Haaruitval is op zich niet vreemd. Dagelijks vallen er 50 tot 100 haren uit en groeien er ook weer haren terug. Niet bij iedereen groeit het aantal haren dat uitvalt ook daadwerkelijk terug en vallen er dagelijks aanmerkelijk meer haren dan 100 uit. Haaruitval heeft meerdere oorzaken, waarvan erfelijke kaalheid een van de meest voorkomende is. Dat haarverlies door veel mensen als vervelend wordt ervaren, mag geen verrassing heten. Het zoeken van een geschikte oplossing is voor velen een kwestie van een lange adem en leren omgaan met teleurstellingen. Een haartransplantatie in Westland is een behandelmogelijk met blijvende resultaten die bij mannen en vrouwen met succes wordt toegepast.

Haartransplantatie Westland.
Haartransplantatie Westland.

Een voller kapsel met een haartransplantatie in Westland

Erfelijke haaruitval, Alopecia androgenetica, is niet typisch iets wat mannen overkomt. Ondanks de benaming van mannelijke kaalheid, heeft ook een groot aantal vrouwen met deze vorm van blijvend haarverlies te maken. De manier waarop het haarverlies tot uiting komt verschilt, alsook het moment waarop de eerste haaruitval wordt waargenomen. • Alopecia androgenetica bij mannen uit zich in een terugtrekkende haarlijn, dieper wordende inhammen en een kalende kruin. Onderneemt u geen actie of zoekt u geen behandeling c.q. oplossing voor het haarverlies dan kan dit uiteindelijk volledig kaalheid tot gevolg hebben. Mannen kunnen al op zeer jonge leeftijd, in de puberteit, de eerste haaruitval waarnemen. Door het midden genomen neemt het haarverlies vanaf het 30e levensjaar toe. • Alopecia androgenetica bij vrouwen doet zich voor vanaf de overgang en op latere leeftijd. Er is sprake van een diffuus, verspreid, patroon en een haardos die dunner wordt. De hoofdhuid wordt zichtbaar, maar van echte kale plekken is bij vrouwen zelden tot nooit sprake. Alopecia androgenetica kan door een huisarts of dermatoloog worden vastgesteld. Vaak is het een diagnose die aan de hand van uw verhaal en familieachtergrond wordt gesteld. Een enkele keer kan aanvullend diagnostisch onderzoek plaatsvinden. Eens de oorzaak bekend is, kan een behandeling voorgesteld worden, waarbij het voor de hand ligt dat een huisarts met u op zoek gaat naar de beste mogelijkheid om het haarverlies te verminderen en haargroei te bevorderen. Een haartransplantatie in Westland ligt niet direct voor de hand, maar is wel de enige behandelmogelijkheid met blijvende resultaten. Met het transplanteren van uw eigen haar kunnen kalende plekken worden opgevuld en ziet uw haardos er voller uit.

Blijvende oplossing bij haaruitval

Haaruitval behandelen kan op verschillende manieren. Van het gebruik van een haargroeimiddelen tot het dragen van een haarwerk of pruik en van lasertherapie tot micro haar pigmentatie. Het aantal behandelmogelijkheden is tegenwoordig uitgebreid en biedt voor iedereen een gepaste methode. Feit is dat vrijwel alle behandelingen tijdelijke resultaten geven. Zo dient u een haargroeimiddel te blijven gebruiken en kan vooraf niet worden gezegd of het middel bij u het gewenste effect zal hebben. Bent u het gebruik moe en staakt u het gebruik? Op termijn zal het haarverlies terugkeren. Een haartransplantatie in Westland echter geeft nieuwe, blijvende haargroei. Wat is dan het verschil en hoe kan het zijn dat het getransplanteerde haar blijft groeien? Een haartransplantatie is met geen andere behandeling tegen haaruitval te vergelijken. Waar andere behandelmethodes aan symptoombestrijding doen en het haarverlies verminderen, gaat een haartransplantatie verder. Het is een chirurgische ingreep, waarbij uw eigen donormateriaal wordt gebruikt. Het donormateriaal is afkomstig van de achterzijde van uw hoofd, de haarkrans, waar onder plaatselijke verdoving het benodigde aantal haarzakjes met een holle naald uit wordt geoogst. De verzamelde haarzakjes worden vervolgens geplaatst in de kalende gebieden. Om dit mogelijk te maken worden kleine kanaaltjes geboord, waar de specialist de haarzakjes een voor een in plaatst. De getransplanteerde haarzakjes hebben een andere structuur dan de overige hoofdharen. Deze unieke kenmerken, die maken dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon, blijven ook na de haartransplantatie in Westland behouden. Dit maakt dat het merendeel van de haarklinieken u een levenslange groeigarantie geeft, al kunnen de garantievoorwaarden en bepalingen onderling verschillen.

Chirurgische ingreep zonder littekens

Heeft u gehoord of gelezen dat een haartransplantatie een groot litteken op uw achterhoofd nalaat? Dat is met de verbeterde FUE techniek niet langer het geval. Waar vroeger een litteken inderdaad een van de nadelen van een haartransplantatie was, is er tegenwoordig geen sprake meer van zichtbare littekens. Kort na de ingreep is het, als vanzelfsprekend, zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. De huid is rood en licht gezwollen. Door het boren van kanaaltjes in de huid, zullen korstjes ontstaan. Om infecties te voorkomen is het belangrijk dat u de huid en de korstjes tijd geeft om zelfstandig te herstellen. Begint uw huid te jeuken? Probeer wrijven en krabben te voorkomen. De meeste mensen genezen binnen 7 tot 10 dagen volledig van de haarimplantatie. De resultaten zijn uitstekend en littekens zijn niet zichtbaar. Het duurt echter wel wat langer voordat de nieuwe haargroei zich laat zien. Definitieve resultaten zijn na 9 tot 12 maanden bereikt. In de tussenliggende tijd is het uiteraard mogelijk om het haar naar wens te verzorgen, knippen en stylen.

Maatwerk haartransplantatie in Westland

Niets is zo persoonlijk als haargroei. Uw haardos en kapsel horen bij uw uitstraling en geven u een zekere mate van zelfvertrouwen. Een haartransplantatie is dan ook een behandeling die op maat wordt samengesteld. Iedereen heeft eigen wensen als het aankomt op de ingreep en de haarzakjes die getransplanteerd worden. De mogelijkheden hangen grotendeels af van de beschikbaarheid van kwaliteitsvol donormateriaal. Voor een goed resultaat maakt u gebruik van de dienstverlening van een ervaren haartransplantatie specialist. Ervaren haarchirurgen voeren jaarlijks een groot aantal haartransplantaties uit en weten op de juiste manier het gewenste resultaat te bereiken. Ze hebben de techniek in de vingers zitten. U vindt deze specialisten in Westland en omgeving, maar ook de haarchirurgen van GlobalHair beschikken over jarenlange ervaring. Onze haarchirurgen zijn allen ISHRS gecertificeerd en door regelmatige congressen, workshops en conferenties zijn ze op de hoogte van de nieuwste haartransplantatie ontwikkelingen die zowel op het gebied van techniek als apparatuur. Meer weten of een afspraak voor een Haartransplantatie consult in Leiden? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Westland FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Westland. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Kan een haartransplantatie, voordat mijn haar zichtbaar dunner wordt, preventief toegepast worden?

Haartransplantaties worden onder meer toegepast bij Alopecia androgenetica, erfelijk haarverlies. De snelheid waarin het haarverlies zich voltrekt verschilt per persoon, datzelfde geldt ook voor het patroon dat de haaruitval heeft. Preventief een haartransplantatie toe laten passen, omdat erfelijke haaruitval in uw familie voorkomt, is meestal weinig zinvol en erg kostbaar. Het is van tevoren vrijwel onmogelijk om te voorspellen hoe het eventuele haarverlies zich voltrekt en of u daadwerkelijk te maken krijgt met Alopecia androgenetica.

2. Hoe lang moet het haarverlies aanhouden voordat ik in aanmerking kom voor een haartransplantatie?

Behandelingen bij haaruitval zijn zowel als niet-chirurgische als chirurgische ingrepen beschikbaar. Niet iedereen waarbij Alopecia androgenetica wordt vastgesteld, richt zich meteen op een haartransplantatie. U kunt eerst minder ingrijpende en minder dure behandelmethodes toepassen om het haarverlies te behandelen. Onderneem tijdig actie als u een haartransplantatie overweegt, er dient genoeg donormateriaal beschikbaar te zijn om een positief resultaat te bereiken.

3. Hoe ziet diffuse haaruitval eruit?

In tegenstelling tot kalende plekken of dieper wordende inhammen, vindt diffuse haaruitval verspreid over het hoofd plaats. Concreet betekent dat, dat uw volledige haardos dunner wordt. Diffuus haarverlies wordt voornamelijk gezien bij vrouwen die onder meer te maken hebben met erfelijke haaruitval. Een haartransplantatie kan ook bij diffuus haarverlies een uitstekende oplossing bieden.

4. Biedt een haartransplantatie in Westland echt blijvende resultaten?

Ja. De haarzakjes die tijdens een haarimplantatie gebruikt worden en die afkomstig zijn van de achterzijde van uw hoofd, de haarkrans, hebben een unieke structuur. Deze structuur maakt ze ongevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijk haarverlies. Ook na het transplanteren blijft de bijzondere structuur onveranderd. De haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren.

5. Moet ik mezelf zorgen maken over littekens?

Nee. Haarchirurgen werken tegenwoordig met de moderne FUE of haarsparende FUE methode. Door de haarzakjes met een FUE micro motor uit het donorgebied te oogsten is snijden en hechten van de huid niet langer nodig. Zowel het donorgebied als de transplantatieplaatsen genezen vlot en zonder zichtbare littekens van de haartransplantatie.

6. Kan ik na een haartransplantatie werken?

Zowel de huid als de haarzakjes moeten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort en de aard van de werkzaamheden welke u verricht wordt een rustperiode van 7 tot 14 dagen geadviseerd. Zeker fysieke arbeid wordt afgeraden. Na een paar dagen kunt u lichte klusjes in en om huis hervatten.

7. Waar vind ik een geschikte haarkliniek in Westland?

Van het Westland is het niet ver naar Leiden, waar u de Nederlandse vestiging van GlobalHair vindt. Onze consulenten geven u graag advies over de haartransplantatie die u overweegt. U krijgt uitleg over de behandelprocedure, de kliniek in Istanbul, de mogelijkheden en de kosten. Het consult is gratis en kent geen verplichtingen.