Micro haar pigmentatie Barendrecht

Spreekt micro haar pigmentatie Barendrecht u aan? De methode, bekend als onder andere tricopigmentatie en scalp pigmentatie, is een succesvolle behandeltechniek voor dun haar en kaalheid bij volwassenen. Ook als aanvulling op bijvoorbeeld een haartransplantatie zorgt de optische haarverdikking voor een indrukwekkend resultaat. Micro haar pigmentatie Barendrecht behandelt beginnende haaruitval, verbergt littekens en laat uw haardos er voller uitzien.

Haar tattoo of micro haar pigmentatie Barendrecht

Micro haar pigmentatie bestaat uit het optisch verdikken van het haar met gekleurd pigment. Met moderne apparatuur brengt een MHP-specialist het pigment aan in uw bovenste hoofdhuidlaag. De kleur van de pigmenten sluit naadloos aan bij uw natuurlijke haar- en haarstoppelkleur. Het resultaat is dikker en voller haar. Op het eerste gezicht is de techniek te vergelijken met een klassieke tatoeage. Verschillen zitten in de apparatuur en de pigmenten waar specialisten mee werken. Het is een behandelmethode voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van verschillende vormen van haaruitval. Een terugtrekkende haarlijn, kale plekken, uitgedund haar, littekens en zelfs volledige kaalheid zijn met een haar tattoo te behandelen.

MHP-behandeling

MHP is een niet-invasieve behandeling waarbij een behandelaar fijne naalden gebruikt om het pigment in de hoofdhuid aan te brengen. Omdat het pigment, in tegenstelling tot tatoeage-inkt, alleen maar in de bovenste hoofdhuidlaag wordt geïnjecteerd zijn er geen risico’s op blauwe of groene verkleuring. De pigmentstippen geven uw haar een vollere uitstraling, zodat u bij volledig haarverlies toch het uiterlijk heeft van een kortgeschoren kapsel. Een behandeling bestaat uit drie sessie. Iedere sessie duurt een paar uur, afhankelijk van het behandelgebied. Tussen twee sessies zit een periode van een paar weken. Kenmerken voor een MHP behandeling is dat u al meteen na de eerste sessie zichtbare verbetering van de haardos heeft.

Veilige behandelmethode

Micro haar pigmentatie is een effectieve oplossing van zowel blijvend als tijdelijk haarverlies. Resultaten zijn natuurlijk en niet als pigment herkenbaar. Ervaren behandelaars zijn trots op het vermogen dat ze hebben om in elke situatie een perfect uiterlijk te creëren. Online ervaringen laten zien dat een ruime meerderheid tevreden is met de resultaten van de behandeling. Vergelijk offertes met elkaar en kies voor een MHP-specialist met aantoonbare ervaring. Het laten aanbrengen van een haar tattoo is veilig en de techniek heeft nauwelijks bijwerkingen of complicaties. Na een sessie kan de behandelde hoofdhuid licht gezwollen zijn, ook blauwe of rode plekjes komen soms tot uiting. De huid herstelt vlot van de behandeling en er is geen langdurige hersteltijd, voordat u weer alles doet zoals eerder. U krijgt het advies de hoofdhuid minimaal 24 uur droog te houden en geen hoofdhuidmassages toe te laten passen.

Nadat u een behandeltraject heeft doorlopen, heeft u lange tijd plezier van een haar tattoo. Op langere termijn ziet u hoe de kleuren vervagen. Als dit gebeurt, kunt u kiezen voor een touch-up of opfrissing van het resultaat. Hoe snel u een touch-up nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. De kwaliteit van het pigment speelt een rol, maar ook de manier waarop u uw hoofdhuid beschermt tegen bijvoorbeeld uv-stralen, heeft invloed op de kleur. Nabehandelingen gebeuren gemiddeld eens in de achttien tot vierentwintig maanden. Volg de aanwijzingen van de MHP-specialist op voor een langdurig mooi resultaat. Tijdens een touch-up heeft u de mogelijkheid om uw haarlijn, maar ook de kleur van het pigment aan te laten passen.

Kies de methode die bij u past

Als u niet zeker weet welke behandeling bij haaruitval het beste bij u past, helpen we u graag verder. Onze medewerkers beschikken over de nodige ervaring en helpen u op betrouwbare wijze, bij het adviseren over behandelmethodes. Misschien denkt u na over micro haar pigmentatie, maar wilt u een haartransplantatie niet direct uitsluiten. Tijdens een vrijblijvend consult in onze kliniek in Barendrecht vertellen we u alles over de haartransplantatie technieken die onze haarchirurgen toepassen. Een haartransplantatie bij GlobalHair kan zowel in Barendrecht als in onze moderne kliniek in Istanbul plaatsvinden. We laten zien hoe de ingreep gebeurt en welke combinaties mogelijk zijn. Het gebeurt dat mensen het resultaat van een haarimplantatie verder laten verdichten met een MHP-behandeling. We overleggen de mogelijkheden graag met u.

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een haaruitval behandeling is de prijs die u betaalt. Goed om te weten is dat een MHP-behandeling en een haartransplantatie totaal verschillende technieken zijn. Waar de resultaten van een haar tattoo alleen maar optisch zijn, mag u van een haartransplantatie nieuwe haargroei op de behandelgebieden verwachten. Een haartransplantatie is een operatieve ingreep, terwijl een haar tattoo minimaal-invasief is. In dat opzicht zijn de kosten van een micro haar pigmentatie behandeling in Barendrecht lager dan een haartransplantatie. MHP-specialisten bieden de techniek aan vanaf € 590, waarbij het aantal hoofdzones dat u laat behandelen invloed heeft op de totaalprijs. Uiteraard telt de kwaliteit van het gebruikte pigment mee.

Geen kostenvergoeding

Net als een haartransplantatie worden de kosten voor een haar tattoo zelden door zorgverzekeraars vergoed. Over het algemeen komt het erop neer dat u zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. Vergelijken van het aanbod is de moeite waard. Kijk daarbij niet alleen maar op korte termijn, maar juist ook naar de kosten over enkele jaren. Een MHP-behandeling heeft regelmatige touch-ups nodig. Hier zijn kosten aan verbonden. Een haarimplantatie is vaak eenmalig en kent geen nabehandelingen.

Het kiezen van de beste behandeling bij haaruitval is niet makkelijk. Om de juiste keuze te maken, is het nodig om de oorzaak van het haarverlies te kennen. Een haartransplantatie is een prima methode om erfelijke kaalheid op te lossen, voorwaarde is dat u genoeg donormateriaal heeft en in goede gezondheid verkeerd. Andere oorzaken en vormen van haarverlies hebben in veel gevallen meer baat bij alternatieve technieken. Is het moeilijk om een keuze te maken, of wilt u meer weten over behandelmogelijkheden in Nederland of Turkije? Kom gerust eens langs bij GlobalHair in Barendrecht. Een afspraak maakt u online, of telefonisch en/of WhatsApp via +31633388757.

Veelgestelde vragen

Een mooie volle baard is niet voor iedere man vanzelfsprekend. Baard- en snorgroei zijn deels erfelijk bepaald. Als u problemen ondervindt met de baardgroei kan een baardtransplantatie uitkomst bieden. Met toepassing van de moderne FUE techniek worden zowel de baard als snor- en/of bakkebaarden opgevuld. Een baardtransplantatie is ook mogelijk als door ziekte of een ongeval de baardgroei is verdwenen.

De brandtransplantatie wordt toegepast met de FUE haartransplantatie methode. Met een micro motor wordt het benodigde aantal haarzakjes uit uw haarkrans geoogst. Van dit oogsten merkt u niets, omdat de huid lokaal is verdoofd. De geoogste haarzakjes worden op kwaliteit gecontroleerd en voorbereidt voor terugplaatsing in uw baard. Bij het terugplaatsen wordt rekening gehouden met de groeirichting, zodat het resultaat uiterst natuurlijk is.

Baardgroei kan van nature als te weinig worden ervaren. Het komt ook voor dat baardharen door een ongeval of ziekte blijvend verloren gaan. Veel mannen storen zich aan het feit dat de baardgroei er niet mooi of incompleet uitziet. Het streven naar een perfecte baard kan veel irritaties met zich meebrengen, zeker als de gewenste baardgroei uitblijft. Een baardtransplantatie kan dan uitkomst bieden. De oorzaken voor het ontbreken van voldoende baardgroei zijn persoonlijk. In de meeste gevallen is echter wel een oplossing mogelijk.

Heeft u onvoldoende baard- en/of snorhaar, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een baardtransplantatie. Het ontbreken van de haren kan zowel erfelijk bepaald zijn als door ziekte en/of trauma veroorzaakt zijn. Om de baardtransplantatie mogelijk te maken is de aanwezigheid van voldoende lichaamseigen donormateriaal onmisbaar. Uw geschiktheid wordt tijdens een consult beoordeelt.

De behandelde huid heeft tijd nodig om te herstellen van de baardtransplantatie. Dat geldt zowel voor de baardstreek als voor het donorgebied. Uw huid kan licht gezwollen zijn en daarbij zijn rode alsook blauwe verkleuringen mogelijk zichtbaar. Deze verschijnselen zijn allemaal tijdelijk van aard en nemen in de dagen na de baardtransplantatie geleidelijk aan af.

Nee, u ervaart geen pijn tijdens de ingreep. Zowel het donorgebied als uw baardstreek worden lokaal verdoofd. Napijn kan zich voordoen eens de verdovingen zijn uitgewerkt. Ook dit is tijdelijk en te bestrijden met een pijnstiller. Houdt de pijn langere tijd aan? Neem dan contact met ons op.

Net zoals bij een haartransplantatie, heeft u na een baardtransplantatie geduld nodig. Zowel uw huid als het haargroeiproces herstellen zich. Een normale lichaamsreactie is het uitvallen van de getransplanteerde haren. Dit gebeurt 2 tot 4 weken na de baardtransplantatie. De eerste nieuwe haargroei wordt 2 à 3 maanden na de ingreep zichtbaar. Voordat over een definitief resultaat gesproken kan worden zijn 9 tot 12 maanden voorbij. Gedurende de ontwikkeling van de resultaten kunt u de baardharen behandelen zoals u dat wilt en/of gewend bent. Scheren, trimmen is prima mogelijk.

Ja, de getransplanteerde haarzakjes zullen uw leven lang haren blijven produceren. Naarmate u ouder wordt kan het haar wel dunner worden.

Helaas, is uw geschiktheid niet vanzelfsprekend. Daarom vindt altijd eerst een consult plaats waarin wordt gekeken naar de oorzaak van het ontbreken van baardhaar. Indien u te maken heeft met bijvoorbeeld onbehandelde Alopecia areata of trichotillomanie kan een baardtransplantatie afgeraden worden. Ook actieve huidinfecties kunnen reden zijn om een negatief advies te geven.

Nee, baardtransplantaties worden niet onder volledige narcose uitgevoerd. Uw huid wordt lokaal verdoofd, waardoor u vrijwel niets merkt van de ingreep. Het komt geregeld voor dat mannen aangeven erg op te zien tegen een de baardtransplantatie. Dit is niets om u voor te schamen. Als u uw zorgen en/of angsten van tevoren kenbaar maakt, kan een kalmerend middel gebruikt worden. U bent dan in staat om meer ontspannen in de behandelstoel plaats te nemen, waardoor de behandeling op vlotte manier kan worden toegepast.

Een baardtransplantatie is een zowel een intensieve als nauwkeurige ingreep. De omvang mag dan niet zo uitgebreid zijn als een complexe haartransplantatie, met name het implanteren van de haren in uw baardstreek vergt uiterste aandacht en precisie. Het is immers de bedoeling dat de haren in de natuurlijke groeirichting van uw baardhaar worden geplaatst, zodat een mooi resultaat ontstaat. U moet rekenen op een behandeldag van 6 tot 8 uur.

Onze ervaren artsen selecteren de haren die getransplanteerd worden zorgvuldig. Gekeken wordt naar haren die passen in uw baardstreek. De haren sluiten zowel qua kleur en structuur aan bij de aanwezige baardharen. Het plaatsen van de geoogste haarzakjes wordt gedaan in de natuurlijke groeirichting. Dit maakt dat de resultaten uiterst nauwkeurig en natuurgetrouw zijn.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis