facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Nieuwegein

Dat met een haartransplantatie in Nieuwegein nieuwe haargroei wordt gecreëerd is bekend. Dat de resultaten van de ingreep een behoorlijke tijd op zich laten wachten is minder bekend. Dat u zelf invloed kunt uitoefenen op het resultaat wordt vaak over het hoofd gezien. Tips en adviezen van behandelend specialisten worden al snel voor ‘gezeur’ aangenomen, terwijl het ongemerkt bijdraagt aan een voorspoedig herstel na een haartransplantatie.

Herstel haartransplantatie in Nieuwegein

Een van de eerste zaken die tijdens het voorbereiden op een haartransplantatie worden onderscheiden zijn het donor- en transplantatiegebied. Waar het donorgebied dient om haarzakjes uit te verwijderen, zijn de transplantatiegebieden juist de plaatsen die opgevuld moeten worden. Details? Misschien, maar ook tijdens de herstelperiode is het belangrijk om zowel het donor- als transplantatiegebied op de geschikte wijze te verzorgen. Door rekening te houden met een aantal, eenvoudig toe te passen, adviezen verloopt de herstelperiode vlotter en verkleint u de kans op eventuele complicaties: • Extra hoofdkussen. Slaap de eerste nachten na de ingreep met uw hoofd wat hoger dan normaal. Een extra kussen kan hierbij uitkomst bieden. Op deze manier nemen de zwellingen sneller af en krijgen de haarzakjes optimale kansen om vast te groeien. Vanaf de derde nacht kunt u uw gebruikelijke slaaphouding terug aannemen. • Jeuk, wrijven en krabben. Als gevolg van de haartransplantatie in Nieuwegein herstelt uw hoofdhuid zich, en ontstaan korstjes op de wondjes. Krab deze niet open. Open wondjes vergroten de kans op infecties, ontstekingen en littekentjes. Hoe moeilijk het ook is: wacht tot de korstjes vanzelf loslaten. • Haar en hoofdhuid wassen na de haarimplantatie. De getransplanteerde haarzakjes hebben een paar dagen nodig om vast te groeien in de hoofdhuid. Het advies luidt dan ook om de eerste 48 uur na de ingreep uw hoofdhuid en haar niet te wassen. Daarna kunt u de verzorgingsproducten gebruiken, zoals deze door de haarchirurg zijn aanbevolen. Wees de eerste 10 dagen uiterst voorzichtig en terughoudend met hard wrijven of schrobben over de huid. • Bescherming van de hoofdhuid en het haar. Zorg ervoor dat u de eerste dagen uw hoofd niet stoot en vermijd het dragen van hoofdbedekking in de vorm van een muts, pet en/of hoed. De eerste weken na de ingreep wordt geadviseerd uw hoofd niet bloot te stellen aan het directe zonlicht en/of de zonnebank. Na een week kunt u een hoofddeksel dragen om de huid te beschermen. Let erop dat deze bedekking niet te strak zit. • Werken en sporten. In overleg met de haarchirurg kunnen dagelijkse werkzaamheden en sportieve activiteiten hervat worden. Met name zware lichamelijke arbeid en intensieve (contact)sporten worden de eerste 14 dagen na de haartransplantatie in Nieuwegein afgeraden. • Roken en het gebruik van alcohol. Tabaksproducten hebben een nadelige invloed op de doorbloeding. Haarzakjes hebben behoefte aan zuurstofrijkbloed. Rokers wordt aangeraden om al ruim voor de haartransplantatie te stoppen met roken en dit ook enkele weken na de ingreep vol te houden. Het gebruik van alcohol kort voor en na de haartransplantatie is niet verstandig. Alcohol heeft een bloedverdunnend effect.

Bitmap

Risico’s FUE haartransplantatie

De FUE haartransplantatie is een veilige ingreep, mits deze wordt toegepast door ervaren haarchirurgen in een geschikte, hygiënische omgeving. De kwaliteitsstandaard bij GlobalHair ligt hoog en dat laat zich zien aan de kwaliteitskeurmerken. Ondanks alle voorzorgen blijft de haartransplantatie een chirurgische ingreep waar zich algemene bijwerkingen bij voor kunnen doen. Het kan voorkomen dat u allergisch blijkt voor de gebruikte ontsmettings- en/of verdovingsmiddelen. Daarnaast kan het gebeuren dat er nabloedingen optreden en dat er sprake is van een slechte wondgenezing al dan niet met infecties en ontstekingen. Een enkele keer is iemand teleurgesteld in het resultaat. Dit laatste is voornamelijk te wijten aan een verkeerd verwachtingspatroon en niet door een foutief toegepaste ingreep. Volgt u de instructies van de haarchirurg op en heeft u zich laten voorlichten door onze ervaren consulenten? Dan is de kans op bijwerkingen en teleurstellingen vrijwel nihil.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Informatief intakegesprek

Weten hoe een ingreep verloopt en wat u van de herstelperiode kunt verwachten. Het zijn belangrijke punten van het haartransplantatie proces. U overweegt een ingrijpende behandeling die bovendien niet direct goedkoop te noemen is. Het is dan niet meer dan normaal dat daar een uitgebreide voorbereiding aan voorafgaat. Bij GlobalHair kunt u zichzelf laten voorlichten tijdens een consult. Uw vragen worden beantwoord, uw situatie wordt geanalyseerd en beoordeeld wordt of u een geschikte haartransplantatie kandidaat bent. Het gesprek is vrijblijvend, zonder verdere verplichtingen. Meer weten? Vul het contactformulier in, bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22 en maak vandaag nog een afspraak.

Haartransplantatie in Nieuwegein FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Nieuwegein. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Met name de eerste paar dagen na de ingreep doet u het rustig aan. Vermijd dat u uw hoofd stoot en/of blootstelt aan druk en externe invloeden zoals het zonlicht. In en om het huis kunt u lichte klusjes uitvoeren. Uw werkzaamheden kunt u in overleg met de haarchirurg hervatten, de mogelijkheden hangen af van het soort werk u verricht.

De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast. Eens de verdovingen zijn uitgewerkt, kan wat hoofdpijn ontstaan. Dit is vaak tijdelijk en neemt in de uren na de ingreep af. Desgewenst kunt u een paracetamol gebruiken. Als er sprake is van aanhoudende pijn, kunt u contact opnemen met de behandelend arts.

Drie tot vier weken na de FUE haartransplantatie valt het getransplanteerde uit. Dit is een gevolg van het haargroeiproces dat in de rustfase komt. U zult zien dat het haar een aantal maanden later begint te groeien.

De meeste haartransplantaties vinden plaats zonder dat er sprake is van complicaties of bijwerkingen. Toch is het een chirurgische ingreep met algemene operatie risico’s. Allergische reacties, zwellingen, blauwe plekken, wondjes die slecht genezen, infecties en een teleurstellend resultaat doen zich soms voor. Een goede voorbereiding kan helpen om de kans op bijwerkingen te beperken.

Haargroei is een natuurlijk proces dat zich niet kunstmatig laat versnellen. Hoe graag u ook snel resultaat ziet, het komt vooral aan op geduld hebben. Eventueel kan het gebruik van bijvoorbeeld Minoxidil worden overlegd met de arts. Dit heeft echter geen invloed op de snelheid waarin uw haar groeit.

De korstjes vormen zich in de dagen na de haartransplantatie. Het genezen hiervan kan gepaard gaan met wat jeuk. Om het herstel niet te storen of te benadelen, is het van belang om niet te krabben aan de korstjes. Deze moeten uit zichzelf van de huid afvallen. Wondjes en/of korstjes die opengekrabd worden kunnen gaan ontsteken en littekens achterlaten. Doorgaans is uw huid na 7 tot 10 dagen volledig genezen en de korstjes verdwenen.

Het dragen van een hoofddeksel na een haartransplantatie wordt, zeker de eerste dagen, niet aangeraden. Uw hoofdhuid herstelt zich van de ingreep en dient daarbij zo vrij mogelijk gelaten te worden. Eens de huid is hersteld en de korstjes zijn verdwenen, kunt u een hoofddeksel dragen. Let daarbij op dat deze niet te strak om uw hoofd zit. Een haarchirurg kan u meer informatie geven over hetgeen mogelijk is op het gebied van hoofddeksels in de dagen en weken na de haarimplantatie.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.