Alopecia androgenetica, mannelijke haaruitval, is bij volwassen mannen en vrouwen de meest voorkomende oorzaak van haarverlies. Erfelijkheid speelt hierbij een grote rol en dit beperkt zich niet tot de mannen binnen een familie. Deze vorm van haaruitval treedt bij sommigen al in de puberteit op en zet mensen aan om actief op zoek te gaan naar een oplossing of behandeling om het haarverlies te stoppen. Een van de mogelijkheden die u kunt bekijken is een haartransplantatie in Zoetermeer en omgeving.

Haartransplantatie Zoetermeer.
Haartransplantatie Zoetermeer.

Haaruitval en haartransplantatie

Erfelijke kaalheid ontstaat als gevolg van het mannelijke dihydrotestosteron hormoon, DHT. Zowel mannen als vrouwen zijn hiervoor gevoelig, al verschilt de mate van gevoeligheid wel. Dihydrotestosteron heeft een aantal gevolgen voor het natuurlijke haargroeiproces: • De gewone, anagene, groeifase wordt verkort, waardoor de haren dunner lijken. • In de telogene fase, ook wel de uitval fase genoemd, vallen meer haren uit dan gebruikelijk. • Uw haarzakjes worden uiteindelijk door invloed van DHT vernietigd, waardoor nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Kort gezegd zorgt het DHT ervoor dat het haargroeiproces in een stroomversnelling terecht komt. Waar het normaal is om dagelijks 50 tot 100 haren te verliezen, ziet u dagelijks grotere plukken haar verloren gaan. Nieuwe haargroei blijft uit en dit heeft kalende plekken en een dunnere haardos tot resultaat. Het patroon waarin de haaruitval zich voltrekt verschilt bij mannen en vrouwen. Mannen zien diepere inhammen, een terugtrekkende haarlijn en een kalende kruin als de opvallendste gevolgen van Alopecia androgenetica. Bij vrouwen wordt de haardos over zijn geheel dunner, zonder dat daarbij echt kale plekken ontstaan. Alopecia androgenetica kan op meerdere manieren behandeld worden. In overleg met u kan een huisarts of specialist een behandeling voorstellen. Zeker op jongere leeftijd gaat de voorkeur niet direct uit naar een haartransplantatie in Zoetermeer, maar zal een arts eventueel een middel als Minoxidil, Finasteride, Dutasteride of de Diane pil adviseren. Het is bij jong volwassenen moeilijk om het verloop van de haaruitval te voorspellen. Haartransplantaties die op jonge leeftijd worden toegepast, hebben na een aantal jaren vaak een aanvullende ingreep nodig. Dit komt omdat de omliggende hoofdharen eveneens vernietigd worden door het DHT. Uiteraard blijft een behandeling uw persoonlijke keuze.

FUE haartransplantatie in Zoetermeer

Helaas herstelt de haargroei zich niet vanzelf. Het haarverlies is blijvend en om erger, en dus volledige kaalheid te voorkomen, gaat u actief op zoek naar een behandelmogelijkheid. De enige behandeling met blijvende resultaten en natuurlijke haargroei is een haartransplantatie. Deze ingreep is vrij bekend en wordt in binnen- en buitenland aangeboden. Voor een haartransplantatie in Zoetermeer kunt u bij een aantal klinieken in de omgeving terecht. Het is gebruikelijk dat een haartransplantatie arts eerst uw geschiktheid voor de ingreep bepaald. Om dit te kunnen bepalen wordt gekeken naar de mate waarin uw haaruitval is gevorderd, de aanwezigheid van donormateriaal, uw huidige gezondheid en eventuele medische ingrepen die u in het verleden heeft doorgemaakt. Blijkt dat u niet over voldoende donormateriaal beschikt dan kan de gewenste haarimplantatie niet doorgaan en zal een alternatief voorgesteld worden. Bent u geschikt voor de ingreep? Dan kijkt de arts hoeveel haarzakjes in uw situatie getransplanteerd kunnen worden voor een mooi resultaat. Ook wordt de ingreep nader toegelicht en vertelt een arts u meer over de bijwerkingen en complicaties die zich zowel tijdens als na de haartransplantatie in Zoetermeer voor kunnen doen.

Veilige haartransplantatie

De haartransplantatie is een veilige ingreep, waar algemene operatie risico’s aan zijn verbonden. De kans op bijwerkingen en complicaties is klein. Toch zijn er een aantal zaken waar u aandacht aan dient te besteden. Als gevolg van het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes is de huid rood en gezwollen. Korstvorming doet zich voor, waardoor na een aantal dagen een jeukend gevoel kan ontstaan. Om slechte wondgenezing en infecties te voorkomen laat u de korstjes met rust en wacht u tot ze vanzelf van de huid afvallen. Wrijf of krab niet over de behandelde huid. Een enkele keer blijkt iemand allergisch te zijn voor de gebruikte verdovings- en/of ontsmettingsmiddelen. De verschijnselen die zich voordoen zijn vrijwel altijd tijdelijk van aard en verdwijnen vanzelf weer. Kies voor een kwalitatief hoogwaardige behandeling in een kliniek die is ingericht op medische ingrepen zoals een haartransplantatie. Vraag naar de ervaring die een behandelend haartransplantatie specialist heeft. Vermijd dat u terecht komt bij iemand die net is begonnen en die de techniek onvoldoende machtig is. Zaak is het om het kaf van het koren te scheiden en dat is tegenwoordig best een opgave, zeker als u weet dat het aantal haarklinieken in Zoetermeer en omgeving de laatste jaren explosief is gestegen.

Haartransplantatie in Zoetermeer of Turkije?

Waar let u dan op als u de verschillende haarklinieken naast elkaar zet en vergelijkt? Om een goede vergelijking te maken is het van belang dat u kijkt naar het aantal haarzakjes dat behandeld wordt. Er zit immers een groot verschil tussen het laten opvullen van een kale plek, of het behandelen van een grotere oppervlakte. In Nederland worden doorgaans niet meer dan 3.000 haarzakjes bij een dagbehandeling verplaatst en kost een gemiddelde haartransplantatie zo’n € 5.000. Zet u een haartransplantatie in Zoetermeer tegenover een ingreep in Turkije dan zullen de verschillen u verbazen. Zo betaalt u bij GlobalHair voor een uitgebreide haartransplantatie van 4.500 haarzakjes een vast all-in tarief van € 2.949, waarbij twee hotelovernachtingen, VIP transfers en medicatie is inbegrepen. U wordt gedurende het behandelproces bijgestaan door een Nederlandssprekende consulent, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele communicatieproblemen. De behandeling vindt plaats in een modern ingerichte, luxe haarkliniek waar uitsluitend ISHRS geregistreerde haarchirurgen werkzaam zijn. Voor een intakegesprek hoeft u niet naar Istanbul te reizen, dat kan gewoon bij de vestiging in Leiden plaatsvinden. Datzelfde is ook voor de controles en nazorg na de ingreep het geval. Bent u benieuwd naar de haartransplantatie mogelijkheden bij GlobalHair? U kunt een afspraak maken voor en consult. Dit doet u door het contactformulier in te vullen, door een mail te sturen naar contact@globalhair.nl, of door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Zoetermeer FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Zoetermeer. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Hoe ontstaat Alopecia androgenetica en waarom overkomt het mij?

Mannelijke of erfelijke kaalheid is deel genetisch bepaald. Dat wil niet zeggen dat iedereen binnen een familie er mee te maken heeft, maar de kans is aanwezig dat u getroffen wordt. Bij de een gebeurt dit helaas al op zeer jonge leeftijd, terwijl anderen er pas later mee te maken krijgen. Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron. Onder invloed van DHT wordt de haargroei beïnvloedt, waardoor de haarzakjes vernietigd worden en nieuwe haargroei niet langer mogelijk is.

2. Word ik kaal door erfelijk haarverlies?

Alopecia androgenetica kan als u niet tijdig ingrijpt inderdaad volledige kaalheid tot gevolg hebben. Dit wordt voornamelijk gezien bij mannen en niet bij vrouwen.

3. Hoe weet ik of mijn haaruitval erfelijk is?

De oorzaak van haaruitval kan door uw (huis)arts worden vastgesteld. Vaak kan een arts aan de hand van uw familiale en medische achtergrond alsmede op basis van de antwoorden die u geeft op de gestelde vragen zich een goed beeld vormen van het haarverlies. Een enkele keer vindt aanvullend onderzoek plaats.

4. Recentelijk werd bij mij Alopecia androgenetica vastgesteld, moet ik nu direct een haartransplantatie ondergaan?

Nee, er zijn meerdere behandelmogelijkheden die u kunt overwegen. Haaruitval kan met een bewezen haargroeimiddel sterk verminderen. Ook behandelingen als mesotherapie en lasertherapie worden regelmatig met succes toegepast. In vergelijking met een haartransplantatie zijn de resultaten van andere behandelmogelijkheden helaas tijdelijk. Een haargroeimiddel moet dagelijks gebruikt blijven worden en zowel laser- als mesotherapie dienen op geregelde basis herhaald te worden.

5. Biedt een haartransplantatie in mijn geval de beste oplossing?

Een intakegesprek bij een haarkliniek kan duidelijk geven over uw situatie. Tijdens zo’n gesprek komen uw wensen en verwachtingen aan bod, maar is een haarchirurg ook geïnteresseerd in de oorzaak van het haarverlies, uw algehele gezondheid en medische achtergrond. De mate waarin het haarverlies heeft plaatsgevonden wordt beoordeelt waarna een behandelvoorstel volgt. Vindt een haarchirurg u minder geschikt voor een haartransplantatie, dan wordt u gewezen op alternatieve behandelmogelijkheden.

6. Hoe veilig is een haartransplantatie in Zoetermeer?

Haartransplantaties zijn veilige chirurgische ingrepen die met behulp van plaatselijke verdovingen worden toegepast. Indien de ingreep door een ervaren arts wordt uitgevoerd is de kans op bijwerkingen nihil. Toch bestaat er, net zoals bij iedere ander operatie, een kans op allergische reacties, zwellingen, nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing en het ontstaan van littekens.

7. Welke haarkliniek past bij mij?

Het aantal aanbieders van haartransplantaties in Zoetermeer en omgeving is divers. Baseer uzelf bij het nemen van een keuze niet alleen op reviews en meningen van anderen. Ga zelf ter plekke een kijkje nemen en maak een afspraak voor een intakegesprek. Ervaar zelf hoe u tijdens een gesprek wordt behandeld en hoe uw gevoel is bij een behandelaar. Ook bij GlobalHair in Leiden bent u van harte welkom voor een consult.