Haaruitval kent meerdere oorzaken, waarvan de meest gelukkig behandelbaar zijn. Soms kan er een beroep worden gedaan op wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen, maar u kunt ook een voorkeur hebben voor een haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp. Niet iedereen is op tijd met het ondernemen van actie. Wilt u kaalheid voorkomen en weer genieten van nieuwe haargroei? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij GlobalHair in Leiden.

Haartransplantatie Pijnacker-Nootdorp.
Haartransplantatie Pijnacker-Nootdorp.

Combinatie MHP en haartransplantatie

Vaak is er simpelweg niet genoeg donorhaar beschikbaar om de gewenste haardichtheid te bereiken. Een haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp kan dan eventueel aangevuld worden met een micro haar pigmentatie behandeling. Deze combinatie wordt uitgebreid met u besproken, want de beide behandelingen kunnen elkaar niet te kort opvolgen. Geadviseerd wordt om de MHP behandeling een maand voor of minimaal 5 tot 6 maanden na de FUE haartransplantatie toe te laten passen. Combinatie van beide technieken leidt tot verbluffende resultaten. Wat kunt u verwachten van een FUE haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp? De Follicle Unit Extraction, FUE, techniek is erop gericht om met behulp van een holle naald haarzakjes uit het donorgebied te oogsten. Dit gebeurt op effectieve wijze zonder dat de grafts en/of uw hoofdhuid beschadigd worden. Een van de grote voordelen van deze methode is dat de haarzakjes rechtstreeks uit het donorgebied worden verwijderd zonder dat daar incisies en/of hechtingen voor nodig zijn. Littekens worden niet of nauwelijks veroorzaakt. Vanaf drie maanden na de haartransplantatie wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Afhankelijk van de grootte van het transplantatiegebied en de beschikbaarheid van donormateriaal worden de resultaten zichtbaar. Een haarchirurg heeft tijdens het intakegesprek al met u besproken dat u een natuurlijke haardos krijgt. Het volume zal helaas nooit zo zijn als gedurende uw jonge jaren. Wilt u het haar verder laten verdichten? Dan kan dat eventueel met micro haar pigmentatie, ook wel tricopigmentatie genoemd. Deze behandeling wordt toegepast met verfijnde apparatuur. Door in uw bovenste hoofdhuidlaag gekleurd, semipermanent, pigment aan te brengen krijgt uw haardos een vollere uitstraling. De pigmenten zijn niet van echte haarstoppels te onderscheiden. Het pigment dat wordt gebruikt is hypoallergeen en bestaat volledig uit biologische ingrediënten. Nabehandelingen zijn mogelijk, de kostprijs voor micro haar pigmentatie is lager dan wat voor een haartransplantatie van toepassing is.

Geschiktheid haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp

Dat de techniek, mede door de blijvende resultaten, interessant is spreekt voor zich. Ontwikkelingen en verbeteringen hebben de ingreep de voorbije decennia voor een grotere groep mensen toegankelijk gemaakt. Met de introductie van de haarsparende FUE haartransplantatie, worden ook vrouwen met Alopecia androgenetica bereikt. Heeft u uw zinnen gezet op een haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp? Zorg er dan in eerste instantie voor dat de oorzaak van het haarverlies bekend is. Tijdelijke vormen van haarverlies komen niet voor een haartransplantatie in aanmerking. Heeft u te maken met erfelijke haaruitval? Dan kan een haartransplantatie eventueel toegepast worden. Uw geschiktheid hangt af van verschillende omstandigheden, waaronder de beschikbaarheid van voldoende kwalitatief donormateriaal. Ziet een haarchirurg dat het donormateriaal onvoldoende of ontoereikend is om in uw geval een mooi, natuurlijk resultaat te bereiken dan zal de haartransplantatie afgeraden worden. Dat is ook het geval als er sprake is van diabetes, hart- en vaataandoeningen, huid- en haarziektes en auto-immuunaandoeningen. In dit soort situaties kan een haarchirurg eventueel een andere behandeling adviseren.

Persoonlijke mogelijkheden

Iedereen heeft andere verwachtingen van een haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp. Het opvullen van een uitgedunde haardos, het behandelen van een kalende kruin of het laten toepassen van een uitgebreide haartransplantatie met een groot aantal haarzakjes. De variaties alsook de mogelijkheden zijn uitgebreid. Dat maakt een haartransplantatie een persoonlijke behandeling die volledig op uw situatie afgestemd kan worden. Gaat uw voorkeur uit naar een haartransplantatie in combinatie met een micro haar pigmentatie behandeling? Wilt u weten of u na de haarimplantatie gebruik kunt maken van een haargroeimiddel zoals Minoxidil? Ervaren haartransplantatie specialisten lichten de ingreep en eventuele combinaties nader toe tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek. Dit is een belangrijk onderdeel van uw voorbereiding op een ingreep. Tijdens het gesprek wordt uitgebreid aandacht besteed aan uw actuele gezondheid, maar heeft de haarchirurg ook interesse in uw medisch verleden alsmede medicijngebruik. Uw wensen en verwachtingen worden besproken, waarbij de haarchirurg aangeeft wat al dan niet mogelijk is en wat u realistisch gezien van de gewenste ingreep kunt verwachten. Uiteraard ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel waarin de procedure uitvoerig in wordt beschreven. Meer weten of een afspraak maken voor een consult? Bel of WhatsApp GlobalHair op +316 44 36 36 22. U kunt ook het contactformulier invullen of een mail sturen naar contact@globalhair.nl.

Haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Pijnacker Nootdorp. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Hoe ver moet haaruitval gevorderd zijn, voordat ik een haartransplantatie toe kan laten passen?

Een haartransplantatie kan alleen worden toegepast als er in het donorgebied, uw haarkrans, voldoende donormateriaal beschikbaar is. Het is dan ook raadzaam om niet te lang te wachten met uzelf te informeren over een eventuele ingreep.

2. Welke behandeling kan gecombineerd worden met een haartransplantatie?

Een haartransplantatie wordt vaak voorafgegaan door andere behandelingen tegen haaruitval. U kunt hierbij denken aan een haargroeimiddel, maar ook lasertherapie en/of mesotherapie worden toegepast. Wilt u na een haartransplantatie de haargroei bevorderen, dan kan in overleg met de haarchirurg een haargroeimiddel als Minoxidil gebruikt worden. Verwacht niet dat de haargroei hierdoor versnelt, dat is niet het geval. Het middel kan een bevorderende werking hebben.

3. Lijkt micro haar pigmentatie op een haartransplantatie?

Nee, micro haar pigmentatie is een totaal andere behandelmethode. Waar de haartransplantatie nieuwe haargroei mogelijk maakt, wordt bij een MHP behandeling pigment in de bovenste huidlaag geïnjecteerd. Dit pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels. Het is een behandeling waarmee u kale plekken laat camoufleren en dun geworden haar optisch voller laat lijken. MHP heeft geen enkele invloed op de haargroei.

4. Kan micro haar pigmentatie met een haartransplantatie gecombineerd worden?

Combinaties van beide behandelingen zijn mogelijk. Aangezien het inbrengen van het pigment niet van invloed is op de haarzakjes kan een MHP behandeling dienen ter verdichting van de haardos. Het pigment wordt uiteindelijk door uw lichaam op natuurlijke wijze afgebroken.

5. Hoe wordt een FUE haartransplantatie toegepast?

Haartransplantaties worden nooit onder volledige narcose uitgevoerd. De ingreep, die uit twee gedeeltes bestaat, wordt met plaatselijke verdovingen toepast. Dat betekent dat zowel het donorgebied als de transplantatiegebieden verdoofd zijn op het moment dat de haarchirurg bezig is met het oogsten en terug plaatsen van de grafts.

6. Welke mate van pijn kan ik verwachten?

Mensen die de ingreep hebben ondergaan, spreken zelden over pijn. De verdovingen maken immers dat u geen pijn voelt. Door de lengte van de ingreep, 6 tot 9 uur, wordt wel eens gesproken over een verveeld, geïrriteerd gevoel. Na het uitwerken van de verdovingen kan napijn ontstaan. Dit is tijdelijk en neemt vanzelf af. Eventueel kunt u een paracetamol gebruiken.

7. Heb ik invloed op het resultaat van de haartransplantatie?

Zeker. Dit zowel in positieve als negatieve zin. Haartransplantatie specialisten geven u voor de ingreep advies en verzorgingsinstructies. Dit houdt onder meer in dat u tijdig stopt met roken, hulp bij het stoppen wordt gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, en het gebruik van alcohol beperkt. Wrijf of krab niet over de behandelde huid en doe het rustig aan gedurende de eerste 10 dagen. Ga pas weer aan het werk na overleg met de arts. Zowel intensief sporten, sauna bezoek als zwemmen doet u in de weken na de ingreep beter niet.