facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Zaanstad

Dat iedereen dagelijks 50 tot 100 haren verliest is geen geheim. Dit haarverlies valt niet op en is normaal voor het haargroeiproces. De uitgevallen haren worden vervangen door nieuwe en u heeft een mooie, gezonde haardos. Echter groeien de haren niet bij iedereen in dezelfde hoeveelheid terug en is het aantal haren dat dagelijks uitvalt veel groter. Overmatig haaruitval veroorzaakt op den duur niet alleen een uitgedunde bos haar, maar ook een kalende kruin en een wijkende haargrens kunnen uw zelfvertrouwen behoorlijk beschadigen. Ervaart u haaruitval als ongewenst en vervelend? Wellicht is een haartransplantatie in Zaanstad een geschikte oplossing.

FUT of FUE haartransplantatie in Zaanstad

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd met uw eigen haar. Dit haar is afkomstig uit uw haarkrans aan de achterzijde van uw hoofd. Gesproken wordt over het donorgebied en donormateriaal. Er zijn verschillende manieren waarop dit donormateriaal geoogst kan worden. De meeste haartransplantatie specialisten werken met de FUE techniek, waarbij de haarzakjes met een holle naald uit het donorgebied gehaald worden. Om nauwkeurig te kunnen werken zal in de meeste gevallen gevraagd worden om het haar te millimeteren. Vrouwen die een haarimplantatie overwegen maken graag gebruik van de haarsparende FUE techniek, waarbij alleen het donorgebied wordt geschoren. De geoogste haarzakjes worden een voor een geoogst, gecontroleerd en voorbereidt op plaatsing in de kalende gebieden. Het is een intensieve behandeling die afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, zo’n 6 tot 9 uur duurt. Het maximale aantal haarzakjes dat door Nederlandse specialisten wordt behandeld tijdens een dagbehandeling ligt op zo’n 3.000. Als alternatief voor de FUE techniek is er de verouderde FUT methode. Deze methode wordt minder en minder toegepast en houdt in dat er een huidreepje uit uw haarkrans wordt weggesneden. Snijden tijdens een chirurgische ingreep betekent dat er ook gehecht moet worden. De FUT haartransplantatie in Zaanstad laat een relatief groot en opvallend litteken achter op de achterzijde van uw hoofd. De FUE haarimplantatie is wat dat betreft vriendelijker en van littekens is geen sprake.

Bitmap

Behandeldag haarimplantatie

De haartransplantatie, zowel FUE als FUT, wordt altijd met een plaatselijke verdoving toegepast. Dat geldt zowel voor het oogsten als het terugplaatsen. Het donorgebied wordt verdoofd, waarna het oogsten kan beginnen. Vooraf is met u het aantal haarzakjes dat geoogst en getransplanteerd wordt besproken. Alle haarzakjes worden individueel op kwaliteit gecontroleerd, waarna ze voorbereidt worden op plaatsing in de transplantatiegebieden. Voor het terugplaatsen worden minuscule incisies gemaakt, waar de haarzakjes in geplaatst worden. De doorsnede van het materiaal, het boortje, dat hiervoor wordt gebruikt ligt tussen 0,4 en 1,2 mm. Het terugplaatsen dient voor een mooi resultaat te gebeuren in de groeirichting van de omliggende haren. Ervaren haarchirurgen weten hoe dit in uw situatie op de beste manier kan gebeuren. Het is een intensieve ingreep, waarbij aandacht en ervaring niet mogen ontbreken. Na het transplanteren duurt het een paar dagen voor de haarzakjes zijn vastgegroeid. Interessant om te weten is dat de unieke structuur van de grafts die afkomstig zijn uit uw haarkrans behouden blijft. Dat betekent dat ze niet gevoelig zijn voor Alopecia androgenetica wat door het mannelijke dihydrotestosteron hormoon wordt veroorzaakt. Het is niet ongebruikelijk dat u een levenslange groeigarantie krijgt op de met succes getransplanteerde haarzakjes.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Nazorg haartransplantatie in Zaanstad

Het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes laat sporen na. De behandelde hoofdhuid is kort na de haartransplantatie rood en licht gezwollen. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die vanzelf verdwijnen. Geef uw huid en haar de tijd om tot rust te komen en te herstellen. Als gevolg van de haartransplantatie in Zaanstad ontstaan er korstjes, die door het genezen van de huid jeuk kunnen veroorzaken. Om complicaties te vermijden is het advies om niet te wrijven of krabben aan de korstjes. Wacht tot ze vanzelf van uw huid afvallen. Krabt u de wondjes open? Dan bestaat er zekere kans op het ontstaan van infecties met littekens tot gevolg. Overigens verloopt het herstel bij de meeste mannen en vrouwen die een haarimplantatie ondergaan probleemloos. Na 7 tot 10 dagen is het niet meer zichtbaar dat u de ingreep heeft uit laten voeren. Nazorg is bij een haartransplantatie belangrijk. Het is een veilige ingreep die wereldwijd wordt toegepast. De kans op bijwerkingen en complicaties is uiterst klein als u kiest voor toepassing in een geschikte omgeving en een ervaren specialist die instructies geeft om risico’s te vermijden. Hierbij kunt u onder meer denken aan: • Ruim voor de ingreep stoppen met roken. Ook na de haartransplantatie in Zaanstad is het beter om een aantal weken niet te roken. • Eventuele medicatie volgens een aangepast doseerschema te gebruiken. Dit volgens advies en instructie van de specialist. • Voldoende rust te nemen en de eerste 2 weken geen zware lichamelijke arbeid en/of intensieve sporten te ondernemen. • Gebruik te maken van de geadviseerde huid- en haarverzorgingsproducten. • De eerste dagen zeker geen hoofdbedekking te dragen. • De eerste nachten met een extra kussen te slapen.

 

Tarief haartransplantatie Zaanstad en omgeving

Een definitieve oplossing bij haaruitval klinkt aantrekkelijk. De haartransplantatie is een effectieve ingreep met blijvende resultaten. Het is echter ook een kostbare ingreep die zelden tot nooit door zorgverzekeraars vergoed wordt. De hoge kosten zorgen er regelmatig voor dat mensen zich laten afschrikken en op zoek gaan naar alternatieve behandelmethodes. Waar velen aan voorbijgaan is het feit dat de ingreep de laatste jaren onder andere door bekende personen op positieve wijze onder de aandacht is gebracht. Dit heeft ertoe geleid dat ook buitenlandse aanbieders op de Nederlandse markt haartransplantaties aanbieden. Deze ingrepen worden uitgevoerd in hoogwaardige haarklinieken die beschikken over kwaliteitskeurmerken en uiterst gerenommeerde en ervaren haarchirurgen. De prijzen die worden gehanteerd liggen over het algemeen aanmerkelijk lager dan in Nederland het geval is. Dat is ook bij GlobalHair het geval. In een luxe haarkliniek in Istanbul werkt een team van ISHRS geregistreerde haarchirurgen samen met ervaren assistenten en consulenten. Het eerste consult en de nazorg vinden plaats in Leiden, zodat u slechts een keer naar Istanbul heen en weer hoeft te reizen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Maak een afspraak voor een consult door te bellen met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Zaanstad FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Zaanstad. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Iedereen verliest haren, gemiddeld zo’n 50 tot 100 per dag. Trekt uw haarlijn zich terug of worden uw inhammen dieper dan verliest u waarschijnlijk meer haren dan gemiddeld en blijft nieuwe haargroei bovendien uit. Dit kan een reden zijn om uzelf zorgen te maken. Ga bij overmatig haarverlies naar uw huisarts. Deze kan de oorzaak vaststellen en, indien gewenst, een behandeling voorstellen.

De ingreep wordt toegepast met moderne, verfijnde apparatuur. Na het verdoven van het donorgebied worden de haarzakjes individueel met een micro motor geoogst en op kwaliteit gecontroleerd. Daarna wordt het transplantatiegebied verplaatst en worden minuscule kanaaltjes geboord op de plaatsen waar de haarzakjes in de natuurlijke haargroeirichting geplaatst worden. Het duurt een aantal dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid. Afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt duurt de hele ingreep 6 tot 9 uur.

Artsen en haarchirurgen zullen u altijd het advies geven om het de eerste 7 tot 10 dagen rustig aan te doen. Uw huid heeft tijd nodig om te genezen en de getransplanteerde haarzakjes dienen daarbij zoveel mogelijk met rust te worden gelaten. Overmatige druk, zweten en andere vormen van lichamelijke belasting kunnen een negatief gevolg hebben op het resultaat. Bespreek het tijdsbestek waarin u uw werkzaamheden hervat met de behandelend arts, deze kan u van gericht advies voorzien.

Ja, een haartransplantatie is momenteel de enige beschikbare behandeling die een blijvende oplossing biedt bij Alopecia androgenetica. De haarzakjes uit het donorgebied, uw haarkrans, hebben een unieke structuur die ze ongevoelig maakt voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon. Deze eigenschappen blijven ook na de haartransplantatie behouden, waardoor de grafts uw leven lang haren blijven produceren.

De resultaten die met een haarimplantatie bereikt worden zijn goed. Kale plekken krijgen nieuwe haargroei en diffuse haaruitval wordt opgelost waardoor uw haardos er weer beter uitziet. Het is echter onrealistisch om te denken dat u na een haartransplantatie een weelderige, volle haardos heeft zoals in uw jonge jaren. Een haarchirurg zal tijdens een consult aangeven welke resultaten u kunt verwachten.

Kroeshaar is bijzonder. Het krult zowel boven de huid als onder de huid. Dit onderhuids krullen maakt het moeilijk te transplanteren. Onervaren haartransplantatie artsen zullen de behandeling niet toepassen. U moet hiervoor een zeer ervaren arts zoeken, die weet hoe kroeshaar op de juiste manier getransplanteerd wordt. Naast het oogsten is het terugplaatsen wellicht nog belangrijker. De krulfactor maakt het lastig om de natuurlijke groeirichting te volgen. Ook ervaren artsen komen hierdoor geregeld moeilijkheden tegen bij kroeshaar transplantaties.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.