facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Hoorn

Het haargroeiproces is complex en langdurig. Gewone, gezonde haren zijn zo’n drie tot vijf jaar aanwezig, voordat ze uitvallen. Eens de haar uitvalt komt het haarzakje in een rustfase terecht. Deze fase duurt gemiddeld drie maanden en daarna wordt een nieuwe haar ontwikkeld. Mensen die last hebben van haaruitval als gevolg van het DHT hormoon merken een toename van het haarverlies. Nieuwe haargroei blijft uit. Alopecia androgenetica, beter bekend als erfelijke kaalheid, kan behandeld worden met een haartransplantatie in Hoorn. Om het haarverlies effectief te behandelen is het raadzaam om niet te lang te wachten met het zoeken naar een behandelmogelijkheid die bij u past.

Haaruitval en een haartransplantatie in Hoorn

Erfelijke kaalheid is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen. Gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron, DHT, ligt aan het haarverlies ten grondslag. Onder invloed van DHT wordt het natuurlijke haargroeiproces in een absurde stroomversnelling gebracht, waardoor de haarzakjes uiteindelijk vernietigd worden. Eens een haarzakje vernietigd is, is nieuwe haargroei niet langer mogelijk. Mannen kunnen al op vrij jonge leeftijd, in de puberteit, met overmatige haaruitval geconfronteerd worden. Het haarverlies uit zich door middel van een kalende kruin, diepere inhammen en een haarlijn die zich verder en verder terugtrekt. Vrouwen zien voornamelijk een verspreide haaruitval en een haardos die dunner wordt. Alopecia androgenetica is met een haartransplantatie in Hoorn meestal goed te behandelen. De moderne behandeltechniek, waarbij haarzakjes uit het donorgebied naar de kalende gebieden worden getransplanteerd, wordt met succes bij mannen en vrouwen toegepast. Dat betekent helaas niet dat de ingreep bij iedereen met haaruitval uitgevoerd kan worden. Voorafgaand aan de haartransplantatie vindt een uitgebreid intakegesprek plaats, waarbij uw geschiktheid wordt beoordeeld. Een haartransplantatie in Hoorn wordt afgeraden als er sprake is van: • Haaruitval dat een gevolg is van medische behandelingen, stress, trichotillomanie, Alopecia areata en hormonale veranderingen zoals een zwangerschap en/of het doormaken van de overgang. • De kaalheid te ver gevorderd is en u niet over voldoende donormateriaal beschikt. • Actieve huid- en/of haar infecties. Eventueel kan een haartransplantatie op een later moment wel toegepast worden. • Minderjarige leeftijd. Behandelend specialisten raden de behandeling op minderjarige en jonge leeftijd af. Het is moeilijk te voorspellen hoe de haaruitval zich ontwikkelt. Mannen die al vroeg een haartransplantatie ondergaan hebben niet zelden op latere leeftijd een extra behandeling nodig.

Bitmap

Werkwijze FUE haartransplantatie

De werkwijze van een haartransplantatie is eigenlijk vrij eenvoudig en gebaseerd op uw eigen donormateriaal. Als u denkt dat een haartransplantatie mogelijk is met een andere donor, dan zal een haarchirurg u teleurstellen. Het is een behandeling die enkel met lichaamseigen materiaal wordt uitgevoerd. Het donormateriaal dat wordt gebruikt, wordt geoogst uit uw haarkrans. Met behulp van verfijnde apparatuur worden de haarzakjes individueel uit het donorgebied verwijderd en op kwaliteit gecontroleerd. In het transplantatiegebied boort de haarchirurg kleine kanaaltjes waar de geoogste haarzakjes in geplaatst worden. Het is een nauwkeurige, langdurige ingreep die de nodige ervaring vereist om een natuurlijk resultaat te bereiken. Na afloop van de haartransplantatie in Hoorn is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Deze tijdelijke verschijnselen nemen af in de dagen die volgen. Napijn komt bij de meeste mensen niet voor. Ervaart u na de haartransplantatie hoofdpijn? Gewone pijnstillers, zoals paracetamol, helpen de pijn te bestrijden. Op de plaatsen waar de haarzakjes zijn geoogst en geplaatst ontstaan korstjes. Dit is een normaal gevolg van een genezende huid. Geef de korstjes tijd om vanzelf te genezen, zodat ze uit zichzelf van de huid afvallen. U moet rekening houden met een herstelperiode van 7 tot 10 dagen. Van zichtbare resultaten is op dat moment nog geen sprake. Nieuwe haargroei is niet eerder dan na drie maanden te verwachten. Het optimale eindresultaat kan 9 tot 12 maanden na de ingreep beoordeeld worden. De getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang nieuwe haren produceren. Met het ouder worden kan uw haardos op natuurlijke wijze wel wat dunner worden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Interessante oplossing bij haaruitval

De blijvende resultaten en de groeigarantie die de meeste haarklinieken geven, maken dat een haartransplantatie een veelgevraagde en dus interessante oplossing is bij haaruitval. Deze populariteit maakt dat u veel te kiezen heeft. Zo zijn er tal van binnen- en buitenlandse haarklinieken actief in Nederland en kunt u een keuze maken uit ervaren haarchirurgen, onbekende behandelaars, dure behandelingen en betaalbare alternatieven. Geadviseerd wordt om te vergelijken en bij een aantal haarklinieken persoonlijk kennis te gaan maken. Gaat uw voorkeur uit naar ISHRS geregistreerde haarchirurgen en een betaalbare FUE haartransplantatie? Maak dan ook een afspraak voor een consult bij GlobalHair.

Haartransplantatie in Hoorn FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Hoorn. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Erfelijke haaruitval is van alle vormen van haarverlies de meest voorkomende. Alopecia androgenetica is, helaas, erfelijk bepaald en komt zowel bij mannen als vrouwen voor. U kunt de oorzaak van het haarverlies vast laten stellen door een huisarts of dermatoloog. Deze zal in eerste instantie vragen naar uw familie achtergrond. Als blijkt dat haaruitval in uw familie voorkomt dan is verder onderzoek vaak overbodig. Om andere oorzaken uit te kunnen sluiten kan aanvullend (bloed)onderzoek geadviseerd worden.

Zowel bij mannen als vrouwen is aanhoudend haarverlies een gevolg van Alopecia androgenetica. Toch zijn er grote verschillen in het verloop. Waar mannen al op jonge leeftijd haaruitval zien, krijgen de meeste vrouwen hier na de overgang en op latere leeftijd mee te maken. Mannen zien met name een veranderende haargrens, diepere inhammen en een kalende kruin als gevolg van het haarverlies. Bij vrouwen verloopt het haarverlies volgens een meer diffuus, verspreid patroon. Vrouwen worden zelden helemaal kaal, terwijl mannen dit risico wel lopen als er niet tijdig met een behandeling wordt gestart.

Alopecia androgenetica bij mannen kan zowel op chirurgische als niet-chirurgische manier behandeld worden. U kunt een voorkeur hebben voor het gebruik van een lotion of een haargroeimiddel. Veel gebruikte producten zijn Minoxidil, Dutasteride en Finasteride, die allemaal de invloed van DHT afremmen en de haargroei tot stilstand brengen. Geregeld hebben mannen ook een uitgesproken voorkeur voor een chirurgische ingreep met blijvende resultaten. Een haartransplantatie behoort tot de meest populaire cosmetische behandelingen bij mannen die een oplossing zoeken voor haaruitval.

Van de haargroeimiddelen die bij mannelijke haaruitval worden voorgeschreven, mag alleen Minoxidil aan vrouwen worden geadviseerd. Finasteride en Dutasteride kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, die in sommige gevallen blijvend zijn. Vrouwen met haarverlies hebben soms baat bij het gebruik van de Diane pil. Ook het dragen van een haarwerk kan worden overwogen. Dankzij ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie technieken, kiezen steeds meer vrouwen voor een haarsparende FUE haarimplantatie.

De FUE techniek is een verfijnde behandeltechniek, waarbij een haarchirurg met behulp van een FUE micro motor de haarzakjes een voor een uit uw donorgebied verwijderd. Er hoeft niet in uw huid gesneden en/of gehecht te worden en over ontsierende haartransplantatie littekens hoeft u zichzelf geen zorgen te maken. In de transplantatiegebieden worden minuscule gaatjes geboord, waar de haarzakjes vervolgens in geplaatst worden. Ook dit laat geen littekens achter. Uw huid heeft zo’n 7 tot 10 dagen nodig om van de ingreep te herstellen.

Bij GlobalHair betaalt u € 2.949 voor een uitgebreide haartransplantatie tot 4.500 haarzakjes. Waarbij onder meer het consult, de controles en nazorg zijn inbegrepen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.