zowel mannen als vrouwen en biedt uitstekende, permanente resultaten. Al hoewel de ingreep bij mannen en vrouwen op grotendeels dezelfde wijze verloopt zijn er soms kleine verschillen. Het onderscheidt of verschil zit met name in de techniek die wordt toegepast. Bij een standaard micro FUE haartransplantatie wordt gevraagd om het haar voor de ingreep te millimeteren. Vrouwen schrikken hiervan en kiezen dan liever voor een andere behandeling. Ontwikkelingen en verbetering van de bestaande techniek hebben de haarsparende FUE techniek als resultaat gehad. Bij vrouwen die een haartransplantatie ondergaan zal alleen het donorgebied kortgeschoren worden. Zijn de omliggende haren lang genoeg, dan vallen deze na afloop over het gemillimeterde gebied heen. De haarchirurgen van GlobalHair passen de haarsparende micro FUE techniek met succes bij vrouwen toe. Na het scheren en verdoven van het donorgebied worden de haarzakjes met een micro motor geoogst. De verfijnde apparatuur voorkomt dat de haarzakjes, uw huid en de onderliggende weefsels beschadigen. Ieder haarzakje wordt gecontroleerd en voorbereidt op het plaatsen in de kalende gebieden. Snijden of hechten is niet nodig en u hoeft dan ook niet bang te zijn dat u met een litteken op het achterhoofd blijft zitten.

Herstel en resultaat FUE haartransplantatie

Net zoals alle chirurgische ingrepen bestaat er altijd een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Haartransplantaties die door ervaren specialisten in een hygiënische ruimte worden toegepast zijn doorgaans veilig. Voor een vlot herstel volgt u de instructies van de haarchirurg op, hiermee verkleint u bovendien de kans op bijwerkingen. Kort na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Korstjes ontstaan op de plaatsen waar de haarzakjes zijn geplaatst. Zowel de roodheid als de zwellingen nemen in de dagen na de haartransplantatie snel af. De korstjes die genezen kunnen jeuk veroorzaken. Het advies luidt om vooral niet te wrijven of krabben over de huid, maar te wachten tot de korstjes vanzelf loslaten. Als u krabt bestaat de kans op onnodige huidbeschadigingen en in ernstige gevallen zelfs wondinfecties. De meeste vrouwen herstellen binnen 7 tot 10 dagen volledig van de haartransplantatie. Op de eerste zichtbare resultaten is het echter wel wat langer wachten. Nieuwe haargroei laat zich 3 tot 4 maanden na de haartransplantatie zien en ontwikkelt zich in de maanden die daarop volgen. Na 9 tot 12 maanden kan het definitieve resultaat beoordeeld worden.

Meer informatie FUE haartransplantatie bij vrouwen in Hilversum

Overweegt u een haartransplantatie en wilt u meer weten over de ingreep, de behandeltechniek of de kosten die daar mee gemoeid zijn? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Onze ervaren consulenten lichten de behandeling uitgebreid toe en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. Ook advies aan de hand van een fotoconsult behoort tot de mogelijkheden. Het enige wat u daarvoor doet is duidelijke foto’s van uw haar, huid en donorgebied sturen naar contact@globalhair.nl. Gaat uw voorkeur uit naar een persoonlijke ontmoeting? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22 voor het maken van een afspraak.

Haartransplantatie in Hilversum FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Hilversum. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
1. Hoe weet ik waardoor mijn haarverlies wordt veroorzaakt?
Overmatig haarverlies heeft meerdere oorzaken en hoeft lang niet altijd erfelijk bepaald te zijn. Regelmatig is het haarverlies tijdelijk en ligt een factor als aanhoudende stress, medicijngebruik, een medische behandeling, haar- en of huidziekten aan de basis. Een huisarts of dermatoloog kan de oorzaak van uw haarverlies vaststellen en daar waar mogelijk een geschikte behandeling adviseren.
2. Is behandeling altijd mogelijk?
Indien de oorzaak bekend is en u tijdig actie heeft ondernomen is behandeling vrijwel altijd mogelijk. Al is het vaak niet vanzelfsprekend om in geval van tijdelijk haarverlies een succesvolle behandelmethode voor te stellen. Tijdelijk haarverlies herstelt zich bij de meeste mensen vanzelf, zonder dat hiervoor een behandeling noodzakelijk is. U moet dan rekening houden met een periode van meerdere maanden. Om het haarverlies te verbergen of camoufleren kunt u het gebruik van een haarwerk overwegen.
3. Mijn haarverlies is al een paar jaar aan de gang en nieuwe haargroei blijft uit. Is een haartransplantatie een geschikte behandeling?
Dat hangt af in welke mate het haarverlies is ontwikkeld. Als u nog over genoeg donorhaar beschikt, dan kan een haartransplantatie een mogelijke oplossing zijn. Is er echter sprake van haarverlies dat te ver gevorderd is en waarbij er onvoldoende donorhaar is om alle kalende gebieden succesvol te bedekken, dan wordt de ingreep afgeraden. Hoe de mogelijkheden zich verhouden tot uw situatie, kan beoordeeld worden door een haartransplantatie specialist.
4. Klopt het dat ik mijn haar moet afscheren voor een haartransplantatie?
Om efficiënt werken mogelijk te maken, wordt mannen gevraagd het haar voor de ingreep te millimeteren. Vrouwen hebben de keuze om voor een haarsparende FUE haartransplantatie te kiezen. Volledig scheren is dan niet noodzakelijk, het blijft bij een gedeelte van het donorgebied dat wordt geschoren. Na de haartransplantatie vallen de andere haren in het gebied over het korte gedeelte heen.
5. Wat kan ik verwachten van de herstelperiode?
De huid die tijdens de haartransplantatie is behandeld is gezwollen, rood en blauw verkleurd en moet herstellen van de ingreep. Het genezingsproces verloopt doorgaans zonder noemenswaardige complicaties. Korstjes vormen zich en het genezen hiervan gaat gepaard met jeuk. Laat uw hoofdhuid zoveel mogelijk met rust, zodat de korstjes vanzelf van de huid loslaten. Het eventueel open krabben van de wondjes kan infecties en nare littekens tot gevolg hebben.
6. Is de haartransplantatie een veilige ingreep?
Ja. De haartransplantatie behoort tot zowel tot veiligste als tot de meest toegepaste cosmetische ingrepen. Het is een chirurgische ingreep waaraan algemene operatie risico’s zijn verbonden. Zo kunt u te maken krijgen met nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen, slechte wondgenezing en het ontstaan van infecties. Een enkele keer is een onnatuurlijk resultaat het gevolg van de ingreep die u laat toepassen. U kunt de kans op complicaties en bijwerkingen verkleinen door goed naar een haarchirurg te luisteren en gegeven adviezen op te volgen.