Het is een bekend probleem bij mannen: Alopecia androgenetica of erfelijke kaalheid. Het zelfbeeld kan ernstig beïnvloedt worden wat resulteert in een verlies van zelfvertrouwen. Dat neemt niet weg dat haaruitval en kaalheid bij mannen maatschappelijk geaccepteerd is. In de huidige maatschappij wordt haarverlies bij vrouwen niet altijd als aantrekkelijk gezien. Dit terwijl Alopecia androgenetica net zo goed bij vrouwen voorkomt. In tegenstelling tot bij mannen, leidt erfelijke kaalheid bij vrouwen vrijwel nooit tot kaalheid. Het verlies is diffuus en de haardos wordt dunner, waardoor de hoofdhuid zichtbaar wordt. Een haartransplantatie in Middelburg biedt vaak een oplossing. Met de huidige moderne behandeltechnieken overweegt een toenemend aantal vrouwen een haartransplantatie als oplossing bij haarverlies.

Haartransplantatie Middelburg.
Haartransplantatie Middelburg.

Behandeltechniek haartransplantatie in Middelburg

De grote lijnen van haartransplantaties bij mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig. Het gaat om het oogsten en terugplaatsen van haarzakjes. Deze haarzakjes worden uit het donorgebied gehaald. Dit gebeurt nadat het gebied plaatselijk verdoofd is. Het verschil zit vooral in het kortscheren van het haar voorafgaand aan de haartransplantatie in Middelburg. • Haartransplantatie bij mannen. Meestal wordt al het haar gemillimeterd. Dit maakt het oogsten en terugplaatsen voor de haarchirurg overzichtelijker. Bovendien kunnen tijdens een dagbehandeling tot ruim 4.500 haarzakjes getransplanteerd worden. • Haarsparende haartransplantatie bij vrouwen. Verbeterde behandelmogelijkheden maken het volledig millimeteren overbodig. Door alleen het donorgebied kort te scheren kan de haartransplantatie worden toegepast. Het is een meer intensieve ingreep er kunnen dan ook niet zoveel haarzakjes op een dag getransplanteerd worden dan bij een standaard haartransplantatie. Het oogsten van de haarzakjes gebeurt tegenwoordig zonder dat in de huid wordt gesneden en gehecht. De FUE techniek maakt het mogelijk om de haarzakjes individueel, met een holle naald, uit het donorgebied te verwijderen. De techniek is zo verfijnd dat het haarzakje niet beschadigd, maar dat ook uw huid en andere weefsels niet of nauwelijks te lijden hebben onder het extraheren. Littekens doen zich na een vlotte herstelperiode niet voor en na 7 tot 10 dagen is het niet meer zichtbaar dat u een haartransplantatie in Middelburg heeft ondergaan.

Risico’s en resultaten haartransplantatie

Met een haartransplantatie in Middelburg worden ook bij vrouwen prima resultaten bereikt. Door gebruik te maken van en te werken met uw lichaamseigen donormateriaal is de kans op afstoting vrij klein. Een chirurgische ingreep is nooit zonder risico’s, zo kunt u te maken krijgen met een allergische reactie op de gebruikte verdovings- en/of ontsmettingsmiddelen. Als gevolg van de ingreep is de behandelde huid rood en gezwollen. Korstvorming doet zich voor en na een paar dagen kan, als gevolg van het genezingsproces, jeuk ontstaan. Dit zijn allemaal tijdelijke bijwerkingen die een onschuldig karakter hebben. Krabt u de korstjes open, waardoor er vuil in de wondjes terecht kan komen dan neemt de kans op infecties toe. Infecties hebben slechte wondgenezing en soms zelfs littekens tot gevolg. Het veel gezegde advies luidt dan ook om de korstjes uit zichzelf te laten genezen en ze niet van de huid af te wrijven. De meeste mensen gaan na 10 dagen weer aan het werk, dit doet u na overleg met de behandelend haarchirurg. Uitzonderingen zijn onder meer van toepassing in geval van zware lichamelijke arbeid. Resultaten zijn op dat moment echter nog niet zichtbaar. Veel mensen schrikken dan ook als het getransplanteerde haar na drie weken begint uit te vallen. Ondanks het feit dat al tijdens een intakegesprek wordt verteld dat dit een normaal verschijnsel is, ervaart u een wat paniekerig gevoel. Begrijpelijk, maar niet nodig. Het zijn overigens de haren die uitvallen en niet het hele haarzakje. Na drie maanden ziet u plotseling nieuwe haargroei ontstaan. Deze groei ontwikkelt zich in de maanden die volgen. Samen met de behandelend haarchirurg wordt 9 tot 12 maanden later het eindresultaat beoordeelt.

Kosten haartransplantatie

Feit is dat de meeste haartransplantaties puur uit cosmetische overwegingen worden ondergaan. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten vrijwel nooit en dat betekent dat u de ingreep uit eigen middelen betaald. Het uitblijven van een kostenvergoeding kan een behoorlijke streep door de rekening betekenen. Een haartransplantatie in Middelburg is een dure ingreep, waarbij bedragen van € 5.000 en ver daarboven heel gewoon lijken. Voor een betaalbare haartransplantatie kunt u overwegen om de ingreep in Turkije uit te laten voeren. GlobalHair ontving recent de award voor ‘Beste Haartransplantatie 2018/2019’ en werkt uitsluitend met ISHRS geregistreerde haarchirurgen. Dankzij jarenlange ervaring met het toepassen van de FUE techniek bij mannen en vrouwen laten wij u graag aantoonbaar bereikte resultaten zien. Meer weten of een afspraak maken voor een consult? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Middelburg FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Middelburg. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Is een haartransplantatie mogelijk bij een dunner wordende haardos?

Een haartransplantatie kan een geschikte behandelmethode zijn bij haaruitval dat veroorzaakt wordt door Alopecia androgenetica. Het patroon van het haarverlies verschilt van persoon tot persoon. Ook een uitgedunde haardos kan goed behandeld worden als er voldoende donorhaar aanwezig is. Iedere situatie wordt eerst bekeken en beoordeelt door een ervaren specialist.

2. Heb ik na een haartransplantatie een volle haardos?

De resultaten die met de ingreep bereikt worden zijn goed en de getransplanteerde grafts blijven uw leven lang nieuwe haren produceren. Een uitgedunde haardos ziet er voller en gezonder uit, al wordt uw haar nooit meer zo vol als tijdens uw jeugd.

3. Hoe kan ik mijn haardos verder verdichten na een haartransplantatie?

Na een eerste haartransplantatie wordt soms besloten om een tweede ingreep te ondergaan. Deze ingreep is dan bedoelt om de bereikte haardichtheid verder te verhogen. Heeft u onvoldoende donorhaar voor een volgende haartransplantatie, dan kunt u eventueel micro haar pigmentatie laten toepassen. Met behulp van gekleurd pigment dat in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd wordt uw haardos optisch verdicht. De resultaten van combinatie behandelingen zijn uitstekend. Bovendien is het pigment niet van invloed op uw natuurlijke haargroei.

4. Hoe lang duurt het voordat mijn huid is genezen?

Zowel het donorgebied als de transplantatie plaatsen zijn na de haartransplantatie rood en gezwollen. In de dagen daarna worden korstjes gevormd. Het genezen van de korstjes kan met jeuk gepaard gaan. Om complicaties zoals infecties, slechte wondgenezing en littekens te voorkomen is het van belang om van de korstjes af te blijven en deze uit zichzelf van de huid af te laten vallen. Zonder bijwerkingen is de huid binnen 7 tot 10 dagen genezen.

5. Kan ik direct na de ingreep aan het werk?

De getransplanteerde haarzakjes moeten zich hechten in de transplantatie gebieden. Dit duurt enkele dagen. Gedurende deze dagen doet u het rustig aan. Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u verricht gaan de meeste mensen zo’n 10 tot 15 dagen na de haartransplantatie weer aan het werk. Het kan gebeuren dat in geval van zware lichamelijke arbeid er sprake is van een opbouwfase, zonder dat u direct vol aan de slag bent.

6. Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Na de haartransplantatie valt het haar uit, dit gebeurt zo’n drie weken na de ingreep. Het duurt drie tot vier maanden vooraleer nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Ruim een jaar na de haartransplantatie is het bereikte resultaat definitief.

7. Wat houdt haartransplantatie garantie precies in?

Haarklinieken geven garantie op succesvol getransplanteerde grafts. De exacte voorwaarden en garantiebepalingen kunnen onderling verschillen. Vraag hiernaar tijdens een intakegesprek.

8. Hoeveel kost een haartransplantatie in Middelburg?

De gemiddelde kostprijs voor een haarimplantatie in Middelburg ligt rond € 5.000. GlobalHair biedt u een voor € 2.949 betaalbaar alternatief in Istanbul.