Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Tattoo laseren Leiden

Is een tattoo laseren Leiden pijnlijk? De ooit gewenste en met trots gedragen tatoeage is jaren later storend. Verwijderen is geen eenvoudige procedure, omdat er altijd lasertechnologie en professionele vaardigheden voor nodig zijn. Dankzij moderne lasertechnologie en ervaring zijn specialisten tegenwoordig in staat om tatoeages in elke kleur zonder littekens te verwijderen. De vraag naar een tattoo laseren Leiden is de afgelopen jaren toegenomen. Het is een veilige behandeling, maar tegelijk ook een behandeling die lange tijd duurt voordat het eindresultaat is bereikt.

Het verwijderen van tatoeages met laser is de enige bewezen methode voor het zonder littekens verwijderen van tattoos. Moderne lasers zijn zo ontworpen dat het tatoeagepigment afbreekt en het lichaam verlaat. Tijdens een behandelsessie wordt de tatoeage blootgesteld aan laserlicht, wat het gekleurde pigment stukje bij beetje verbrijzeld. Laserapparatuur zendt snelle lichtpulsen uit, waarvan de energie het pigment bereikt, zonder de omringende huid te beschadigen.

Indicaties voor het verwijderen van een tattoo

Spijt, storend, irritant. Er zijn verschillende redenen waarom u van een tatoeage af wilt. Het weg laten laseren van een tattoo kost geld en neemt tijd in beslag. Eens iemand de beslissing heeft genomen voor een laserbehandeling zijn de meeste mensen gemotiveerd om de behandeling te ondergaan en liggen mooie resultaten binnen handbereik. Veel voorkomende redenen om een tatoeage te laten verwijderen zijn:

  • U kunt de tatoeage niet of onvoldoende bedekken met kleding.
  • De tatoeage is een belemmering voor de werkzaamheden die u verricht.
  • De kleuren van de tatoeage zijn vervaagd, blauw of groen verkleurd.
  • De tatoeage is niet mooi gemaakt.

Langdurige behandeling

Denk niet dat een tatoeage met een laserbehandeling verwijderd is. Dit hangt af van de omvang van de tattoo, de kleur en de leeftijd. U heeft meerdere sessies nodig en tussen de onderlinge sessies zit een periode van 8 tot 12 weken. Een behandelsessie duurt meestal niet langer dan 10 tot 30 minuten. Voor de sessie brengt u een verdovende crème op de huid aan, waardoor u nauwelijks pijn ervaart tijdens het laseren. De sessies worden herhaald tot de tattoo volledig is verdwenen. Na iedere sessie ziet u hoe het pigment geleidelijk verdwijnt. In de weken voor de laserbehandeling is het belangrijk om de huid tegen de zon te beschermen. Gebruik een zonnebrandcrème en vermijd de zonnebank.

Laserbehandelingen zijn niet zonder risico. De behandelde huid kan direct na de behandeling gezwollen en lichter van kleur zijn. Om zwellingen tegen te gaan, is het toegestaan om de huid minimaal 30 minuten te koelen. Bijwerkingen van laserbehandelingen zijn, zwellingen, jeuk, blaren, korstjes, blozen, hyper- of hypopigmentatie. Over het algemeen zijn de effecten tijdelijk en ziet u binnen een paar dagen verlichting van de klachten. Verzorgd de huid voorzichtig en gebruik beschermende verzorgingsproducten die de specialist u heeft geadviseerd.

Korte hersteltijd

Er is nauwelijks downtime na een laserbehandeling. De meeste werkzaamheden en/of activiteiten hoeven niet onderbroken te worden. Eventuele kleurverschillen zijn goed te verbergen met primers en crèmes. Uw huid heeft wel tijd nodig om te herstellen. Stel de behandelde huid daarom niet bloot aan het zonlicht en ga niet onder de zonnebank. Het is niet ondenkbaar dat een gedeelte van de huid loslaat. Ter bescherming kunt u een product als Panthenol of een andere vette zalf gebruiken.

Hoe geweldig uw droomtattoo er ook uitziet, er kan een moment komen dat de droom voorbij is en de tattoo u stoort. Het kan daarom niet vaak genoeg gezegd worden, maar denk goed na voordat u een tatoeage laat zetten. Zeker de naam van een geliefde levert jaren later wel eens moeilijke momenten op en hoe hip een logo vandaag ook is, over een aantal jaar is het merk misschien in de vergetelheid geraakt. Het gebeurt regelmatig dat mensen een droomtatoeage in Leiden en omgeving willen laten verwijderen. Bedenk uzelf dat laserbehandelingen niet goedkoop zijn en dat eventuele alternatieven voordeliger zijn.

Tatoeage bedekken

Wist u dat u een bestaande tatoeage kunt laten bedekken en/of veranderen? Tattoo specialisten hebben hier regelmatig mee te maken. De mogelijkheden en het succes zijn afhankelijk van uw huidige tatoeage en de kleuren die daarin zijn verwerkt. Misschien heeft u zelf een idee voor een aanpassing of zoekt u advies van een professional. Weet dat er naast het laten verwijderen van een tattoo andere, vaak mindere kostbare, mogelijkheden zijn.

Consult tattoo laseren Leiden

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult om een tatoeage te laten verwijderen. Het gesprek geeft u inzicht in de kosten, de behandelduur en de resultaten die u mag verwachten.

Gerelateerde onderwerpen:

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4