Haargroeimiddelen

Shampoos, lotions, poeders, voedingssupplementen en oliën die als haargroeimiddel worden aangeboden. De markt wordt overspoeld met zogenaamde haargroeimiddelen, waarvan de een nog betere resultaten dan de andere belooft. Vaak worden tal van verschillende middeltjes uitgeprobeerd in de hoop de haaruitval te stoppen en de haargroei te bevorderen. Beloofde resultaten blijven uit en het enige wat u merkt van het gebruik van deze middelen zijn de kosten die u betaald. Heeft u last van beginnende haaruitval en zoekt u daarvoor een bewezen haargroeimiddel? Maak dan eens een afspraak bij uw huisarts of dermatoloog. Effectieve, bewezen haargroeimiddelen bestaan namelijk wel. Ze zijn echter meestal alleen op recept verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een haargroeimiddel dat echt werkt? Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een haargroeimiddel voor mannen en een haargroeimiddel voor vrouwen.

Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen

Beginnende of tijdelijke haaruitval is geen pretje. U zoekt naar manieren om het haarverlies te camoufleren en weer met zelfvertrouwen in de spiegel te kunnen kijken. Na wat speurwerk op internet of bij de drogist besluit u om een shampoo met bijpassende conditioner en haarolie of haarmasker te proberen. De kosten zijn pittig, maar als het de haaruitval verminderd dan heeft u dat er graag voor over. Blijft uw haar ondanks het gebruik van de aangeschafte middelen na een paar weken onverminderd uitvallen? Dan is de teleurstelling groot en uw zorgen om het haarverlies beginnen plaats te maken voor paniek. Want wat nu? Een heftige, vaak dure, chirurgische ingreep ziet u niet zitten en het dragen van een haarwerk heeft ook niet direct uw voorkeur. Effectief en wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen zijn zowel voor mannen als vrouwen verkrijgbaar. Dit soort middelen zijn op voorschrift van een (huis)arts verkrijgbaar. Aanhoudende haaruitval kan een grote impact hebben op uw sociale leven. Laat daarom de oorzaak zo snel mogelijk vaststellen. Uw huisarts kan u hierbij van dienst zijn. Aan de hand van de oorzaak kan de arts de verschillende behandelmogelijkheden bespreken. Mannen die last hebben van haaruitval kunnen diverse haargroeimiddelen voorgeschreven worden:

  • Dutasteride
  • Finasteride
  • Minoxidil

Door de kans op heftige bijwerkingen van deze medicatie, mogen zowel Dutasteride als Finasteride niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Vrouwen kunnen bij haaruitval behandeld worden met:

  • Diane pil
  • Minoxidil

Risico’s en resultaten haargroeimiddelen

Hoe eenvoudig het gebruik van een haargroeimiddel ook is er zijn zekere risico’s en mogelijke bijwerkingen aan verbonden. Middelen als Finasteride en Dutasteride zijn oorspronkelijk bedoelt voor de behandeling van plas- en prostaatproblemen. De gunstige werking op de haargroei is later vastgesteld. Bij langdurig gebruik kunnen onder meer borstvorming en seksuele problemen ontstaan. Vaak is dit tijdelijk, maar in enkele gevallen ook blijvend. Mannelijke gebruikers van dit soort haargroeimiddelen wordt ook geadviseerd om bij een kinderwens het gebruik te stoppen. De werkzame stoffen kunnen via het sperma doorgegeven worden aan een ongeboren foetus, met alle gevolgen van dien. Het gebruik van een haargroeimiddel is ook niet bij iedereen effectief. U dient een middel langere tijd te gebruiken om zichtbare resultaten te zien. Is er na 6 maanden nog geen sprake van een verbetering en/of stabilisering van het haarverlies? Dan zal een arts, in overleg met u, eventueel een ander middel voorschrijven. Effecten die bereikt worden zijn zichtbaar in een afname van het haarverlies en nieuwe haargroei. Bent u tevreden met het bereikte resultaat en wilt u stoppen met het haargroeimiddel? Dan keert de haaruitval na verloop van tijd terug. De effecten blijven alleen gehandhaafd als u het middel blijft gebruiken. U kunt tegenwoordig vaak eenvoudig online haargroeimiddelen kopen.

Alternatief voor haargroeimiddelen

Na verloop van tijd kan het gebruik van een medicijn als haargroeimiddel u tegen gaan staan. Langdurig gebruik kan bijwerkingen veroorzaken en om dit te voorkomen bekijkt u de alternatieve mogelijkheden om haaruitval te behandelen. U heeft wel eens wat gehoord over een haartransplantatie en bent benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zijn. Even googelen levert veel interessante en bruikbare informatie op. De behandeling kan toegepast worden bij mannen en vrouwen die te maken hebben met blijvende haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid. De resultaten zijn veelbelovend alleen de prijs van de Nederlandse haarklinieken spreekt u niet aan. In Turkije kunt u een haartransplantatie ondergaan voor een betaalbare prijs. De behandeling wordt toegepast in de luxe haarkliniek van GlobalHair, waarbij u kunt vertrouwen op verschillende internationale kwaliteitskeurmerken. De haarchirurgen zijn ISHRS geregistreerde artsen die regelmatig deelnemen aan congressen, workshops en trainingen op het gebied van de haartransplantatie techniek. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Bent u het gebruik van een haargroeimiddel zat en bent u op zoek naar een blijvende oplossing bij haaruitval? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Vul het contactformulier in of bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Veelgestelde vragen

Terwijl de markt wordt overspoeld met allerlei middelen die beloven haaruitval te stoppen en haargroei te bevorderen, zijn er slechts een aantal producten wetenschappelijk bewezen. Middelen zoals Dutasteride, Finasteride, Minoxidil en/of de Diane pil zijn op voorschrift verkrijgbaar.

De genoemde middelen onderdrukken de invloed van het mannelijke dihydrotestosteron hormoon. Het DHT-hormoon zorgt ervoor dat de haargroei wordt versneld, waardoor de haarzakjes uiteindelijk vernietigd worden. Zolang u een haargroeimiddel gebruikt dat het DHT-hormoon onderdrukt kan dat van positieve invloed zijn op het haarverlies.

Haargroeimiddelen moeten minimaal 3 tot 6 maanden gebruikt worden om te zien of het gewenste effect optreedt. Heeft u na deze periode geen zichtbare verbetering dan kan uw huisarts een ander middel voorschrijven. Om de effecten te behouden moet u het haargroeimiddel blijven gebruiken.

De meeste haargroeimiddelen zijn van origine ontwikkeld als behandeling bij mannen met prostaatklachten en/of een hoge bloeddruk. Ondanks de positieve effecten die de middelen op de haargroei hebben, staan ze eveneens bekend om de ernstige bijwerkingen. Dutasteride en Finasteride kunnen blijvende klachten veroorzaken en mogen mede daarom uitsluitend aan mannen worden voorgeschreven. Hou uzelf strikt aan de voorgeschreven dosering.

Nee, het gebruik van haargroeimiddelen wordt vrijwel nooit door zorgverzekeraars vergoed.

Als u een permanente oplossing zoekt voor haarverlies en u heeft voldoende eigen donorhaar dan kunt u een haartransplantatie overwegen. De ingreep is geschikt voor mannen en vrouwen met Alopecia androgenetica en biedt uitstekende resultaten. Lees ook alles over haargroeimiddel ervaringen en dutasteride ervaringen.

U kunt een afspraak maken voor een consult bij GlobalHair in Leiden. De ervaren consulenten bekijken het haarverlies en nemen uw gezondheid en medische achtergrond met u door. Als u bekend bent met hart- en vaataandoeningen, instabiele diabetes en/of actieve huidinfecties kan de ingreep worden afgeraden. Bent u een geschikte haartransplantatie kandidaat dan wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld.

GlobalHair heeft een all-inclusive tarief van € 2.949, waarbij maximaal 4.500 haarzakjes worden getransplanteerd en bovendien 2 hotelovernachtingen, medicatie, VIP transfers en een PRP behandeling bij zijn inbegrepen. Als u dit vergelijkt met Nederlandse haarklinieken dan bespaart u snel en eenvoudig ruim 50% op de kosten.

Ja. De haartransplantatie is tot op heden de enige behandeltechniek die nieuwe haargroei mogelijk maakt en waarvan de resultaten blijvend zijn. Het slagingspercentage is hoog en een ruime meerderheid van de mensen die een FUE haartransplantatie ondergaat is achteraf tevreden met het resultaat dat wordt bereikt. Tijdens het consult kunt u voorbeelden van haartransplantatie voor en na foto’s bekijken.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis