Shampoos, lotions, poeders, voedingssupplementen en oliën die als haargroeimiddel worden aangeboden. De markt wordt overspoeld met zogenaamde haargroeimiddelen, waarvan de een nog betere resultaten dan de andere belooft. Vaak worden tal van verschillende middeltjes uitgeprobeerd in de hoop de haaruitval te stoppen en de haargroei te bevorderen. Beloofde resultaten blijven uit en het enige wat u merkt van het gebruik van deze middelen zijn de kosten die u betaald. Heeft u last van beginnende haaruitval en zoekt u daarvoor een bewezen haargroeimiddel? Maak dan eens een afspraak bij uw huisarts of dermatoloog. Effectieve, bewezen haargroeimiddelen bestaan namelijk wel. Ze zijn echter meestal alleen op recept verkrijgbaar.

Haargroeimiddelen.
Haargroeimiddelen.

Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen

Beginnende of tijdelijke haaruitval is geen pretje. U zoekt naar manieren om het haarverlies te camoufleren en weer met zelfvertrouwen in de spiegel te kunnen kijken. Na wat speurwerk op internet of bij de drogist besluit u om een shampoo met bijpassende conditioner en haarolie of haarmasker te proberen. De kosten zijn pittig, maar als het de haaruitval verminderd dan heeft u dat er graag voor over. Blijft uw haar ondanks het gebruik van de aangeschafte middelen na een paar weken onverminderd uitvallen? Dan is de teleurstelling groot en uw zorgen om het haarverlies beginnen plaats te maken voor paniek. Want wat nu? Een heftige, vaak dure, chirurgische ingreep ziet u niet zitten en het dragen van een haarwerk heeft ook niet direct uw voorkeur. Effectief en wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen zijn zowel voor mannen als vrouwen verkrijgbaar. Dit soort middelen zijn op voorschrift van een (huis)arts verkrijgbaar. Aanhoudende haaruitval kan een grote impact hebben op uw sociale leven. Laat daarom de oorzaak zo snel mogelijk vaststellen. Uw huisarts kan u hierbij van dienst zijn. Aan de hand van de oorzaak kan de arts de verschillende behandelmogelijkheden bespreken. Mannen die last hebben van haaruitval kunnen diverse haargroeimiddelen voorgeschreven worden:• Dutasteride • Finasteride • MinoxidilDoor de kans op heftige bijwerkingen van deze medicatie, mogen zowel Dutasteride als Finasteride niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Vrouwen kunnen bij haaruitval behandeld worden met:• Diane pil • Minoxidil

Risico’s en resultaten haargroeimiddelen

Hoe eenvoudig het gebruik van een haargroeimiddel ook is er zijn zekere risico’s en mogelijke bijwerkingen aan verbonden. Middelen als Finasteride en Dutasteride zijn oorspronkelijk bedoelt voor de behandeling van plas- en prostaatproblemen. De gunstige werking op de haargroei is later vastgesteld. Bij langdurig gebruik kunnen onder meer borstvorming en seksuele problemen ontstaan. Vaak is dit tijdelijk, maar in enkele gevallen ook blijvend. Mannelijke gebruikers van dit soort haargroeimiddelen wordt ook geadviseerd om bij een kinderwens het gebruik te stoppen. De werkzame stoffen kunnen via het sperma doorgegeven worden aan een ongeboren foetus, met alle gevolgen van dien. Het gebruik van een haargroeimiddel is ook niet bij iedereen effectief. U dient een middel langere tijd te gebruiken om zichtbare resultaten te zien. Is er na 6 maanden nog geen sprake van een verbetering en/of stabilisering van het haarverlies? Dan zal een arts, in overleg met u, eventueel een ander middel voorschrijven. Effecten die bereikt worden zijn zichtbaar in een afname van het haarverlies en nieuwe haargroei. Bent u tevreden met het bereikte resultaat en wilt u stoppen met het haargroeimiddel? Dan keert de haaruitval na verloop van tijd terug. De effecten blijven alleen gehandhaafd als u het middel blijft gebruiken.

Alternatief voor haargroeimiddelen

Na verloop van tijd kan het gebruik van een medicijn als haargroeimiddel u tegen gaan staan. Langdurig gebruik kan bijwerkingen veroorzaken en om dit te voorkomen bekijkt u de alternatieve mogelijkheden om haaruitval te behandelen. U heeft wel eens wat gehoord over een haartransplantatie en bent benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zijn. Even googelen levert veel interessante en bruikbare informatie op. De behandeling kan toegepast worden bij mannen en vrouwen die te maken hebben met blijvende haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid. De resultaten zijn veelbelovend alleen de prijs van de Nederlandse haarklinieken spreekt u niet aan. In Turkije kunt u een haartransplantatie ondergaan voor een betaalbare prijs. De behandeling wordt toegepast in de luxe haarkliniek van GlobalHair, waarbij u kunt vertrouwen op verschillende internationale kwaliteitskeurmerken. De haarchirurgen zijn ISHRS geregistreerde artsen die regelmatig deelnemen aan congressen, workshops en trainingen op het gebied van de haartransplantatie techniek. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Bent u het gebruik van een haargroeimiddel zat en bent u op zoek naar een blijvende oplossing bij haaruitval? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij GlobalHair in Leiden. Vul het contactformulier in of bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.