Micro hair pigmentation is een behandeling tegen haaruitval die zowel kale plekken als dunner wordend haar verbetert. De techniek wordt door velen gezien als het ideale alternatief voor een haartransplantatie. MHP is veilig en kan bij vrijwel iedereen met haarverlies worden toegepast. Effecten zijn direct zichtbaar en natuurgetrouw.

Micro hair pigmentation – Foto door MHP kliniek.

Micro hair pigmentation of MHP

MHP kent verschillende benamingen. Zo ziet u geregeld namen als tricopigmentatie, micro haar pigmentatie, haar tattoo of stoppeltattoo voorbijkomen. Het betreft dezelfde behandeltechniek bij haarverlies en kaalheid. Micro haar pigmentatie kan mannen en vrouwen, die last hebben van verschillende vormen en fasen van haaruitval, een oplossing bieden. • Beginnend haarverlies. Tricopigmentatie bedekt de hoofdhuid die hier en daar zichtbaar wordt. Het pigment dat wordt aangebracht vult de haardos optisch, waardoor het haarverlies minder zichtbaar is. Ook Alopecia areata patiënten kunnen MHP als behandeling overwegen. • Kale plekken of een terugtrekkende haarlijn. Naast het opvullen van de kale plekken en het corrigeren van de haarlijn kan ook een optisch hogere haardichtheid worden verkregen. • Kaalheid. Het pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppeltjes. In geval van een kaal hoofd wordt het idee van een geschoren kapsel gecreëerd. • Diverse littekens. Micro haar pigmentatie is een veel gevraagde oplossing om littekens op het hoofd te camoufleren. Het pigment maakt de littekens minder zichtbaar. Hoe werkt tricopigmentatie precies? Als u niet eerder heeft gezien hoe de behandeling wordt toegepast, dan kunt u het nog het beste vergelijken met het plaatsen van een tatoeage. De tatoeage en MHP technieken verschillen echter op meerdere punten van elkaar. Tricopigmentatie wordt uitgevoerd met een speciaal daarvoor ontwikkeld apparaat, waaraan een fijne naald is bevestigd. Hiermee wordt hypoallergeen, semi-permanent pigment in uw bovenste huidlaag geïnjecteerd. In tegenstelling tot een tatoeage, die in de diepere huidlagen wordt aangebracht, zal het pigment niet groen of blauw verkleuren. Na verloop van gemiddeld 1,5 tot 5 jaar wordt het op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Geadviseerd wordt om op regelmatige basis een touch-up behandeling uit te laten voeren, zodat het resultaat behouden blijft.

Alternatief haartransplantatie

Het behandelen van haaruitval kan op meerdere manieren. Haargroeimiddelen, haarwerken en pruiken, laser licht therapie, mesotherapie, micro hair pigmentation en de haartransplantatie bieden allemaal een oplossing. De keuze voor een behandeling hangt meestal samen met de oorzaak van uw haarverlies. Veel mensen twijfelen en weten niet welke de beste optie is. Tricopigmentatie of toch een haartransplantatie? Micro haar pigmentatie heeft een aantal interessante voordelen: • Breed inzetbaar. Veel mensen komen voor de behandeling in aanmerking, zo ook Alopecia areata patiënten en mensen die te maken hebben met tijdelijk haarverlies. • De verfijnde apparatuur is speciaal ontwikkeld voor MHP, waardoor het een uiterst veilige behandeling is. • Zowel beginnend haarverlies, kale plekken, littekens en volledige kaalheid kunnen met MHP behandeld worden. • De kleur van het pigment kan volledig op wens worden afgestemd. Dat betekent dat u later ook een andere kleur kunt kiezen. De mooiste resultaten worden bereikt met een kleur die overeenkomt met uw eigen haarstoppelkleur. Het aangebrachte pigment vervaagt op natuurlijke wijze. • Effecten zijn direct zichtbaar. • De kostprijs ligt aanmerkelijk lager dan in geval van een haartransplantatie. Vergelijkt u de behandelingen met elkaar? Kijk dan niet alleen naar de kostprijs, maar ook naar de resultaten die worden bereikt. Een haartransplantatie geeft immers nieuwe haargroei en blijvende resultaten. Dit is bij micro haar pigmentatie niet het geval. Onderhoudsbehandelingen dienen regelmatig toegepast te worden om het effect te behouden.

Micro hair pigmentation in Nederland of Turkije?

Ervaren MHP specialisten vindt u zowel in Nederland als Turkije. Voor een goed resultaat laat u de behandeling toepassen door iemand die aantoonbare ervaring heeft. Kies voor een MHP specialist die de behandeling regelmatig uitvoert en die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en daarbij gebruik maakt van moderne apparatuur. Waar u de behandeling laat toepassen, beslist u uiteindelijk zelf. Gaat u naar meerdere intakegesprekken? Vergelijk deze ervaringen met elkaar. Kijk naar de manier waarop u ergens wordt ontvangen en hoe een gesprek verloopt. Weet u na afloop van het consult wat u kunt verwachten en waar u prijstechnisch aan toe bent? Dan is dat een eerste stap naar een behandeling. Belangrijk is ook het vertrouwen dat u heeft in degene die de behandeling toepast. Micro hair pigmentation is een langdurige behandelmethode, waar u het liefst zo ontspannen mogelijk aan begint. Dit werkt prettig voor uzelf, maar zeker ook voor de MHP specialist. Leest u ervaringsverhalen van anderen? Staar uzelf dan niet blind op de mening van anderen. Vertrouw op uw eigen gevoel, dat is meestal veel meer waard. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over micro hair pigmentation.