Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Laserontharing Leiden

Bent u op zoek naar informatie over laserontharing Leiden? Als u niet tevreden bent met scheren, epileren of harsen om ongewenst haar te verwijderen, kan laserontharing een optie zijn die het overwegen waard is. Laserontharing Leiden is een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen in Nederland. Speciale laserapparatuur straalt sterk geconcentreerd licht in de haarzakjes. Het licht wordt door het pigment in de follikels geabsorbeerd, waardoor het haar vernietigd wordt en u het behandelde gebied uiteindelijk niet meer hoeft te ontharen.

Voorbereiding en verwachting laserontharing Leiden

Laserontharing is meer dan alleen het permanent verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing. Het is een medische procedure die een uitgebreide training vereist vooraleer de behandeling toe te mogen passen. Overweegt u een laserontharing behandeling? Overtuig uzelf ervan dat de arts of specialist die de procedure uitvoert, over de nodige ervaring beschikt. Als u plannen heeft om laserontharing te ondergaan, moet u zowel epileren, haren als elektrolyse vanaf zes weken vóór de behandeling beperken. De laser richt zich namelijk op de wortels van de haren, die tijdelijk worden verwijderd door harsen of epileren. Probeer in de weken voor en na de behandeling directe blootstelling aan de zon te vermijden. Blootstelling aan de zon maakt laserontharing minder effectief en maakt de kans op complicaties na de behandeling waarschijnlijk. Om een optimaal resultaat te bereiken, scheert u het haar voor een behandelsessie tot enkele millimeters boven het huidoppervlak. De specialist stelt de laserapparatuur af op de kleur, dikte en locatie van het haar dat wordt behandeld. Ook wordt rekening gehouden met uw huidskleur. De laserbehandeling wordt zonder verdoving gedaan. Het ‘loslaten’ van het laserlicht op de huid is vergelijkbaar met het gevoel dat u heeft als er een elastiekje op de huid wordt losgelaten. Het gevoel is tijdelijk. Afhankelijk van de gebruikte laser of lichtbron dient u geschikte oogbescherming te dragen. Wanneer de behandelsessie is voltooid, wordt de huid eventueel gekoeld en behandeld met een ontstekingsremmende crème of lotion. Om het haar blijvend te verwijderen zijn meer behandelsessies nodig. De volgende behandeling wordt vier tot zes weken later gepland. De behandelingen gaan door totdat het haar niet meer groeit.

U kunt ook bij ons terecht, indien u op zoek bent naar:

Laserontharing baard
Laserontharing benen
Laserontharing borst
Laserontharing bovenbenen
Laserontharing bovenlip
Laserontharing buik
Laserontharing gezicht
Laserontharing rug
Laserontharing snor
Laserontharing Hoogmade
Laserontharing Leiderdorp
Laserontharing Oegstgeest
Laserontharing Rijnsburg
Laserontharing Valkensburg
Laserontharing Voorschoten
Laserontharing Warmond
Laserontharing Wassenaar
Laserontharing Zevenhuizen
Laserontharing Zoeterwoude

Voordelen laserontharing

Laserontharing kan handig zijn voor het verwijderen van ongewenste beharing op uw gezicht, benen, kin, rug, armen, oksels, bikinilijn en andere gebieden. Voordelen van laserontharing in Leiden zijn onder meer:• Precisie. Lasers kunnen selectief op donkere, grove haren gericht zijn terwijl de omliggende huid onbeschadigd blijft. • Snelheid. Elke puls van de laser duurt een fractie van een seconde en kan veel haren tegelijkertijd behandelen. De laser kan een gebied behandelen met de grootte van een middelgroot muntstuk. Kleinere gebieden, zoals uw bovenlip, kunnen in minder dan een minuut behandeld worden. Bij grotere gebieden, zoals uw rug of benen, duurt de behandeling gemiddeld 30 tot 60 minuten. • Voorspelbaarheid. De meeste patiënten beginnen na een aantal sessies een afname van de haargroei te zien. Afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied, de kleur van het haar en uw huidskleur heeft u gemiddeld 6 tot 10 sessies nodig voor een permanent resultaat.

Herstel en risico’s

Direct na de laserbehandeling kan de behandelde huid er rood en licht gezwollen uitzien. Uw huid wordt behandeld met een verkoelende en beschermende crème. Laat uw huid de eerste dagen met rust. In de meeste gevallen is de roodheid de volgende dag al sterk verminderd. In de loop van de weken die volgen, zal een gedeelte van het behandelde haar uitvallen. Bescherm uw huid tussen de behandelingen door met een zonnebrandcrème om tijdelijke pigmentveranderingen van de behandelde huid te voorkomen. Brandblaren zijn erg zeldzaam en komen vaker voor bij mensen met een donkere huidskleur. Andere mogelijke bijwerkingen zijn pigmentveranderingen en littekens. Dit is echter zeldzaam. Een ervaren specialist stelt de apparatuur uiterst nauwkeurig af en zal gedurende de behandelsessie regelmatig vragen hoe u de behandeling ervaart.

Laserontharing biedt een uitkomst als u een langdurige oplossing zoekt voor ongewenste lichaamsbeharing. Alhoewel het een bewezen veilige en effectieve behandelmethode betreft, kan de procedure niet bij iedereen worden toegepast. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om de laserbehandeling pas na de bevalling en het stoppen met het geven van borstvoeding te overwegen. Ook als u een gevoelige huid heeft en/of in gevallen van actieve huidinfecties wordt laserontharing afgeraden. Voordat de behandeling van start gaat, wordt uw huid eerst grondig bekeken. De specialist stelt een behandeltraject voor, waarbij rekening wordt gehouden met haar- en huidskleur. Vaak vindt de eerste behandelsessie aansluitend op het consult plaats. Laserontharing wordt gedaan bij mannen en vrouwen en geeft langdurige resultaten. De donkerste haren zullen als eerste volledig verdwijnen. Hoe donkerder het haar en hoe lichter uw huid, hoe beter het resultaat. Moderne laserontharing apparatuur is verfijnd en geschikt voor behandeling van zowel lichte als donkere haar- en huidskleuren.

Kosten laserontharing Leiden

De kosten van laserontharing variëren. Laserontharing wordt niet vergoed door de basisverzekering. Verschillende zorgverzekeraars biedt beperkte vergoedingsmogelijkheden vanuit een aanvullende zorgverzekering. Vaak worden de kosten alleen vergoed bij een behandeling van extreme haargroei op ongebruikelijke plaatsen in het gezicht of in de hals. Ook overmatige haargroei in het gezicht bij vrouwen komt voor een gedeeltelijke kostenvergoeding in aanmerking. De hoogte van de vergoedingsbedragen en de voorwaarden waar u aan moet voldoen om de vergoeding te krijgen, staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering. De kosten van laserontharing kunt u na afloop van iedere behandelsessie betalen.

Resultaten laserontharing

Laserontharing is een behandeling die goede resultaten heeft. Verwacht echter niet dat de haargroei na de eerste behandelsessie voorgoed is verdwenen. De aanwezige haarzakjes in het behandelgebied bevinden zich niet allemaal tegelijkertijd in dezelfde fase van het haargroeiproces. Daarom zijn er meerdere behandelsessies nodig. Naarmate de tijd verstrijkt en u meerdere sessies heeft ondergaan, merkt u dat haar steeds minder teruggroeit en dat het langer duurt voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Uiteindelijk blijft de haargroei in het behandelde gebied volledig weg. Afhankelijk van uw haar- en huidskleur kan het wenselijk zijn om na een aantal jaren voor een nabehandeling te kiezen. Dit alleen als er haarzakjes zijn die nieuwe haren produceren.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4