Geeft een terugwijkende haarlijn u slapeloze nachten? Laten we eerlijk zijn: niemand zit te wachten op overmatig haarverlies en vroegtijdige kaalheid. Maar wat is een geschikte oplossing en wat past bij uw situatie? U kunt het gebruik van een haargroeimiddel overwegen, maar u kunt ook voor een haartransplantatie in Schagen gaan. Rondom deze populaire ingreep doen veel (spook)verhalen de ronde. Is het een veilige ingreep? Is een haartransplantatie op termijn schadelijk voor uw gezondheid? Wat is het slagingspercentage? Hoe zit het met complicaties en bijwerkingen? Een haartransplantatie is helemaal geen slecht idee, op voorwaarde dat u zich laat behandelen door een ervaren haarchirurg in een daartoe geschikte omgeving.

Haartransplantatie Schagen.
Haartransplantatie Schagen.

Haartransplantatie procedure

Heel eenvoudig gezegd worden tijdens een haartransplantatie, een chirurgische ingreep, haren van de ene plaats van uw hoofd naar de andere getransplanteerd. Hiervoor dient u te beschikken over voldoende kwalitatief donormateriaal en mag voor een mooi resultaat het haarverlies nog niet te ver gevorderd zijn. Vaak is het moeilijk om van uzelf te zeggen of u een geschikte haartransplantatie kandidaat bent. Dit wordt dan ook beoordeelt door een ervaren haarchirurg tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek. Blijkt dat u over te weinig donormateriaal beschikt, waardoor van tevoren al een teleurstellend resultaat voorspelt kan worden? Dan wordt de ingreep afgeraden. Neem dit advies ter harte en focus uzelf op een eventueel andere behandeling. Bent u wel geschikt? Laat u dan informeren over het verdere verloop van een haartransplantatie in Schagen. Het is een ingreep die meerdere uren duurt en die in feite uit twee gedeeltes bestaat: • Oogsten van de haarzakjes uit het donorgebied. Hiervoor wordt uw haarkrans plaatselijk verdoofd, waarna een haarchirurg de haarzakjes met een holle naald uit het gebied verwijderd. Het is een techniek die geen schade toebrengt aan de grafts en/of aan de huid die zich rondom de haarzakjes bevindt. Ieder haarzakje wordt individueel op kwaliteit gecontroleerd. • Transplanteren in de kalende gebieden. Als het benodigde aantal haarzakjes is geoogst, kan het transplanteren beginnen. Ook dit gebeurt met een verdoving, waarna kleine kanaaltjes geboord worden waar de haarzakjes in geplaatst worden. Binnen een paar dagen zijn de grafts vastgegroeid. Al met al duurt een dagbehandeling zo’n 6 tot 9 uur, waarbij u tussendoor wel in de gelegenheid wordt gesteld om wat rond te lopen. Zodra de ingreep is afgerond begint het herstel. Deze periode verloopt bij de meeste mannen en vrouwen vrij vlot zonder dat zich complicaties of bijwerkingen voordoen. Uiteraard zal tijdens een intakegesprek wel worden gewezen op het feit dat een haartransplantatie in Schagen een chirurgische ingreep is met een kans op algemene operatieve bijwerkingen.

Ontwikkeling resultaat haartransplantatie in Schagen

Een haartransplantatie is, helaas, geen oplossing die direct zichtbare resultaten oplevert. Het komt voornamelijk aan op veel geduld en een lange adem. Kort na de haartransplantatie, gemiddeld zo’n 3 weken, vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is een normaalverschijnsel, waarbij uitsluitend de haren uitvallen, de haarzakjes blijven behouden. Het haargroeiproces herstelt zich en u zult na drie tot vier maanden nieuwe haargroei kunnen waarnemen. Daarna ontwikkelen de resultaten zich steeds verder, waarna 9 tot 12 maanden het eindresultaat beoordeelt kan worden. Geloof dus geen wilde verhalen van mensen die beweren dat u direct na een haartransplantatie in Schagen een volle haardos heeft.

Prijs haartransplantatie

Naast het vergelijken van de mogelijkheden en resultaten, is ook de prijs van een haartransplantatie in Schagen een interessant gegeven. Veel mensen laten zich afschrikken door de tarieven die gehanteerd worden. Zorgverzekeraars vergoeden de cosmetische ingreep niet of nauwelijks, waardoor het vinden van een betaalbare aanbieder wenselijk is. Bekend of niet: jaarlijks gaan veel mensen naar Turkije voor het laten toepassen van de gewenste haartransplantatie. De kostprijs voor de ingreep ligt ruim 50% lager, de prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en de haarchirurgen zijn uiterst professioneel en ervaren. Zo behoort GlobalHair tot de goedkoopste aanbieders van een FUE haartransplantatie in Turkije en mocht de kliniek onlangs nog de award voor ‘Beste Haartransplantatie 2018/2019’ in ontvangst nemen. Heeft u niet eerder een haartransplantatie in het buitenland overwogen? Laat uzelf dan voorlichten door de consulenten van GlobalHair.

Haartransplantatie consult

GlobalHair heeft een vestiging in Leiden, zodat u niet meerdere keren naar Istanbul hoeft te reizen. Tijdens een gratis intakegesprek vertellen onze consulenten u uitvoerig over de haartransplantatie procedure, de herstelperiode en de resultaten die u kunt verwachten. Uw gezondheid wordt besproken en er is tijd om de vragen die u heeft te stellen. We bieden u bovendien de mogelijkheid voor een fotoconsult. Meer weten of wilt u direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Schagen FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Schagen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Is een haartransplantatie veilig?

Een haartransplantatie die in een daartoe geschikte behandelruimte en haarkliniek wordt uitgevoerd is een veilige ingreep. Ervaren specialisten maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de ingreep succesvol toe te passen, zonder dat daarbij sprake is van complicaties of bijwerkingen.

2. Welke complicaties heeft een haartransplantatie?

De ingreep die met plaatselijke verdovingen wordt toegepast, kent algemene operatie risico’s zoals nabloedingen, slechte wondgenezing, infectiegevaar en allergische reacties. Na de haartransplantatie zijn de behandelde gebieden rood en gezwollen. Deze tijdelijke verschijnselen nemen vanzelf af. Een enkele keer doet zich een ontsteking van de haarzakjes voor, folliculitis, dit kan met antibiotica behandeld worden.

3. Heb ik invloed op het resultaat van een haartransplantatie?

Ja. U kunt zowel op positieve als negatieve wijze invloed uitoefenen op het eindresultaat. Stop ruim voor de ingreep met roken. Tabaksproducten hebben een negatief effect op de doorbloeding. De getransplanteerde haarzakjes hebben baat bij voldoende zuurstofrijkbloed. Rook ook in de weken en maanden na de haartransplantatie niet of zo weinig mogelijk. Neem voldoende rust en volg de verzorgingsadviezen voor zowel de hoofdhuid als uw haar op. Twijfelt u, neem dan contact op met de specialist.

4. Mag ik sporten na een haartransplantatie?

De eerste zes weken na de ingreep zet u alle sportieve activiteiten op een laag pitje. Intensief zweten wordt afgeraden. Ook het bezoeken van een sauna en stoombad, en zwemmen in zowel zout- als chloorwater stelt u eveneens uit.

5. Hoe snel kan ik na een haartransplantatie aan het werk?

Lichte huishoudelijke taken en (kantoor-) werkzaamheden worden door de meeste mensen na 10 dagen volledig hervat. Verricht u zware lichamelijk arbeid, dan kan de specialist u een aangepast advies geven, waarbij rekening wordt gehouden met het herstel.

6. Hoe lang duurt een haartransplantatie?

Gemiddeld duurt een behandeldag 6 tot 9 uur. Dit hangt af van de omvang van de ingreep.

7. Wordt de ingreep onder volledige narcose toegepast?

Nee, haarchirurgen werken met plaatselijke verdovingen. Tussen het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes kunt u rondlopen en een lichte lunch gebruiken.

8. Verlaat ik de haarkliniek met een volle haardos?

Het duurt enige tijd voordat de resultaten zichtbaar worden. De getransplanteerde haren vallen eerst uit, voordat u na drie tot vier maanden nieuwe haargroei kunt waarnemen. Het is onrealistisch om direct na de ingreep een volle haardos te verwachten. Dit wordt ook tijdens het intakegesprek uitgebreid met u doorgenomen.

9. Is het de moeite waard om voor een haartransplantatie naar Istanbul te reizen?

Zoekt u betaalbare kwaliteit en een goed resultaat, dan kunt u een haartransplantatie in Istanbul overwegen. De kostprijs ligt gemiddeld 50% lager dan in Schagen en de haarchirurgen die voor GlobalHair werkzaam zijn, zijn ISHRS geregistreerd. Zowel het consult als de nazorg gebeuren in Leiden, u hoeft dus niet meerdere malen naar Istanbul te vliegen.